Ceai Negru

Similar ceaiului verde, ceaiul negru este recoltat din primăvară până toamna, prin urmare, calitatea, culoarea şi aroma sa variază în funcţie de mărime, recoltare şi condiţii de preparare. Pentru o producţie de cea mai bună calitate sunt necesari ani buni de experienţă. După recoltare, frunzele de ceai verde sunt date printr-o maşină prevăzută cu două plăci rotative. Datorită fermentării (procesului natural de oxidare de la nivelul celular, în aer), frunzele îşi schimbă culoarea, devenind maronii-negre. Ceaiul este apoi uscat la cald, strecurat şi sortat pe diferite mărimi. În cazul producţiei obişnuite a ceaiului, frunzele (cu tulpină) sunt recoltate cu ajutorul maşinilor, iar apoi sfărâmate şi presate – perioadele de fermentare şi uscare fiind prin urmare minimizate datorită dimensiunii compacte a producţiei. Ceaiul produs astfel poate fi vândut pe piaţă oarecum mai ieftin. Noi, în schimb oferim doar ceai de cea mai bună calitate, ecologic, ceai produs în manieră clasică.