Halleluja

Utilizăm modulele cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Dacă veți continua să utilizați site-ul nostru, vom presupune că sunteți bucuroși să primiți toate cookie-urile de pe acest site. Politica de confidentialitate

9 Plante pentru Femei - pentru zile speciale

Drink tea like a woman! - Cu aceste plante, treceți prin ciclu cu toate stările asociate și durerile provocate.

Ca femeie, suferiți de o schimbare continuă în fiecare lună, scopul acestor schimbări fiind pregătirea corpului pentru o posibilă sarcină. Pe măsură ce apar schimbări hormonale, la fel și nevoile și, poate, starea dumneavoastră de spirit se schimbă. 

Plantele atent alese vă pot însoți minunat prin momentele mei grele atunci când vă simțiți dezechilibrate. În ceea ce privește ameliorarea anumitor simptome, femeile pot apela la o serie de ,,trucuri,, care să le ajute să treacă mai ușor de această perioadă și anume, să țină o anumită dietă, să efectueze exerciții fizice ușoare sau plimbări în aer liber, să limiteze consumul de alcool și cafeină. Este indicat ca, pentru reducerea stresului, să se efectueze băi calde sau să se aplice comprese călduțe pe abdomen. Acestea au rolul de a reduce crampele menstruale.

Dansul hormoniilor

Cei doi hormoni ovarieni principali: estrogen și progesterone, preiau pe rând controlul hormonal, și iau decizia asupra unei faze fertile sau nefertile. Acest interjoc poate fi ajutat prin consumul următoarelor plante: crețișoară, frunze de zmeur sau salvie.

Salvia (Salvia Officinalis)

Salvia este mai bine cunoscut ca o plantă medicinală pentru perioada răcelilor. Consumat în prima parte a ciclului, are un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal. Salvia ameliorează, de asemenea, crampele în timpul menstruației și inhibă transpirația excesivă în timpul menopauzei. În special în timpul alăptării, salvia trebuie evitată în orice caz.

Frunze de zmeur (Rubus Idaeus)

Frunzele de zmeură sunt bine cunoscute ca și ceai consumat spre sfârșitul sarcinii. Ele ajută organismul să se pregătească pentru naștere. Similar crețișoarei, frunzele de zmeură au și proprietăți de reglare. Foarte benefic este o combinație de frunze de zmeură în prima - și un ceai de crețișoară în a doua jumătate a ciclului.

Crețișoară (Alchemilla Vulgaris)

Crețișoara este una dintre cele mai renumite plante pentru femei. Ameliorează durerile în timpul menstruației, sângerările menstruale abundente, reglează ciclul neregulat, previne crampele menstruale.

Ia-ți zilele mai lejer!

Crampe, amețeli, dureri de cap, greață sau o dispoziție scăzută? În timpul menstruației ai nevoi speciale. Cel mai important, totul este permis, fiindcă ești o FEMEIE și ești UNICĂ. Dacă ai nevoie de odihnă în aceste zile, atunci acordă-ți timp! Nu-ți fie frică să anulezi o întâlnire ca să te simți confortabil. Ai nevoie de mișcare, atunci ieși la o plimbare! Exerciții relaxante, cum ar fi o plimbare în aer proaspăt sau yoga, î-ți relaxează corpul. Chiar și plantele pentru femei, cum ar fi Coada Șoricelului, Mușețelul Roinița, sunt prietenii tăi credincioși în acest moment special al lunii.

Coada Șoricelului (Achillea Milleforium)

Coada Șoricelului este o bine cunoscută plantă recunoscută pentru femei. Calitățile sale pozitive sunt foarte extinse pentru multe nevoi ale femeii. Crampele menstruale, menstruația de lungă sau foarte scurtă durată sunt un caz pentru Coada șoricelului. Într-un ciclu neregulat, puteți încerca ceai de Coada șoricelului în a doua parte a ciclului.

Mușețel (Matricaria Chamomilla)

Sticla cu apă caldă, pătură și ceai de Mușețel. Formula magică pentru orele de relaxare. Aroma de mușețel conferă un sentiment de securitate. În timpul acestor zile poți să te bucuri de asemenea, de proprietățile ei antispastice.

Roiniță (Melissa Officinalis)

Roinița potolește crampele stomacului și spiritul neliniștit. Îmbunătățește circulația și ameliorează durerile de cap în timpul menstruației. Și în uz exterior, Roinița este deosebit de benefic.

Ceai sau o baie relaxantă?

Pentru această perioadă, este foarte benefic femeilor, un consum regulat de ceai. În cazul în care te simți epuizată poți încerca și o baie relaxantă. Într-o combinație a ambelor aplicații, plantele pentru femei își desfășoară efectul complet.

Adăugați 2 mâini de plante și 3 litri de apă fierbinte și lăsați-le acoperite timp de 15 minute. Apoi, luați ceaiul în cadă și umpleți-l cu apă călduță până când apa ajunge sub buric. Bucurați-vă de baie timp de 15 minute și apoi ștergeți-vă cu prosopul. Permiteți-vă câteva minute de odihnă pe canapea sau în pat.

Comprese- sau baie fierbinte pentru picioare pentru cei care iubesc căldura

Dacă simțiți nevoia de a vă menține burta sau spatele în căldură, încercați o compresă caldă. Aceasta asigură căldură și ameliorează crampele. Pentru aceasta gătiți ceai de plante, puneți-l într-un vas și înmuiați un prosop de bumbac în vas. Stoarceți bine prosopul și asezați-l pe burtă. Deasupra puneți un prosop și o pătură peste, relaxați-vă cca. 15 – 30 minute, lăsați să-si facă compresa efectul.

De asemenea, o baie fierbinte pentru picioare este foarte plăcută. Pentru a face acest lucru, turnați ceaiul proaspăt preparat într-un lighean și umpleți-l cu apă caldă, astfel încât gleznele să fie acoperite cu apă. Scufundați picioarele timp de 15 minute și apoi ștergeți-le bine.

O tinctură pentru drum

De asemenea, poți lua plantele cu tine, în deplasare, pregătite într-o tinctură de casă. Acestea poți să le prepari din timp. Un amestec pentru zilele speciale: Coada Șoricelului, Salvie, Mușețel și Frunze de Zmeură.

Puneți amestecul de plante într-un vas de sticlă, care poate fi închis ermetic, până când este aproximativ 1/3 plin, și umpleți cu oțet de mere sau alcool, închideți bine, și puneți-l pe pervazul ferestrei. Lăsați amestecul timp de 2 săptămâni și agitați-l zilnic. Apoi scurgeți printr-o sită conținutul și turnați-l în recipiente închise la culoare. Luați 30 de picături de 3 ori pe zi.

Găndește-te și la alimente!

Mai ales ca femeie, este important pentru tine să-ți furnizezi minerale și fier în mod continuu. Ovăzul verde și Frunzele de urzică sunt bogate in calciu, acid silicic si fier. Frunzele de cânepă conțin la fel de mult fier și calciu. În mod regulat 1-2 cești de ceai te vor ajuta să-ți refaci rezervele.