Noi am verificat ce stă la baza puterii tămăduitoare a mierii MANUKA!

Ce este de fapt în mierea Manuka? Și cum este legată de valoarea TA? Dacă nu vă deranjează termenii chimici, veți găsi mai multe informații aici.
Noi am verificat ce stă la baza puterii tămăduitoare a mierii MANUKA!
Noi am verificat ce stă la baza puterii tămăduitoare a mierii MANUKA!

Iată ce conține mierea Manuka

Mierea Manuka este caracterizat de un conținut deosebit de ridicat de ingrediente valoroase. În plus față de acizi, oligoelemente și antioxidanți, enzima glucoz-oxidază, care produce cantități mici de peroxid de hidrogen, este una dintre ele. Substanța este responsabilă, printre altele, de puterea tămăduitoare a mierei Manuka. Albinele adaugă glucoza-oxidază la miere în timpul depozitării în faguri. Enzima apare și în nectarul de flori în sine.

Alte ingrediente pozitive sunt acizii, mineralele, oligoelementele, antioxidanții și leptosperina. Aceasta din urmă este un indicator chimic utilizat pentru identificarea autenticității adevăratei miere de Manuka, apare exclusiv în nectarul mirtului din Marea Sudului. O altă caracteristică distinctivă este apariția DHA (dihidroxiacetonă), care este în mod natural transformat în MGO (metilglioxal) după o perioadă de timp.

Alte criterii de calitate importante pentru miere sunt conținutul de apă, care nu trebuie să depășească 20%, și valoarea HMF. Aceasta arată conținutul de hidroximetilfurfural. HMF se formează prin depozitare îndelungată într-un loc încălzit sau la încălzire. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât este mai proaspătă și mai naturală mierea. În miere proaspătă, prin urmare, nu există HMF. Limita legală este de 40 mg / kg la nivelul UE.

De asemenea enzima Invertază oferă informații despre naturalețea, maturitatea și tratamentul delicat al mierei. Acesta este în mare măsură adăugat de albine în timpul producției de miere de către salivă. Este foarte sensibil la căldură.

Ce înseamnă asta pentru factorul TA?

Toate aceste ingrediente contează în factorul TA (Total Acticity). De aceea îl folosim ca dovadă holistică a calității. Acest lucru măsoară, spre deosebire de valoarea MGO, activitatea totală a mierei. Mierea este analizată în plus față de conținutul de MGO pe ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen, leptosperina, antioxidanții și acizii. Această abordare holistică corespunde filozofiei SONNENTOR.

Activitatea totală este măsurată în laborator cu ajutorul ”Metodei de Difuziune în Agar” (AIDM). Mierea este pusă pe o cultură bacteriană și efectul ei este comparat cu o soluție de dezinfectare. Acest test are ca rezultat nivelul factorului TA. Mierea Manuka SONNENTOR este caracterizată cu un nivel TA foarte ridicat (Mierea Manuka are un TA între 10 și 30). Autenticitatea mierii Manuka SONNENTOR este garantată de testarea ADN și de analiza de polen al fiecărui lot. Polenizarea, nivelul de polen din mierea Manuka, este mult peste 80 %.

Studii

Vrei să te documentezi mai mult despre mierea Manuka? Există studii mult mai aprofundate pentru această miere valoroasă:

The Study of the Antioxidant Activity of Phenolic Components of Manuka Honey

The antibacterial activity of honey: 2. Variation in the potency of the antibacterial activity

Why honey is effective as a medicine. 1. Its use in modern medicine

Why honey is effective as a medicine. 2. The scientific explanation of its effects

Using honey in wound care

The controlled in vitro susceptibility of gastrointestinal pathogens to the antibacterial effect of manuka honey

Methylglyoxal May Affect Hydrogen Peroxide Accumulation in Manuka Honey Through the Inhibition of Glucose Oxidase

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare