Cafea și Mirodenii - o echipă imbatabilă

Tradiția cafelei est Europene întălnește Orientul cu cardamom, scorțisoară și Co.
Cafea și Mirodenii - o echipă imbatabilă
Cafea și Mirodenii - o echipă imbatabilă

Astăzi se învărtește totul în jurul aurului negru, fără de care mulți dintre noi nu se pot scula din pat dimineața. La fel de diferit ca gusturile - de la cafea neagră ca noaptea (fără zahăr sau lapte) până la laptele îndulcit cu zahăr cu puțină cafea - pe atât de diferite sunt și tipurile de preparare. Unii jură că au cântărit exact 7 grame de cafea în espressorul lor, iar ceilalți sunt bucuroși de cafeaua la filtru, care, apropo, se confruntă cu o renaștere, și este ceai mai bună alegere când trebuie să servești un grup mai mare de persoane. Dar astăzi nu suntem preocupați de gradul de măcinare și tipul de pregătire, ci aducem cafeaua noastră cu ajutorul unor mirodenii la un nou nivel.

Estul Europei privește înapoi cu măndrie peste o tradiție îndelungată a preparării cafelei, iar în Italia această băutură fierbinte are o semnificație foarte specială. Aici, băutul cafelei e un ritual zilnic. Repetat de-a lungul a sute de ani, acest ritual și-a clădit propriile reguli nescrise la care toți italienii aderă în mod natural. Dar întindem arcul puțin mai departe și ne îndepărtăm de cafeaua clasică și ne orientăm spre deliciile de cafea din Orientul Mijlociu sau din America de Sud. Deoarece acolo există o lungă tradiție de a completa cu ajutorul unor mirodenii cafeaua, pentru a obține arome delicate.

Ce mirodenii se potrivesc?

Mirodenie cu gust de pământ și lemn, puțin dulceag, ne trezește amintiri din copilărie. Nu există ștrudel de mere și nici o budincă de orez fără pudra aceasta de culoare maro deschis. În medicina tradițională chineză scorțișoară este folosită împotriva răcelii și chiar și Hildegard von Bingen a descris scorțișoara ca o mirodenie care te încălzește. Din punct de vedere al gustului, scorțișoara se armonizează perfect cu cafeaua și aduce o notă de dulceață.

Pe lângă șofran și vanilie, cardamomul se numără printre cele mai scumpe condimente. Cardamom-ul joacă un rol important în bucătăria indiană și aduce gustul Orientului în cafea. Aroma sa este mai intensă, dacă este proaspăt măcinat. Deoarece are un gust foarte intens, ar trebui să i se acorde o atenție specială la dozaj.

Vanilia originală are o aromă senzuală, cremoasă și dulce. Acesta provine din America Centrală și a fost folosit mai devreme de Mayași și Atzteci pentru a-și aroma băuturile cu ciocolată. Vanilia și cafeaua sunt aproape ca o mică poveste de dragoste. Indicație: Utilizați întotdeauna bețele de vanilie de mai multe ori și, atunci când este complet gol, adăugați păstăile goale în cutia cu zahăr. Astfel, puteți obține și ultima aromă din păstăile scumpe.

Anasonul nu este pe placul tuturora, gustul său intens este ușor dulce și amintește de lemn dulce. Noi credem că se potrivește perfect cu cafeaua și poate aduce o ușurare cu efectul său digestiv după o masă prea bogată.

Păstăile de Chili picante nu mai sunt folosite doar pentru feluri de mâncare picante. Mai ales în combinație cu ciocolata neagră creează un adevărat gust festiv. Cu toate acestea, nu vrem să participăm la niciun concurs extrem de măncat ardei iute, ci vrem să dozăm cu atenție chili pentru a obține cafeaua noastră puțin picantă.

Cum ajung mirodeniile în cafea?

Există diferite variante, mai mult sau mai puțin intense, pentru a aduce gustul mirodeniilor în cafea.

APĂ AROMATIZATĂ

Înainte de a folosi apa pentru prepararea cafelei, o putem aduce la fiert cu plicuri de ceai (Chai) sau mirodenii și astfel obținem gustul dorit.

