Halleluja

Utilizăm modulele cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Dacă veți continua să utilizați site-ul nostru, vom presupune că sunteți bucuroși să primiți toate cookie-urile de pe acest site. Politica de confidentialitate

Germeni și răsaduri

Germenii și răsadurile sunt pachete mici de energie, care ne oferă, mai ales în anotimpul rece, substanțe nutritive de care noi și copiii noștri avem mare nevoie.

Pachete de ispită pură

Pervazul din bucătăria noastră este verde, arată ca o micro-fermă. Germenii sunt uşor de cultivaţi, fiind un supliment ideal într-o dietă echilibrată, mai ales în timpul sezonului răcoros, când alimentele naturale proaspete lipsesc.

Germeni sau răsaduri?

Germenii și răsadurile se pot consuma atât cât sunt de mărime mică, proaspăt germinați cât și sub formă de plăntuțe intre 2-6 cm. Puteți consuma atât rădăcinile cât și plantele daca le-ați crescut fără pământ.

Germenii sunt alimente optimale pentru cei care sunt conştienţi de importanţa sănătăţii şi practică un stil de viaţă sănătos. Sunt hrănitoare şi garantează vitalitatea trupului şi a spiritului.

Seminţele noastre de germeni se evidenţiază prin gustul lor deosebit şi conţinutul ridicat de fier, fosfor, vitamine şi lecitină. 

Germeni - bombă cu vitamine

Chiar și o sămânță mică are tot ce-i trebue, pentru a deveni o plantă mare și puternică. SONNENTOR oferă o selecţie a celor mai cunoscute seminţe pentru germinare, cum ar fi lucerna, cresonul, ridichi...

În timpul germinării conţinutul de substanţele active, minerale şi vitamine, precum şi proteinele şi enzimele, cresc semnificativ. 

De la semințe la recoltă

Aer și dragoste - germenii nu au nevoie de mult mai mult. Ei bine, aproape, dar dacă adăugați puțină apă și reglați temperatura potrivită, deja sunteți pe calea bună.

În funcție de tipul de semințe, ele sunt înmuiate între 4 și 8 ore. Apoi, aruncați apa de la înmuiere și clătiți cu apă curată și magia își ia cursul. Micile bombe cu vitamine doresc să fie spălate de două ori pe zi, deci este mai bine să le clătiți dimineața și seara și înapoi în raftul de scurgere - apa trebuie evitată cât mai mult posibil. După 3 până la 8 zile, germenii sunt gata și se pot bucura imediat sau pot rămâne proaspeți încă 4 zile în frigider.

Când sunt gata pentru consum, germenii trebuiesc spălați din nou și lăsat să se usuce pe prosoape de bucatărie. Se pot păstra în frigider pentru încă 4-5 zile, dar este important să nu fie închis ermetic vasul în care este ținut, pentru că au nevoie de aerisire.

Dacă doriți să fiți în siguranță, puteți dezinfecta germenii 100%. Într-un vas, turnați deasupra germeniilor apă și suc de lămâie (sau oțet de mere), proporție de 20: 1, și lăsați 10 minute. Bineinteles, apoi clătiți din nou și lăsat să se usuce.

Idei de rețete cu germeni & Co.

În principiu, puteți adăuga la aproape orice fel de preparate, câțiva germeni sau puțin verde, intensificând gustul și conțin multe ingrediente sănătoase. Se pot folosi ca și topping pentru supe, creme tartinabile, risotto, paste și aduc multe arome în salate!