Mierea Manuka este obţinută din nectarul florilor de mirt din Oceanul Pacific de Sud (lat.: Leptospermumscoparium), nativ în Noua Zeelandă. Maori, băștinașii Polinezieni din Noua Zeelandă, știu despre proprietăţile excepţionale ale arbuștilor de mult timp, folosite pentru tratarea bolilor. Respectăm și vă oferim cunoștinţele respective cu ajutorul apicultorilor Ecologici locali. Punem accent nu doar pe calitatea mierii delicioase ci și pe măsuri pentru protejarea albinelor și pe conservarea magnificelor rezervaţii naturale.
Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute.
Efecte și substanțe active
Fie că provine din pădure sau de pe câmp - mierea în general este considerată o sursă de hrană de calitate superioară. Unele sortimente, precum mierea Manuka, ies în evidenţă prin conţinutul extrem de ridicat de substanţe active valoroase. Una este enzima glucoz-oxidază, care produce cantităţi mici de peroxid de hidrogen. Această substanţă este printre altele responsabilă pentru puterea tămăduitoare a mierii Manuka. Alte ingrediente benefice sunt aminoacizii, minerale, oligoelemente, antioxidanţi și Leptosperina, un indicator chimic utilizat pentru identificarea autenticităţii mierii Manuka. Acesta apare exclusiv în nectarul florilor Manuka. O altă caracteristică distinctivă este apariţia DHA (dihidroxiacetonă), care este în mod natural transformat în MGO (metilglioxal) după o perioadă de timp.
Termenii chimici nu vă sperie? Atunci veți găsi aici multe detalii interesante.
Aplicații și beneficii
Manuka miroase intens a rășinoase și strălucește într-un delicat caramel maro. Are un gust foarte puternic și picant, ușor mentolat, asemănător cu mierea de cimbru sau de iarbă neagră. Puteți folosi Manuka ca și mierea locală.
Mierea Manuka se poate consuma precum o miere comună: direct cu linguriţa, tartinabil, pentru îndulcirea băuturilor sau în formă solidă de DROPS, ușor de luat la drum. Această miere se poate savura pe tot parcursul anului, dar este extrem de benefică în sezonul rece, pe timpul iernii. Atenţie: mierea conţine enzime sensibile la căldură, nu ar trebui încălzită la temperaturi mai mari de 40 ° C sau amestecată în băuturi și alimente fierbinţi.
Planta Manuka se poate folosi chiar și ca ULEI ESENȚIAL. Uleiul are un efect de curățare și dezinfectare. Câteva picături pe o piatră aromatică sau într-o lampă aromaterapetică oferă momente speciale de răsfăț.
Oferta Apicultorului nostru
Mierea Manuka este cel mai bine de luat pe stomacul gol, pur sau după caz: dizolvat în apă călduță sau lapte.
CALITATEA
Deoarece mierea Manuka este un produs natural, ar trebui să acordați atenție sporită calității. Ca dovadă a calității folosim factorul TA ("Total Activity"). Aceasta măsoară activitatea totală a mierei. Mierea este analizată pentru ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și acizii. Mierea noastră de Manuka are o valoare TA de 25+. Regula este: Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală mai ridicată.
Puritatea mierii Manuka o demonstrăm prin analize de polen.
Factor TA vs. MGO
De ce nu folosește SONNENTOR factorul MGO?
Factorul TA o abordare holistică ca și alternativă la factorul MGO.
În afară de conținutul MGO, ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și aminoacizii sunt luați în considerare. Această abordare corespunde cu filozofia SONNENTOR holistică. Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală extrem de ridicată.
BEE HAPPY!
CONTRIBUȚIE LA PROTECȚIA MEDIULUI
Amenajarea stupilor conform principiilor biodinamice, DEMETER.
Albinele fac miere pentru a mânca miere, așa că întotdeauna lăsăm suficientă miere în stupi ca albinele să aibă destul să mănânce în timpul iernii.
Mierea noastră Ecologică Manuka se extrage la rece, și toate procedurile s-au făcut în conformitate cu directivele Standardului pentru miere al UE, mierea nu se expune niciodată unor temperaturi de peste 38 grade Celsius, deci mereu este în intervalul maxim de temperatură al stupului.
Nu utilizăm filtrare fină, iar indicele de polen, precum și puritatea mierii Manuka monofloră este întotdeauna cu peste 80% (chiar până la 94%) de polen Manuka autentic.
* Ref.: COUNCIL DIRECTIVE 2001/110/EC of 20 December 2001 relating to honey [DIRECTIVA CONSILIULUI 2001/110/CE din 20 decembrie 2001 cu privire la miere]
Aderăm cu strictețe la cerințele Codex Alimentarius – miere
* Ref.: CODEX STANDARD FOR HONEY , CODEX STAN 12-19811