LAPTE SAU SPUMĂ DE LAPTE AROMATIZAT

Dacă preferați cafeaua cu lapte sau spumă cremoasă, puteți încălzi laptele cu mirodeniile pe care le doriți și, astfel, obțineți un gust deosebit.

MIRODENII ÎN APARATUL DE CAFEA

De asemenea, este posibil să amestecați mirodeniiLe în cafeaua măcinată - dar aici trebuie avut grijă la dozaj.

...

După întreaga teorie, ajungem în cele din urmă la rețete. Avem băuturi incitante în care cafeaa joacă rolul principal. Să începem...

Espresso macchiato + mirodenii

Ne condimentăm espressoul cu mirodenii individuale, iar preferatul nostru este clar cardamomul. Fie în forma sa pură, fie cu amestecul de LATTE Cardamom . De asemenea, și scorțișoara este foarte delicioasă în cafea.

Pentru un espresso macchiato clasic, adăugăm aproximativ 1 lingură de spumă de lapte la espresso care completează perfect gustul puternic de cafea. În afară de asta, condimentați cu un vârf de cuțit din mirodenia preferată și parcă plutiți în al 7 lea cer al cafelei.

Chai - cafea cu gheață

Cafeaua clasică cu gheață este mai mult un desert pe timpul verii, decât o băutură, ideal ci cu înghețată de vanilie și frișcă - o delicatesă, dar nu zi de zi. Spre deosebire, cafeaua noastră cu gheață Chai te împrospăte-ză, și poate fi consumată fără regrete în fiecare zi,

Ingrediente pentru un pahar:

Preparare:

  1. Laptele de ovăz se pune la fiert și se adaugă plicul de Chai. Stingem focul, lăsăm 5 minute la infuzat, după care scoatem plicul și lăsăm să se răcească.
  2. Așezăm cuburile de gheață într-un pahar și turnăm un espresso răcit peste.
  3. Adăugăm încet laptele condimentat și adăgăm puțin sirop de arțar.
  4. Mai trebuie doar un pai și e gata de savurat.

♥ Indicație: Dacă vrei să fie mai aromat, poță pregăti din timp cuburile de gheață din Chai gata preparat.

Biluțe Espresso Energy

Oferim popularelor biluțe de Energie o lovitură extra - o astfel de pralină ajută contra somnului de după-amiază. Pralinele de energie Espresso conțin o mulțime de fructoză datorită curmalelor, dar nu lasă să crească nivelul de glicemie din sânge și, prin urmare, este o alternativă sănătoasă la ciocolată și Co.

Ingrediente pentru cca. 20 bucăți

biluțele se vor rula în:

Preparare: Curmalele și migdalele le mărunțim cu ajutorul unui mixer. Într-un bol amestecă toate ingredientele pînă obținem un aluat compact. Formăm biluțe de aceeași mărime (cel mai bine funcționează cu mâini umezite) după care le tăvălim prin cicolată instant, cafea sau fulgi de cocos.

Cafea Mexicană

Cafeaua Mexicană este o băutură pe bază de cafea, cu gust de ciocolată cu un praf de chili. Acest amestec aromat este un deliciu, mai ales pentru cunoscători.

Ingrediente:

  • 125 ml cafea
  • 125 ml lapte (lapte de ovăz)
  • 20 g ciocolată amăruie
  • 1 praf de  Chili macinat

Preparare: Încălzim laptele și adăgăm ciocolata, amestecăm pînă se topește. Adăugăm cafeaua și praful de chili, eventual ornăm cu puțină spumă de lapte.

Smoothie de cafea-ciocolată-chili

Asemănător cafelei Mexicane există un Smoothie cremos, care pur și simplu combină mic dejunul cu prima cească de cafea. Percect pentru To Go pentru cei la care fiecare miut contează dimineața.

Ingrediente:

Preparare: Se curăță banana și se taie în bucăți mai mari Se adaugă totul într-un blender și se amestecă pînă se obține o bătură cremoasă. Se ornează cu puțin chili și pudră de cacao, după care se poate începe ziua în forță.

Acest articol s-a născut cu ajutorul lui Sarah und Alex de la www.nudlholz.at

Produse recomandate:

LATTE Cardamom

20,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Anason

10,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Bete de Vanilie

23,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Chili pastai

12,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare