MANUKA - Putere Tămăduitoare!

MANUKA – DROPSURI, MIERE ȘI ULEI !!!

PRODUSE MANUKA de la SONNENTOR:

- ULEI ESENȚIAL MANUKA (40%), 10 ml - NOU!!!
- DROPSURI MIERE MANUKA 100% PURE, TA 10+, 8 buc., 22,4gr. – NOU!!!
- MIERE MANUKA, TA 25+, 140gr.
- MIERE MANUKA, TA 25+, 250gr.

Origini:

MANUKA – bot.; Leptospermum Scoparium

Manuka este un arbușt sempervirescent din Noua Zeelandă. Este o plantă foarte rezistentă care poate fi găsită în zonele litorale cât și în zone alpine. Culoarea petalelor sale poate fi de la alb la roz și roșu închis.
Băștinașii Noii Zeelande, poporul Maori, îi atribuie caracteristici vindecătoare arbuștului de Manuka.
Mierea este produsă din nectarul de flori direct în Noua Zeelandă.

Caracteristici Antibacteriene

Cercetarea caracteristicilor antibacteriene ale Mierii Manuka a început cu în jur de 25 de ani în urmă, mai ales prin intermediul lui Dr. Peter Molan și Universitatea din Waikato.
Cererea pentru mierea Manuka și produsele cu conținut de Manuka, cum ar fi ULEIUL DE MANUKA, a crescut semnificativ în acest timp.

Apicultură etică și creșterea bună a albinelor; control asupra propriilor caracteristici, reîmpădurire și proiecte de plantare ca parte a inițiativei noastre de compensare a amprentei de carbon Co2.

Uleiul de cimbru Ecologic SONNENTOR ține varroa departe de stupi!
Singura stupină certificată Ecologic într-o arie de 45 000 de hectare!
"Livadă" Manuka Ecologică de peste 700 hectare!
Mătcile se pot deplasa liber și pot zbura din stup după voia lor. Nu închidem mătcile, și nici nu le tăiem aripile.
Amenajarea stupilor conform principiilor biodinamice, DEMETER.

IMPORTANT: FĂRĂ hrănire sau adaos de zahăr!

Albinele fac miere pentru a mânca miere, așa că întotdeauna lăsăm suficientă miere în stupi ca albinele să aibă destul să mănânce în timpul iernii.
Mierea noastră Ecologică Manuka se extrage la rece, și toate procedurile s-au făcut în conformitate cu directivele Standardului pentru miere al UE, mierea nu se expune niciodată unor temperaturi de peste 38 grade Celsius, deci mereu este în intervalul maxim de temperatură al stupului.
Nu utilizăm filtrare fină, iar indicele de polen, precum și puritatea mierii Manuka monofloră este întotdeauna cu peste 90% (până la 94%) de polen Manuka autentic.

* Ref.: COUNCIL DIRECTIVE 2001/110/EC of 20 December 2001 relating to honey [DIRECTIVA CONSILIULUI 2001/110/CE din 20 decembrie 2001 cu privire la miere]

Aderăm cu strictețe la cerințele Codex Alimentarius – miere

* Ref.: CODEX STANDARD FOR HONEY , CODEX STAN 12-19811

TA – Activitate Totală – este în prezent singura metodă independentă de măsurare pentru a descrie activitatea antibacteriană a mierii Manuka.

TA – Activitatea Totală nu poate fi creată artificial; nu poate fi augmentată artificial sau adăugată mierii Manuka.

SONNENTOR vă oferă o calitate PREMIUM a Mierii Manuka, direct de la sursă!

EFECTE ȘI SUBSTANȚE ACTIVE:

Mierea în general este considerată o sursă de hrană de calitate superioară.
Unele sortimente, precum mierea Manuka, ies în evidență prin conținutul extrem de ridicat de substanțe active valoroase. Una este enzima glucoz-oxidază, care produce cantități mici de peroxid de hidrogen. Această substanță este printre altele responsabilă pentru puterea tămăduitoare a mierii Manuka. Alte ingrediente benefice sunt aminoacizii, minerale, oligoelemente, antioxidanți și
Leptosperina, un indicator chimic utilizat pentru identificarea autenticității mierii Manuka. Acesta apare exclusiv în nectarul florilor Manuka. O altă caracteristică distinctivă este apariția DHA (dihidroxiacetonă), care este în mod natural transformat în MGO (metilglioxal) după o perioadă de timp.

CALITATE: factor TA vs. MGO

Factorul MGO este adesea folosit ca un indicator al calității pentru mierea Manuka. Acesta arată conținutul substanței metilglioxal în mg/kg. Pe piață există miere Manuka cu factor MGO de la 250+ la 1000+. Prețul mierii crește cu nivelul menționat de metilglioxal.
De ce nu folosește SONNENTOR factorul MGO?
Un factor MGO ridicat poate fi în contradictoriu cu conceptul nostru despre calitatea mierii. Mierea proaspătă de Manuka conține în general între 60 și 150 mg/kg MGO. Însă încălzirea mierii și timpul lung de stocare poate să accelereze formarea MGO, în timp ce peroxidul de hidrogen și enzimele își pierd efectul în timpul acestui proces de încălzire sau / și stocare îndelungată. Mai mult, Metilglioxalul poate fi produs cu ușurință artificial.
Factorul TA o abordare holistică ca și alternativă la factorul MGO.
SONNENTOR se axează asupra factorului TA ca și indice de calitate (TA = Total Activity => trad. Activitatea Totală).
În afară de conținutul MGO, ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și aminoacizii sunt luați în considerare. Această abordare corespunde cu filozofia SONNENTOR holistică. Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală extrem de ridicată.

GARANȚIA CALITĂȚII SONNENTOR

Activitatea totală este măsurată în laborator cu ajutorul "Metodei de Difuziune în Agar" (AIDM). Mierea este pusă pe o cultură bacteriană și efectul ei este comparat cu o soluție de dezinfectare. Acest test are ca rezultat nivelul factorului TA. Mierea Manuka SONNENTOR este caracterizată cu un nivel TA foarte ridicat (Mierea Manuka are un TA între 10 și 30).

Mierea Manuka SONNENTOR are un factor TA de 25+.
Dropsurile Manuka SONNENTOR au un factor TA de 10+.

Autenticitatea mierii Manuka SONNENTOR este garantată de testarea ADN și de analiza de polen al fiecărui lot. Polenizarea, nivelul de polen din mierea Manuka, este de peste 90%.

BEE HAPPY!