Camellia sinensis: o plantă de ceai, cu trei dimensiuni

Lumea ceaiurilor negru, verde și alb
Camellia sinensis: o plantă de ceai, cu trei dimensiuni
Camellia sinensis: o plantă de ceai, cu trei dimensiuni

Trei culori de ceai, trei animale de putere inspiraționale


Cu mult înainte ca oamenii să poată citi și scrie, caracteristicile umane au fost reprezentate prin forme de animale. Cine a acceptat portretele acestor ființe sau le-a purtat cu el, le-a putut transmite sensul. Semnificațiile lor originale au fost transmise prin mituri de la secol la secol.


Ceaiul Negru

Elefantul ca simbol al înțelepciunii

Elefanții sunt animale puternice și înțelepte, care pot trăi foarte mult și despre care se spune că au o memorie foarte bună. Nu numai în țările subcontinentului indian, ci în toată Asia, sunt considerate atât de puternice și înțelepte încât pot proteja întreaga lume și o pot purta pe spate. De aceea, elefantul a fost văzut acolo ca un simbol al norocului, al înțelepciunii și al loialității timp de milenii. El îi protejează pe toți cei care sunt lângă el și pe toți cei care îi sunt aproape. Pentru că cea mai valoroasă virtute a elefantului este dragostea pentru familie și prieteni. Deoarece elefantul, ca simbol al fericirii, reprezintă în special cunoștințe și înțelepciune, este, de asemenea, un tovarăș fidel pentru toți elevii.

Ceai verde

Dragonul ca simbol al norocului

Multe basme, legende și povești se împletesc în jurul animalului mitic vechi de milenii, care este venerat în China drept cel mai înalt simbol al norocului. Este considerată ființa spirituală supremă care aduce pace, protecție și fericire tuturor oamenilor prin abilitățile sale magice. Binecuvântarea divină nu va fi refuzată celor care își direcționează dorințele și speranțele către dragonul ceresc. Tinerii adoră în special figura de dragon pozitivă, care îmbină bucuria pe fețele lor prin splendoarea ei de culori și dansuri frumoase. Se mai spune că aceste ființe binevoitoare sunt venerate ca zeități de apă, care direcționează apa și ploaia și trăiesc în râuri, lacuri și chiar fântâni.

Ceai alb

Phoenixul ca simbol al reînnoirii

Din nou și din nou „regele păsărilor” care, potrivit legendei, s-a născut din soare, se trezește la o viață nouă și le oferă oamenilor încredere și speranță. „Ca un phoenix din cenușă” este încă o zicala astăzi, când ceva despre care se credea pierdut strălucește într-o lumină nouă. Deoarece roata vieții continuă să se întoarcă pentru totdeauna, la fel ca ciclul naturii care nu pare să se termine niciodată, oamenii venerează pasărea sacră a norocului ca simbol al învierii, regenerării și nemuririi. Phoenixul îi ajută din nou să se dezvolte și să nu stea în loc.

Versatilitatea Camelliei Sinensis

Cum pot fi transformate frunzele proaspăt culese în ceai negru, verde și alb, în ​​doar câțiva pași simpli

Pentru a ne putea bucura de minunatele ceaiuri negre, verzi și albe de la Sonnentor, planta de ceai din care sunt fabricate toate cele trei soiuri trebuie în primul rând procesată în funcție de utilizarea sa viitoare. Cele trei culori care pot fi văzute în cele din urmă în ceașcă rezultă din diferitele procese de fabricație, care sunt realizate în mare parte manual și care au loc în grădinile de ceai imediat după recoltare.

Ceaiul negru prezintă caracter

Înainte ca mugurii verzi proaspăt culeși și frunzele tinere să se transforme în ceai negru gustos, aceștia trec prin șase trepte de lucru care pot fi caracterizate astfel: cules, ofilire, rulare, fermentare, uscare și sortare. După cules, frunzele sunt răspândite pe rafturi pentru a se usca. Apoi frunzele de ceai sunt rulate în propriile dispozitive. Celulele frunzelor sunt deschise și se ivește seva celulelor – determină, în mare parte, culoarea și gustul ceaiului. Imediat ce seva celulelor intră în contact cu oxigenul din aer, începe fermentarea. Acest lucru asigură că gustul uneori amar al frunzelor de ceai se pierde, iar ceaiul negru capătă gustul său tipic.

Ceai verde pentru cele mai mari solicitări

Ceaiul verde diferă de ceaiul negru prin faptul că nu este fermentat. Acest lucru se realizează prin supunerea frunzelor culese la un tratament termic după ofilire, ceea ce împiedică procesul de reacție enzimatică oxidativă. În timp ce în China frunzele sunt prăjite într-o tigaie, în Japonia sunt aburite deasupra apei. Drept urmare, frunzele nu își schimbă culoarea, ci rămân verzi.

Lux alb pentru palate

Pentru producția tradițională a celor mai fine ceaiuri albe, numai mugurii tineri, albi, de frunze păroase, imediat după prima răsărire în primăvară, sunt culeși manual și așezați pe tăvi mari de bambus, pe care se usucă încet. În timp, aceștia sunt aerisiți în mod repetat cu mâna și uscați în final, având loc o ușoară oxidare (fermentare). Fermentarea puternică este împiedicată de faptul că materialul frunzelor nu este rulat și rupt și astfel, seva celulară nu se poate oxida cu oxigen.

Frunză mare pentru gust pe măsură

Imediat după prepararea ceaiului, acesta este sortat în final utilizând dispozitive mecanice de cernut. În funcție de mărimea frunzei de ceai sau a fragmentelor sale, există patru grade diferite: frunze, rupte, fărâme și praf. Formulele de clasare spun ceva doar despre mărimea și aspectul frunzelor, dar nimic despre calitatea ceaiului. Ceaiurile slabe sunt făcute doar din frunze și frunze rupte, Sonnentor folosește doar fărâme pentru saci de infuzie, dar fără praf. Pentru calitatea ceaiului, pe lângă producție și prelucrare, zona de cultivare, altitudinea, solul, clima, timpul recoltei, precum și experiența și îngrijirea în cules sunt decisive.

Leagănul culturii asiatice a ceaiului

Călătorie către rădăcinile Camelliei sinensis: Sonnentor vizitează grădina de ceai chinezească dongzhai.

Camellia sinensis prosperă deosebit de bine în China și India, deoarece planta se poate dezvolta excelent în clima blândă și pe solurile nutritive ale acestor țări. Dacă frunzele de ceai sunt cultivate, recoltate și prelucrate profesional, se creează un produs de cea mai înaltă calitate. Acesta este motivul pentru care Sonnentor selectează cu atenție grădinile de ceai și acordă o mare importanță faptului că localnicii găsesc condiții bune de viață și de muncă.

Atât de aproape de cer

În urmă cu mulți ani, proprietarul suprafeței de 166 de hectare din sudul provinciei chineze Yunnan a avut viziunea de a cultiva o grădină de ceai ecologic și cu responsabilitate socială. Ideea lui a fost: dacă oamenii care culeg și prelucrează ceaiul se descurcă bine și dacă le place să își facă munca, atunci acest lucru are un efect asupra calității ceaiului organic. Așa a luat naștere grădina de ceai donghzai, care este excepțional de progresivă și din care Sonnentor își obține cele două ceaiuri ecologice premium, acul de jad verde și mao feng.

Înrădăcinată ferm în regiune

Departe de industrie și de fumurile de eșapament, precum și de fermele convenționale, aici se produce doar ceai organic de cea mai bună calitate, cules și procesat manual. În conversația cu fermierii de ceai vă puteți crea o idee despre standardele sociale din grădina de ceai. Puteți simți pasiunea eco-socială a fondatorului și proprietarului, deoarece această grădină de ceai este considerată excelentă și unică. Cele 50 de case confortabile în care locuiesc cei care selectează ceaiul sunt puse la dispoziția fermierilor gratuit de către conducerea grădinii de ceai. Fiecare familie are o mică grădină de legume ecologice și au pui și porci, astfel încât fermierii de ceai să poată avea grijă de ei înșiși. Toți copiii merg la școală, este interzis ca ei să muncească. Vor putea să ia singuri decizii în ceea ce privește munca după ce vor crește.

Cu siguranță un sentiment bun

Fiecare familie își cultivă propria zonă de ceai în conformitate cu specificațiile de gestionare a grădinii de ceai, care plătește, de asemenea, pentru pregătirea fermierilor pentru a fi culegători de ceai sau procesatori de ceai. Programul de lucru săptămânal este reglementat, la fel și salariul minim. Plata se face în funcție de cantitatea și calitatea articolelor culese; există, de asemenea, bonusuri pentru lucrări suplimentare, cum ar fi plivitul, compostarea sau colectarea dăunătorilor. Avantajul acestui tip de plată, care este peste medie după standardele chineze: fermierii au un venit stabil, deoarece în cazuri extreme pot compensa pentru eșecurile culturilor.

În armonie cu natura

Ziua pentru fermieri începe la răsărit. Cu o pălărie largă pe cap pentru a-i proteja de soare și un coș mare pe spate, se îndreaptă spre grădina cu ceai. Din motive de calitate, ceaiul este ales cu mâna, cu cei doi tineri lăstari superiori și mugurele de frunze („Două frunze și un mugure”) formând ceaiuri de înaltă calitate. Dacă ceaiul negru, ceaiul verde sau ceaiul alb sunt făcute din aceste frunze depinde doar de tipul de prelucrare. Deoarece totul în grădina de ceai este cultivat organic, nu se folosesc îngrășăminte artificiale sau pesticide. Înainte de pauza de prânz, pe care culegătorii o petrec în casele lor, unde de obicei gătesc legumele din propria lor grădină pentru ei și pentru copii, fermierii aduc ceaiul ales acolo, unde este prelucrat imediat și este ambalat cât timp este proaspăt. Este de la sine înțeles că totul este verificat în mod regulat pentru a asigura calitatea ceaiurilor Sonnentor, precum și respectarea reglementărilor igienice și a standardelor organice.

Pregătirea potrivită

Pentru ca un ceai de înaltă calitate să-și exploateze potențialul benefic și să-și dezvolte gustul rafinat, trebuie pregătit corect. Apa proaspătă fiartă și moale este cea mai bună pentru prepararea ceaiului, ceaiurile negre puternice pot tolera și apa dură.

Dozarea, temperatura apei și timpul de îmbibare

Cantitatea de ceai per cană, temperatura apei și timpul de preparare variază în funcție de tipul de ceai. Regula principală pentru doză este: doisprezece grame de ceai per litru de apă. Pentru încă o ceașcă de ceai, puteți turna frunzele care au fost deja folosite și sunt încă calde sau chiar a treia oară și pur și simplu lăsați-le în apă puțin mai mult. Ceaiul negru trebuie infuzat cu apă clocotită și lăsat să se îmbibe timp de 2 până la maxim 4 minute. O temperatură maximă a apei de 90° C și un timp de îmbibare de 2 până la 3 minute sunt suficiente pentru ceaiul verde. Ceaiul alb delicat trebuie consumat doar cu apă fierbinte la maxim 80° C și îmbibat timp de 2 până la 3 minute.

Sfaturi pentru cunoscători

Folosiți pahare de sticlă sau porțelan, deoarece sunt lipsite de gust și, prin urmare, potrivite pentru diferite tipuri de ceai.
Ceainicele sunt potrivite numai pentru ceaiurile negre, aroma ceaiurilor albe sau verzi este afectată prin menținerea vasul cald un timp îndelungat.

Și pentru toți cei care nu vor să folosească un termometru:
Obțineți apă caldă de 90° C dacă lăsați apa fierbinte să se răcească timp de 5 minute, apa caldă de 80° C este disponibilă după o perioadă de răcire de 10 minute.

O varietate de ceaiuri care nu omite nicio dorință

Ceaiul este o băutură variată care poate fi savurată rece sau fierbinte, acrișoară sau dulce, pură sau mixtă. Doar de aici există nenumărate posibilități de a satisface fiecare gust.

Ceaiuri premium Sonnentor de o calitate unică

Adevărații cunoscători de ceai care apreciază și adoră plăcerea ceaiurilor de înaltă calitate vor fi încântați de ceaiurile premium vrac. Datorită interacțiunii armonioase a tuturor factorilor de calitate, cum ar fi un climat moderat, un sol nutritiv, întreținerea conștientă a grădinii de ceai, culesul manual, timpul de recoltare corect și prelucrarea atentă, aceste ceaiuri sunt printre cele mai bune de la Sonnentor.

Top ceaiuri negre din zonele cu cea mai bună creștere

Există peste 1000 de tipuri diferite de ceai negru, paleta variază de la minunat și delicat, la puternic și picant. Cele mai vechi și celebre zone de cultivare se află în nord-estul subcontinentului, pe Himalaya: în jur de jumătate din ceaiul indian este produs în Asam și Darjeeling. Toate cele 4 tipuri sunt disponibile și în punga cu ceai.

Selecție largă a celui mai fin ceai verde

Ceaiul verde provine din China. A fost „descoperit” aici și aici se găsesc majoritatea zonelor de cultivare a ceaiului și majoritatea soiurilor. Deoarece ceaiul verde nu este fermentat și, prin urmare, ingredientele sunt păstrate complet, are un gust oarecum tăios. Toate cele 6 soiuri sunt de asemenea disponibile în punga cu ceai.

Ceai alb de lux pentru gurmanzi

Inițial, ceaiul alb era atât de valoros, încât era rezervat doar împăraților chinezi. Deoarece pentru producerea sa, care este în totalitate manuală, se recoltează doar mugurii de frunze alb-argintiu, ușor păroși. Metoda de producție extrem de blândă este unică și conferă ceaiului alb un gust deosebit de blând. Toate cele 3 tipuri sunt disponibile și în punga cu ceai.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ceai Verde Iasomie

20,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ceai Verde Iasomie

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare