Camellia sinensis: o plantă de ceai, cu trei dimensiuni

Lumea ceaiurilor negru, verde și alb

Pentru a ne putea bucura de minunatele ceaiuri negre, verzi și albe de la Sonnentor, planta de ceai din care sunt fabricate toate cele trei soiuri trebuie în primul rând procesată în funcție de utilizarea sa viitoare. Cele trei culori care pot fi văzute în cele din urmă în ceașcă rezultă din diferitele procese de fabricație, care sunt realizate în mare parte manual și care au loc în grădinile de ceai imediat după recoltare.

Ceaiul negru prezintă caracter

Înainte ca mugurii verzi proaspăt culeși și frunzele tinere să se transforme în ceai negru gustos, aceștia trec prin șase trepte de lucru care pot fi caracterizate astfel: cules, ofilire, rulare, fermentare, uscare și sortare. După cules, frunzele sunt răspândite pe rafturi pentru a se usca. Apoi frunzele de ceai sunt rulate în propriile dispozitive. Celulele frunzelor sunt deschise și se ivește seva celulelor – determină, în mare parte, culoarea și gustul ceaiului. Imediat ce seva celulelor intră în contact cu oxigenul din aer, începe fermentarea. Acest lucru asigură că gustul uneori amar al frunzelor de ceai se pierde, iar ceaiul negru capătă gustul său tipic.

Ceai verde pentru cele mai mari solicitări

Ceaiul verde diferă de ceaiul negru prin faptul că nu este fermentat. Acest lucru se realizează prin supunerea frunzelor culese la un tratament termic după ofilire, ceea ce împiedică procesul de reacție enzimatică oxidativă. În timp ce în China frunzele sunt prăjite într-o tigaie, în Japonia sunt aburite deasupra apei. Drept urmare, frunzele nu își schimbă culoarea, ci rămân verzi.

Lux alb pentru simțuri

Pentru producția tradițională a celor mai fine ceaiuri albe, numai mugurii tineri, albi, de frunze păroase, imediat după prima răsărire în primăvară, sunt culeși manual și așezați pe tăvi mari de bambus, pe care se usucă încet. În timp, aceștia sunt aerisiți în mod repetat cu mâna și uscați în final, având loc o ușoară oxidare (fermentare). Fermentarea puternică este împiedicată de faptul că materialul frunzelor nu este rulat și rupt și astfel, seva celulară nu se poate oxida cu oxigen.

Frunză mare pentru gust pe măsură

Imediat după prepararea ceaiului, acesta este sortat în final utilizând dispozitive mecanice de cernut. În funcție de mărimea frunzei de ceai sau a fragmentelor sale, există patru grade diferite: frunze, rupte, sfărâmate și praf. Formulele de clasare spun ceva doar despre mărimea și aspectul frunzelor, dar nimic despre calitatea ceaiului. Ceaiurile slabe sunt făcute doar din frunze și frunze rupte, Sonnentor folosește doar sfărâmate pentru plicuri de infuzie, dar fără praf. Pentru calitatea ceaiului, pe lângă producție și prelucrare, zona de cultivare, altitudinea, solul, clima, timpul recoltei, precum și experiența și îngrijirea în cules sunt decisive.

Pregătirea potrivită

Pentru ca un ceai de înaltă calitate să-și exploateze potențialul benefic și să-și dezvolte gustul rafinat, trebuie pregătit corect. Apa proaspătă fiartă și moale este cea mai bună pentru prepararea ceaiului, ceaiurile negre puternice pot tolera și apa dură.

Dozarea, temperatura apei și timpul de îmbibare

Cantitatea de ceai per cană, temperatura apei și timpul de preparare variază în funcție de tipul de ceai. Regula principală pentru doză este: doisprezece grame de ceai per litru de apă. Pentru încă o ceașcă de ceai, puteți turna frunzele care au fost deja folosite și sunt încă calde sau chiar a treia oară și pur și simplu lăsați-le în apă puțin mai mult. Ceaiul negru trebuie infuzat cu apă clocotită și lăsat să se îmbibe timp de 2 până la maxim 4 minute. O temperatură maximă a apei de 90° C și un timp de îmbibare de 2 până la 3 minute sunt suficiente pentru ceaiul verde. Ceaiul alb delicat trebuie consumat doar cu apă fierbinte la maxim 80° C și îmbibat timp de 2 până la 3 minute.

Sfaturi pentru cunoscători

Folosiți pahare de sticlă sau porțelan, deoarece sunt lipsite de gust și, prin urmare, potrivite pentru diferite tipuri de ceai.
Ceainicele sunt potrivite numai pentru ceaiurile negre, aroma ceaiurilor albe sau verzi este afectată prin menținerea vasul cald un timp îndelungat.

Și pentru toți cei care nu vor să folosească un termometru:
Obțineți apă caldă de 90° C dacă lăsați apa fierbinte să se răcească timp de 5 minute, apa caldă de 80° C este disponibilă după o perioadă de răcire de 10 minute.

O varietate de ceaiuri care nu omite nicio dorință

Ceaiul este o băutură variată care poate fi savurată rece sau fierbinte, acrișoară sau dulce, pură sau mixtă. Doar de aici există nenumărate posibilități de a satisface fiecare gust.

Ceaiuri premium Sonnentor de o calitate unică

Adevărații cunoscători de ceai care apreciază și adoră plăcerea ceaiurilor de înaltă calitate vor fi încântați de ceaiurile premium vrac. Datorită interacțiunii armonioase a tuturor factorilor de calitate, cum ar fi un climat moderat, un sol nutritiv, întreținerea conștientă a grădinii de ceai, culesul manual, timpul de recoltare corect și prelucrarea atentă, aceste ceaiuri sunt printre cele mai bune de la Sonnentor.

Top ceaiuri negre din zonele cu cea mai bună creștere

Există peste 1000 de tipuri diferite de ceai negru, paleta variază de la minunat și delicat, la puternic și picant. Cele mai vechi și celebre zone de cultivare se află în nord-estul subcontinentului, pe Himalaya: în jur de jumătate din ceaiul indian este produs în Asam și Darjeeling.

58,64 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

25,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

27,22 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

74,07 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

27,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

70,37 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

27,22 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

70,37 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai negru Assam

18,00 Lei
58,82 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai Negru Assam

24,50 Lei
25,79 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Selecție largă a celui mai fin ceai verde

Ceaiul verde provine din China. A fost „descoperit” aici și aici se găsesc majoritatea zonelor de cultivare a ceaiului și majoritatea soiurilor. Deoarece ceaiul verde nu este fermentat și, prin urmare, ingredientele sunt păstrate complet, are un gust oarecum tăios.

25,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

22,50 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai Verde Iasomie

27,00 Lei
27,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai Verde Iasomie

19,00 Lei
70,37 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

22,50 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai Verde Sencha

21,00 Lei
30,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Ceai alb de lux pentru gurmanzi

Inițial, ceaiul alb era atât de valoros, încât era rezervat doar împăraților chinezi. Deoarece pentru producerea sa, care este în totalitate manuală, se recoltează doar mugurii de frunze alb-argintiu, ușor păroși. Metoda de producție extrem de blândă este unică și conferă ceaiului alb un gust deosebit de blând.

61,25 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

105,56 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare