A Venit Primăvara!

Acum că totul reînnoiește în jur, haideți să redescoperim oferta verde a anotimpului

Primăvara descoperim diverși mesageri ”verzi” oriunde ne îndreptăm privirea. Este momentul potrivit pentru curățenia de primăvară, atât a trupului cât și a sufletului, cu ajutorul primelor plante și flori care apar pe câmp. Este și timpul să lucrăm pământul și perioada în care fermierii noștri încep sa culeagă primele roade al anului să le puteți savura tot anul. Acum că a venit primăvara și totul reînnoiește în jur, haideți să redescoperim oferta verde a anotimpului:

Sărutul Primăverii

incl. 5% TVA, plus livrare

”Vine vine primăvara
Se aşterne-n toată ţara
Floricele pe câmpii
Hai să le-adunăm copii!
Creşte creşte iarba verde
Ciocârlia-n nori se pierde
Haideţi s’ascultăm copii
A-l ei cântec din câmpii!
Cucul cucul strigă tare
Pitpalacu-n luncă sare
Mieii zburdă pe câmpii,
Haideţi să-i vedem copii!”
* versuri Smaranda Gheorghiu (alias ”Maica Samara”)

Acest amestec proaspăt de Plante inspiră Inimiile Cunoscătorilor la fel cum Primăvara Razele de Soare încălzesc Pământul. Cu ingrediente cum ar fi lemongras și mentă, ceaiul din plante nu numai că are gust proaspăt din primăvară, dar are și un efect de răcorire. Cardamom dă amestecului aromatic gustul potrivit. Acest amestec de plante conține doar ingrediente produse în mod îndrăgit, toate provenite din agricultura ecologică certificată.

Verde(9)Nouă

Verde (9) Noua!

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

 


Proaspete și fermecătoare, cele nouă plante din acest ceai te vor ajuta să parcurgi ziua plin de putere.
Noul vals al primăverii? Puterea a nouă plante aduce la viață și pe cei treziți greu din 'hibernare". Numărul nu este accidental, este considerat ca fiind magic și ancorat în tradiția plantelor. Noul nostru amestec de ceai cu cimbru lămâios, flori de tei, lămâită, mușețel & Co, stralucește intr-un verde deschis si împrospătează cu note de primăvară.

Urzica

Urzica

13,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

 

Alungă ultimele semne de iarnă și accelerează venirea primăverii.
Readuce pofta de viață datorită gustului aromat și revigorant. Se spune că Urzica, planta sacră a lui Thor, a fost folosită ca și apărătoare de fulgere. Este o plantă versatilă cunoscută și recunoscută universal, fiind folosită ca și ceai, primăvara în stare proaspătă pentru diverse bucate și chiar ca și îngrăsământ natural pentru plante.
Este o plantă răspândită mai ales la mărginimea pădurilor, pe lângă drumuri și chiar și în apropierea caselor, în locuri lăsate în paragină, în natura "sălbatică". Timpul ei vine la începutul primăverii și se spune că este planta "locală" cu cele mai multe substanțe active, care se poate colecta până pe la mijlocul lunii Mai.
Se recomandă colectarea frunzelor tinere, înainte ca planta să devină "matură", înainte de înflorire, înainte să aibă frunzele sau tulpina lemnoasă. În această fază frunzele dețin cele mai multe substanțe active: fier, magneziu, clorofilă, caretonoide, glucide, vitamina C și multe altele.
Este bine ca urzica să fie uscată într-un loc întunecat, astfel rămâne într-o culoare tandră verde, plăcut ochiului și-și păstrează parfumul. Bine de știut că și rădăcina este extrem de benefică. Extractul din frunze este recomandat pentru aspectul sănătos al părului, iar extractul din rădăcină contribuie la ameliorarea fenomenului de cădere a părului, restabilind rădăcinile firelor de păr.
Infuzia de Urzică este precum o "curățenie de primăvară", curăță și întărește sistemul integral, purifică sângele și te eliberează de stres, iar folosit extern este benefică pentru regenerarea pielii și tonifierea părului.
Puteți să o folosiți și în bucătarie cu mare încredere. Primăvara culegeți urzici și pregătiți o "mâncărică de urzici" (precum cea de spanac) sau o supă de urzici. Recomandat să folosiți urzica în toate bunătățile unde folosiți de obicei spanac, fiind în această perioadă o opțiune pe care nu o veți regreta.

Păpădia

incl. 5% TVA, plus livrare

 

Un prieten adevărat, pentru copii şi adulţi, cu un gust uşor amar.
Păpădia este bine cunoscută pentru suportul deosebit în alimentația responsabilă și redusă. Gustul de pământ oferă motorului dumneavoastră un impuls pozitiv. Este folosit proaspăt în salate iar infuzia din frunze de păpădie se potrivește minunat cu bucate de primăvară.
Poate cea mai rezistentă plantă, oriunde ”aterizează” din puf o sămânță se umple câmpul de ea… parcă sunt niște parașutiști profesioniști! De multe ori grădinarii amatori o consideră o buruiană datorită răspândirii agresive, totalmente greșit! Are substanțe active extrem de benefice sănătății, cu un gust amărui, mai ales pentru sistemul digestiv.

Zile de Primăvară Însorite!

 

 

Produse recomandate:

Urzica

13,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Verde (9) Noua!

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare