MANUKA - Puterea tămăduitoare

Efectul special al plantei Manuka a fost cunoscut timp de secole de către Maorii, nativii din Noua Zeelandă. Mierea extrasă convinge prin calitatea sa superioară.
MANUKA - Puterea tămăduitoare
MANUKA - Puterea tămăduitoare

Mierea Manuka este obţinută din nectarul florilor de mirt din Oceanul Pacific de Sud (lat.: Leptospermumscoparium), nativ în Noua Zeelandă. Maori, băștinașii Polinezieni din Noua Zeelandă, știu despre proprietăţile excepţionale ale arbuștilor de mult timp, folosite pentru tratarea bolilor. Respectăm și vă oferim cunoștinţele respective cu ajutorul apicultorilor Ecologici locali. Punem accent nu doar pe calitatea mierii delicioase ci și pe măsuri pentru protejarea albinelor și pe conservarea magnificelor rezervaţii naturale.

 Mierea obţinută din aceste flori are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente, conform cercetărilor recunoscute. 

 

Efecte și substanțe active

Fie că provine din pădure sau de pe câmp - mierea în general este considerată o sursă de hrană de calitate superioară. Unele sortimente, precum mierea Manuka, ies în evidenţă prin conţinutul extrem de ridicat de substanţe active valoroase. Una este enzima glucoz-oxidază, care produce cantităţi mici de peroxid de hidrogen. Această substanţă este printre altele responsabilă pentru puterea tămăduitoare a mierii Manuka. Alte ingrediente benefice sunt aminoacizii, minerale, oligoelemente, antioxidanţi și Leptosperina, un indicator chimic utilizat pentru identificarea autenticităţii mierii Manuka. Acesta apare exclusiv în nectarul florilor Manuka. O altă caracteristică distinctivă este apariţia DHA (dihidroxiacetonă), care este în mod natural transformat în MGO (metilglioxal) după o perioadă de timp.

Termenii chimici nu vă sperie? Atunci veți găsi aici multe detalii interesante. 

Mai multe informații:

Aplicații și beneficii

Manuka miroase intens a rășinoase și strălucește într-un delicat caramel maro. Are un gust foarte puternic și picant, ușor mentolat, asemănător cu mierea de cimbru sau de iarbă neagră. Puteți folosi Manuka ca și mierea locală. 

Mierea Manuka se poate consuma precum o miere comună: direct cu linguriţa, tartinabil, pentru îndulcirea băuturilor sau în formă solidă de DROPS, ușor de luat la drum. Această miere se poate savura pe tot parcursul anului, dar este extrem de benefică în sezonul rece, pe timpul iernii. Atenţie: mierea conţine enzime sensibile la căldură, nu ar trebui încălzită la temperaturi mai mari de 40 ° C sau amestecată în băuturi și alimente fierbinţi.

Planta Manuka se poate folosi chiar și ca ULEI ESENȚIAL. Uleiul are un efect de curățare și dezinfectare. Câteva picături pe o piatră aromatică sau într-o lampă aromaterapetică oferă momente speciale de răsfăț.

Oferta Apicultorului nostru

Mierea Manuka este cel mai bine de luat pe stomacul gol, pur sau după caz:  dizolvat în apă călduță sau lapte.

CALITATEA

Deoarece mierea Manuka este un produs natural, ar trebui să acordați atenție sporită calității. Ca dovadă a calității folosim factorul TA ("Total Activity"). Aceasta măsoară activitatea totală a mierei. Mierea este analizată pentru ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și acizii. Mierea noastră de Manuka are o valoare TA de 25+. Regula este: Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală mai ridicată.

Puritatea mierii Manuka o demonstrăm prin analize de polen.

 

Factor TA vs. MGO

În timp ce factorul TA este un indicator de înaltă calitate pentru mierea manuka, în special în Australia și Noua Zeelandă, în Europa este mai adesea folosit factorul MGO. Acesta arată conținutul substanței metilglioxal în mg/kg. Pe piață există miere Manuka cu factor MGO de la 250+ la 1000+. Prețul mierii crește cu nivelul menționat de metilglioxal. Deși este mai frecvent folosit în aveastă branșă, am decis în mod deliberat împotriva acesteia. 
 
 

De ce nu folosește SONNENTOR factorul MGO?

 
Un factor MGO ridicat poate fi în contradictoriu cu conceptul nostru despre calitatea mierii. Mierea proaspătă de Manuka conține în general între 60 și 150 mg/kg MGO. Însă încălzirea mierii și timpul lung de stocare poate să accelereze formarea MGO, în timp ce peroxidul de hidrogen și enzimele își pierd efectul în timpul acestui proces de încălzire sau / și stocare îndelungată. Mai mult, Metilglioxalul poate fi produs cu ușurință artificial.
Factorul TA o abordare holistică ca și alternativă la factorul MGO.
 
SONNENTOR se axează asupra factorului TA ca și indice de calitate (TA = Total Activity => trad. Activitatea Totală).
În afară de conținutul MGO, ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și aminoacizii sunt luați în considerare. Această abordare corespunde cu filozofia SONNENTOR holistică. Mierea proaspătă și naturală Manuka are o activitate totală extrem de ridicată.
 
 

Mai multe informații:

 

BEE HAPPY! 
CONTRIBUȚIE LA PROTECȚIA MEDIULUI

 
 
Mierea Manuka SONNENTOR provine de la partenerul nostru chiar din Noua Zeelandă, Bernhard Schneider, dintr-o rezervaţie naturală din Noua Zeelandă. Bernhard fiind şi un susţinător activ al rezervaţiei, pentru protejarea şi plantarea arbuştilor de Manuka, astfel protejând albinele harnice care oferă acest produs miracol, valoros ca şi aurul! Proiectul conservează şi vine în ajutorul albinelor de exemplu prin ungerea arbuştilor Manuka cu ulei de cimbru pentru protejarea împotriva insectelor dăunătoare, astfel “prelungind” viaţa albinelor. Albinele pot trăi toată viaţa lor în zonă şi nu sunt nevoiţi să migreze pentru hrană. Floriile de Manuka fiind suficiente pentru albine, astfel nu necesită o hrănire suplimentară!
Singura stupină certificată Ecologic într-o arie de 45 000 de hectare! "Livadă" Manuka Ecologică de peste 700 hectare! Mătcile se pot deplasa liber și pot zbura din stup după voia lor. Nu închidem mătcile, și nici nu le tăiem aripile.

Amenajarea stupilor conform principiilor biodinamice, DEMETER.

Albinele fac miere pentru a mânca miere, așa că întotdeauna lăsăm suficientă miere în stupi ca albinele să aibă destul să mănânce în timpul iernii.

Mierea noastră Ecologică Manuka se extrage la rece, și toate procedurile s-au făcut în conformitate cu directivele Standardului pentru miere al UE, mierea nu se expune niciodată unor temperaturi de peste 38 grade Celsius, deci mereu este în intervalul maxim de temperatură al stupului.
Nu utilizăm filtrare fină, iar indicele de polen, precum și puritatea mierii Manuka monofloră este întotdeauna cu peste 80% (chiar până la 94%) de polen Manuka autentic.

* Ref.: COUNCIL DIRECTIVE 2001/110/EC of 20 December 2001 relating to honey [DIRECTIVA CONSILIULUI 2001/110/CE din 20 decembrie 2001 cu privire la miere]

Aderăm cu strictețe la cerințele Codex Alimentarius – miere

* Ref.: CODEX STANDARD FOR HONEY , CODEX STAN 12-19811

 

 

Produse recomandate:

884,00 Lei/1000g

incl. 9% TVA, plus livrare

310,27 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ulei Es. Manuka 40% (in alcool)

Preț special 104,65 Lei Preț standard 161,00 Lei
1.046,50 Lei/100ml

incl. 19% TVA, plus livrare