Postul Sfintelor Paști - Hildegard

 

„OMUL NU TRĂIEȘTE DOAR DATORITĂ PÂINII, CI PRIN FIECARE CUVÂNT DIN GURA LUI DUMNEZEU.
DOAR UN SUFLET SĂNĂTOS POATE ÎNFLORI ÎNTR-UN TRUP SĂNĂTOS."
Hildegard von Bingen

SONNENTOR vă oferă o selecție din multele rețete și resurse folosite de această femeie care a fost o adeptă extraordinară a medicinei naturale. Sfaturile ei sunt pline de spiritul monastic și magia plantelor, și nu au pierdut din relevanță nici de-a lungul veacurilor. Hildegard a fondat mănăstirile Rupertsberg (1147 d. Hr.) și Eibingen (1165 d. Hr.). Ea descrie în cărțile sale cauzele bolilor și modul în care acestea trebuie tratate. A dus o viață exemplară marcată prin echilibru interior și toleranță.

Post: Regenerare și purificare pentru trup, spirit și suflet!

Hildegard von Bingen a fost convinsă că postul este inseparabil de viața însăși și este legat de sănătatea în ansamblu. A ținut să sublinieze mai ales efectele curative ale postului în vindecarea rănilor sufletești. În paragrafele următoare, o să găsiți o prezentare scurtă a diferitelor modalități de post, după Hildegard. Vă recomandăm să vă consultați medicul înainte de a începe să țineți post. Este recomandat să vă faceți destul timp pentru a posti. Postul în grup este o alternativă bună pentru o vacanță „normală". Vă va face plăcere să schimbați informații și să participați la exerciții de grup și terapii de relaxare!
Înainte de fiecare post: zile de repaus (3-8 zile)
hrana ar trebui să consiste în principal din spelta, fructe, legume și ceaiuri.
Evitați, sau și mai bine, eliminați complet:
alcoolul, cafeina, proteine animale (carne, unt etc.) și proteine lactate (lapte, cașcaval și brânză, iaurt etc.).
Important: curățarea colonului la începutul postului și după nevoie în primele zile ale postului.
Irigarea colonului, folosind, de exemplu, fursecuri eferente de ghimbir, Psylli, apă cu sarea lui Glauber și clisme cu apă caldă sau ceai diluat de fenicul.
Postul de spelta, fructe și legume poate avea loc pentru o perioadă mai lungă (2-4 săptămâni). Spelta de trei ori pe zi în orice formă (ex. Habermus – un terci din fulgi de spelta și mere, condimentat subtil cu galangal, scorțișoară, bertram și lămâie –, cafea de spelta, supă de spelta, fulgi de spelta, tăieței de spelta, biscuiți de spelta), fructe, legume și salate de sezon, pe lângă multe ceaiuri de fenicul sau plante și castane dulci.

1. Postul de spelta, fructe și legume: acceptabil și pentru o perioadă mai lungă (2-4 săptămâni).
Alternativ la fiecare 2 zi:
Ziua 1:
Post de spelta, fructe și legume (vezi mai sus)
Ziua 2:
Pâine de spelta și ceai de fenicul cât doriți – și nimic altceva.

2. Post Hildegard:
după câteva zile de repaus fără mâncare solidă timp de 3-7 zile. Se consumă hrană doar în formă lichidă: cafea de spelta, ceaiuri de fenicul și plante, supă de spelta (supă clară sau supă de spelta și legume).
Recomandări:
dimineața:
cafea spelta (fără lapte) sau ceai de fenicul, care poate fi îndulcită cu miere.
la amiază:
supă de legume spelta și ceai
seara:
supă clară din legume și ceai relaxant

Recomandăm ca fiecare tip de post să fie însoțită de exercițiu în aer liber, meditație și diferite terapii pentru a atinge o stare de relaxare și calm.


SONNENTOR a ales o selecție din multele rețete și resurse folosite de această femeie care a fost o adeptă extraordinară a medicinei naturale. De-a lungul selecției am încercat să adaptăm rețetele ei cu grijă pentru a reflecta preferințele și gusturile de azi. Majoritatea produselor noastre HILDEGARD sunt bazate pe învățăturile lui HILDEGARD pe care le-a transmis de-a lungul veacurilor.

Detalii despre produsele SONNENTOR din gama Hildegard von Bingen găsiți aici.

Idee: dacă doriți să aflați mai multe despre învățăturile Hildegard, vă recomandăm să citiți cele două cărți de-ale sale: Causae et Curae (Cauzele și leacurile bolilor); Physica (Puterea vindecătoare a naturii)

POST Ușor!
Soare și Bucurie!