Turtele Dulci ale Bunicii

Iarna și sărbătorile de iarnă fără Turte Dulci,sunt precum supa fără sare!

Acest amestec de mirodenii este de nelipsit dacă doriți să preparați minunatele inimioare dulci și încălzitoare. Gustul inconfundabil a scorțișoarei și a cuișoarelor vă trezește simțurile, se poate folosi pentru diferite prăjituri, torturi de fructe, sorbeturi sau biscuiți de casă.

Amestec de Mirodenii
TURTĂ DULCE
Măcinat, 40 gr.

Recomandare: folosiți 5-8 gr. la 1kg de făină pentru gustul ideal!
Haideți la copt de Turte Dulci!

Rețeta "Turtele Dulci ale Bunicii"* de la SONNENTOR:
- 200gr. miere
- 150gr. zahăr brut din trestie
- 60gr. unt
- 1/8 l. apă
- 1 ou
- 1/2kg. Făină de secară
- 15gr. bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe de Condiment Amestec Turtă Dulce
* De preferat ca ingredientele folosite să fie Certificate Ecologic.

1. Se încălzește Mierea, Zahărul, Untul și Apa până ce se lichidifiază și se lasă să se răcească
2. Apoi se frământă împreună cu Făina, Oul, Bicarbonatul și Amestecul de Turtă Dulce
3. Se lasă aluatul obținut să stea 3 ore într-un loc răcoros, mai apoi se întinde aluatul la o grosime de 0,5 cm.
4. Se taie în diferite forme aluatul și se coace la 180°C timp de 15-20 minute.

Savurați!
Zile Însorite de Iarnă!