Spirit Monastic - Hildegard

„OMUL NU TRĂIEȘTE DOAR DATORITĂ PÂINII, CI PRIN FIECARE CUVÂNT DIN GURA LUI DUMNEZEU.
DOAR UN SUFLET SĂNĂTOS POATE ÎNFLORI ÎNTR-UN TRUP SĂNĂTOS."
Hildegard von Bingen

SONNENTOR vă oferă o selecție din multele rețete și resurse folosite de această femeie care a fost o adeptă extraordinară a medicinei naturale. Sfaturile ei sunt pline de spiritul monastic și magia plantelor, și nu au pierdut din relevanță nici de-a lungul veacurilor. Hildegard a fondat mănăstirile Rupertsberg (1147 d. Hr.) și Eibingen (1165 d. Hr.). Ea descrie în cărțile sale cauzele bolilor și modul în care acestea trebuie tratate. A dus o viață exemplară marcată prin echilibru interior și toleranță.

Hildegard von Bingen: Mit sau adevăr medical?
Chiar și o cercetare sumară a lumii plantelor medicinale sau a alimentelor sănătoase vă va conduce inevitabil la Hildegard von Bingen, o călugăriță care a trăit și a muncit în secolul al 12-lea și a căror scrieri se bucură în prezent de un interes reînnoit. Primul și singurul scop al ei era să arate oamenilor cum pot să-și păstreze sănătatea. Credința ei era că Dumnezeu a lăsat un leac pentru absolut orice suferință. Natura, în opinia sa, este farmacia perfectă la îndemâna omului, iar acesta nu avea decât să știe cum să se folosească de natură pentru a beneficia. În același timp, Hildegard von Bingen nu era nici pe departe un mistic detașat. Din contră – știa că doar prin studiul aprofundat al lumii plantelor și animalelor, documentarea exactă a rezultatelor și experiență solidă se pot folosi în mod corespunzător comorile farmaciei lui Dumnezeu. Și-a scris cele mai semnificative tratate despre cauzele și tratamentul bolilor între 1150 și 1158. Și este de notat că părerile lui Hildegard von Bingen au continuat să fie respectate pentru secole în medicina chinezească și practicile medicinale orientale. Este discutabil dacă originea cunoștințelor ei se regăsea în inspirație divină sau nu. Unii spun că a folosit această explicație pentru a ascunde rezultatele studiilor pe care le făcea, cu scopul de a evita să fie acuzată de vrăjitorie. Totuși, nu putem nega că în prezent, chiar și practicanții receptivi ai medicinei convenționale devin tot mai interesați de metodele ei de vindecare, și încep să aplice rezultatele lui Hildegard în propriile tratamente.

Universul ca oglindă.
În timp ce studia extensiv natura, Hildegard von Bingen a descoperit în repetate rânduri ceea ce ea numea miracolele lui Dumnezeu. Un sistem perfect unde totul avea sens. Un sistem care, în opinia ei, părea să includă totul de la cele mai mici particule până la întinderea enormă a universului. Una dintre realizările esențiale ale lui Hildegard von Bingen era stabilirea raportului dintre acest sistem universal și organismul uman. Teoria celor patru umori din organism, care, ca și cele patru elemente ale universului, trebuie să fie într-un echilibru sănătos unul cu celălalt, se află la originea analizei ei despre boli. Prin argumentare consecventă, Hildegard von Bingen a conchis că trupul și sufletul sunt inseparabili, și ambii trebuie tratați în caz de boală – o concluzie cu care medicina modernă încă se frământă. Învățăturile lui Hildegard von Bingen conțin rețete și instrucțiuni terapeutice precise, precum și răspunsuri la întrebări morale legate de trup, suflet și mediu.

SONNENTOR lărgește sortimentația produselor Hildegard în acest an, cu următoarele produse:

- CEAIUL ARMONIEI
Ceai de Mirodenii
18 plic ambalat individual
Pentru garantarea armoniei acest ceai într-o culoare portocalie vă încălzește cu mirodenii care aduc echilibru în trup și suflet. Un amestec gustos și aromatic de gutui, coriandru, roiniță, lemn dulce, măceșe, fenicul, anason și galangal.
Savuros și aromat!

- Ceai de MIRODENII FEMEILOR
18 plic ambalat individual
Denumirea acestui ceai nu este o pură coincidență, mai ales când ne găndim că "boala femeilor" are nevoie de susținere. Are efect armonizant și echilibrant, totodată funcționând și ca un tonifiant. Ajută la combaterea afecțiunilor hormonale și dereglările de natură feminină. Galben strălucitor, un buchet minunat de mirodenii și cu un gust bogat este recomandarea Hildegard pentru femei.

- ÎNCEARCĂ!
Asortiment de Ceai Hildegard von Bingen
11 sortimente diverse
Ceaiuri de Fructe, Mirodenii şi Plante
20 plic ambalat individual
2 X CEAI SPIRIT LIBER (4 ELEMENTE - ELEMENT AER)
2 X CEAI SUFLET LINIŞTIT (4 ELEMENTE - ELEMENT APĂ)
2 X CEAI ÎNCREDERE DEPLINĂ (4 ELEMENTE - ELEMENT PĂMÂNT)
2 X CEAI VOINŢĂ PUTERNICĂ (4 ELEMENTE - ELEMENT FOC)
2 X CEAI RELAXANT
2 X CEAI DE POST
2 X CEAI RESPIRAŢIE UŞOARĂ
2 X CEAI ENERGIZANT
2 X CEAI ÎNCĂLZITOR
1 X CEAIUL ARMONIEI
1 X CEAI MIRODENII FEMEI

- CHIMION măcinat
lat. Cuminum cyminum
Hildegard recomandă acest chimion special dulce pentru brânzeturi negătite, gătite sau fripte. Poate fi folosit de asemenea pentru tratarea greței, vărsăturilor și a grețurilor de dimineața în timpul sarcinii sau a disconfortului gastric. Condiment de bază în bucătăria Orientală, prezent în fiecare amestec de mirodenii – curry, garam masala sau tandoori.

- PELIN NEGRU măcinat
lat. Artemisia vulgaris
„Pelinul negru este o mirodenie destul de călduroasă, și dacă se gătește și se mănâncă în formă de piure, vindecă intestinele bolnave și încălzește stomacul." Hildegard von Bingen
Grăsimi? Atunci pelinul negru este alegerea potrivită pentru a condimenta mâncarea. Mirodenia cea mai potrivită la mâncăruri pline de grăsimi: rață, gâscă fripturi,etc... Gust revigorant, piperat și ușor picant. Ajută la combaterea indigestiei, a greței și a gastritei. Folosiți în formă de condiment și pentru supe, legume și carne.
MEREU INCLUDEȚI PELIN NEGRU CÂND GĂTIȚI!

„Sufletului îi este dragă moderația în toate. Ori de câte ori un om mănâncă fără moderație sau face orice altceva de această natură, face rău puterilor sufletului său. Omul ar trebui să adopte mereu măsura potrivită în tot ceea ce face." HILDEGARD VON BINGEN
Cu aceste cuvinte, Hildegard ne amintește de PROPRIA RĂSPUNDERE pentru sănătatea noastră.

Noi, cei de la SONNENTOR, am încercat să adaptăm rețetele ei cu grijă pentru a reflecta preferințele și gusturile de azi. Produsele noastre Hildegard sunt bazate pe învățăturile ei pe care le-a transmis de-a lungul veacurilor. Descrierile și recomandările privind puterea de vindecare a plantelor și extractelor își au originea în învățături străvechi și medicina populară.