Halleluja

Utilizăm modulele cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Dacă veți continua să utilizați site-ul nostru, vom presupune că sunteți bucuroși să primiți toate cookie-urile de pe acest site. Politica de confidentialitate

Substanțe amare - un cadou pentru ficat

"Ce este amar în gură, face stomacul sănătos". Aceast proverb vechi se potrivește foarte bine. Din păcate papilele noastre gustative nu prea se bucură de gustul amar, deși ar fii foarte indicat să consumăm aceste plante.

Organul nostru de detoxificare numarul unu este ficatul. De-a lungul vieții noastre, el lucrează pentru eliminarea toxinelor din corpul nostru. Dacă doriți să-i mulțumiți ficatului, atunci o terapie hepatică poate fi o opțiune bună. Și nu trebuie să lipsească substanțe amare deoarece susțin dezintoxicarea. Și o astfel de terapie hepatică nu trebuie să fie complicată deloc. Ar fi bine să faceți acest lucru cam trei săptămâni, astfel încât să se facă un efect de recuperare frumos.

Se recomandă să faceții de 2 - 3 ori pe an o terapie cu substanțe amare. Și acest lucru se realizează ușor, prin introducere în măncare a unor substanțe amare, care pun în mișcare fluxul de lichide, lucru de care se bucură intestinele. Odată simțind în gură un gust amar, creierul nostru dă un semnal, iar sucul gastric începe să lucreze prin comandă. Acest lucru este deosebit de important pentru corpul nostru. Imediat ce stomacul începe să lucreze și sucul gastric curge, nutrienții buni sunt absorbiți din alimente și cei răi sunt transportați din organism. Joacă un rol extrem de important în procesul de digestie al proteinelor, activând enzimele digestive și pregătind o parte din proteinele ingerate cu scopul de a fi degradate de către aceste enzime. Cel mai bine ar fii  să nu mănăci în această perioadă alimente grase și alcol. Practic, ar trebui să mănânci bine și sănătos. Și așa cum am spus, importante sunt substanțe amare.

Desigur, cea mai simplă modalitate este de a încorpora alimente amare în hrana ta. Din păcate, nu este atât de ușor să le cumperi. Multe salate sau legume care au fost inițial amare au fost schimbate genetic pentru a obține un gust mai blând. Sau cine dintre voi poate să-și amintească încă că un dovlecel era în principiu o legumă amară. Poate bunicii noștri, cînd alimentele amare și-au găsit în mod regulat locul pe farfurie.

Plante amare - bucurați-vă de ele sub formă de ceai sau mirodenii

Si aici e problema! Puțini dintre noi sunt încă obișnuiți să mănânce amar. Plantele și mirodeniile se întorc în joc, cu ajutorul cărora este mai ușor să introduceți mai multe substanțe amare în alimentația zilnică. Încercați plantele amare valoroase, cum ar fi Păpădia, Coada Șoricelului, Pelin negru sau Salvie, care presărate peste alimentele tale, își fac repede efectul. Important de știut: substanțelor amare nu le place căldura, de aceea folosiți-le doar la sfărșitul gătitului sau pur și simplu presărați pe alimente în farfurie.

Deja dimineața puteți începe ziua cu un ceai amar în loc de cafea. Această ceașcă îi dă întregului corp un impuls, prin intermediul plantelor amare conținute. Indiferent dacă este vorba despre ceaiul de Post, ceaiul Echilibrant Acido-Bazic sau ceaiul Elibereazăți Ficatul, veți da lovitura cu amestecurile de plante amare. Desigur, ar trebui să beți mult și în timpul zilei. Se recomandă două până la trei litri în timpul tratamentului. Și, de asemenea, se recomanda și apă cu lămâie. Citricele susțin, de asemenea, ficatul în timpul detoxificării.

Comprese calde - simțiți căldura prețioasă

Spre sfârșitul zilei să oferim un adevărat tratament wellness pentru ficatul nostru. O compresă caldă pentru ficat cu plantei amare cum ar fi Coada Șoricelului sau Păpădia. Asigurați-vă că vă puteți relaxa cel puțin 45 de minute, pentru ca această compresă caldă să-și facă efectul. Și după tratament corpul tău are nevoie de odihnă.  Deci, se poate aplica cu puțin înainte de culcare.

Fierbeți o cană de ceai de plante amare puternică pentru compresa caldă. Pentru aceasta, amestecați 1 lingură de Frunze de Păpădie cu 1 lingură de Coada Șoricelului și turnați peste 250 ml de apă călduță. Lăsați ceaiul la infuzat timp de 10 minute. Strecurați ceaiul într-un bol și înmuiați o cârpă ceaiul amar. Cârpa înmuiată trebuie să fie caldă încă și apoi să fie plasată chiar sub piept pe dreapta, unde este localizat ficatul. Apoi, puneți un prosop uscat peste ea și, dacă doriți, puteți pune o pernă de apă caldă peste ea pentru o căldură de durată. Bucurați-vă acum de acest concediu pentru ficat.

Indicații pentru primul tratament hepatic

De asemenea, nu fi surprins dacă corpul tău reacționează la acest tratament cu dureri de cap sau ușoare crampe în zona ficatului. Astfel îți dai seama că reacționează corpul tău la tratament. După câteva zile, simptomele dispar și te simți din nou fit, cu o senzație de bine. Dar daca nu ești sigur că vrei să urmezi un astfel de tratament, poți întreba un profesionist. Dar o ceașcă de ceai amar nu dăunează nici în afara tratamentului.