Ceaiuri din Colțurile Exotice ale Lumii

Rooibos, Mate, Lapacho

Suntem siguri că nu ne-am putea imagina o lume fără ceai. Este o băutură răcoritoare și totodată nimic nu poate bate confortul sorbirii ceaiului fierbinte. Este practic lipsit de calorii, poate fi sorbit între mese pentru a stimula digestia și pentru a ne ajuta să reducem foamea. Unele ceaiuri vin cu mai multe beneficii pentru sănătate pe care alte băuturi le oferă rar. În plus, este disponibil într-o varietate de arome și amestecuri din întreaga lume. Există atât de multe ceaiuri care așteaptă să fie descoperite, care nu pot fi găsite în pungi sau în supermarketuri. Iată câteva dintre cele mai unice și aromate variante din Africa și America de Sud.
Vino și explorează lumea ceaiului cu arome exotice și încântătoare!

Rooibos

Rooibos este un tufiș de leguminoase perene ale cărui lăstari și frunze sunt tăiate în bucăți de 0,5 cm, care apoi fermentează la soare folosind o metodă specială de prelucrare. Ceaiul rooibos fără cofeină, așa cum este tradus literal, a făcut un adevărat progres triumfător în ceșcile de ceai din întreaga lume în ultimii ani. Cu gustul său minunat de plin și ușor dulce, ceaiul rooibos a încântat acum tinerii și bătrânii. Ceaiul calmant și relaxant poate fi băut toată ziua și merge foarte bine răcit vara, dar și ca o băutură fierbinte caldă în timpul iernii. Deoarece rooibos nu conține cofeină, este foarte potrivit ca băutură pentru copii. Efectul său calmant și relaxant îl face, de asemenea, ceaiul perfect de seară.

Prepararea ceaiului Rooibos

În primul rând: ceaiul Rooibos nu are taninuri. Aroma sa devine mai intensă cu o preparare mai lungă, dar nu amară. Când îl pregătiți, este mai bine să folosiți o linguriță de rooibos per cană și să lăsați ceaiul să se absoarbă timp de aproximativ cinci până la zece minute. Gustul puternic al ceaiului roșu-maroniu este subliniat cu o picătură de lapte sau smântână. Ceaiul Rooibos este, de asemenea, delicios atunci când este amestecat cu sucuri de fructe.

Sfaturi

Într-o zi fierbinte de vară, este recomandabil să beți ceai rooibos răcit. Nu există limite la creativitate: sucul de mere, sucul de struguri, sucul de ananas și laptele de cocos amestecate cu ceaiul fac cocktailuri fine. Feliile de lămâie și portocală, bucățile de căpșuni și piersici rafinează, de asemenea, aceste băuturi. Un ceai rooibos fierbinte proaspăt turnat, cu o picătură de lapte sau smântână și, eventual, puțină miere este o băutură delicioasă de iarnă. Ceaiul are, de asemenea, un gust surprinzător de bun, cu un topping și un vârf de cuțit de scorțișoară. Rooibos este la fel de bun în punch-uri sau vin fiert.

Rooibos în mâncare

Indiferent dacă este rooibos natural, vanilie sau portocale - în toate variantele sale, rooibos este un ceai de desert minunat. Ceaiul roșu însoțește budinca de vanilie sau înghețata de vanilie la fel de bine ca și deserturile cu ciocolată. Rooibos se potrivește, de asemenea, cu mâncăruri dulci și picante: are un gust excelent cu unele feluri de mâncare orientale, cum ar fi taginele marocane, care sunt adesea preparate cu fructe uscate.

Rooibos

15,50 Lei
15,50 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare

Rooibos

14,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Rooibos Vanilie

16,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Rooibos Portocale

16,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Lapacho

Lapacho (de asemenea, cunoscut sub numele de „Taheebo“) este un ceai din plante originare din America de Sud. Spre deosebire de multe alte infuzii, dintre care majoritatea provin din frunze (inclusiv Yerba Mate din America de Sud), ceaiul Lapacho provine din scoarță! Mai exact, este produsul scoarței interioare din arborele pau d'arco (Handroanthus impetiginosus), care prosperă adânc în pădurea tropicală amazoniană.

Aparținând familiei Bignoniaceae, Lapacho a jucat un rol semnificativ în mai multe comunități indigene din Argentina, Brazilia și Paraguay. Tupi și guarani, în special, l-au consumat mult timp pentru beneficiile sale medicinale.Multe astfel de triburi au numit infuzia „Tajy”, adică fie „a avea putere și vigoare”, fie, pur și simplu, „copac divin”.

Ce anume îl face atât de „divin”?

Potrivit popoarelor indigene, beneficiile ceaiului Lapacho sunt de anvergură, susținând sănătatea și bunăstarea într-o varietate de moduri.

Mulți îl consideră un remediu pe bază de plante pentru combaterea febrei, a infecțiilor, a răcelii și a gripei. Unii au sugerat chiar că poate atenua problemele respiratorii și afecțiunile gastro-intestinale.

Cum rămâne cu gustul?

Când este preparat corect, ceaiul Lapacho se mândrește cu note lemnoase și nuci rafinate, cu note subtile de vanilie. Așadar, nu este o surpriză reală faptul că oamenii din vest se trezesc, la propriu și la figurat, cu această băutură fascinantă.

Nu conține cofeină?

Spre deosebire de o altă plantă din America de Sud, Yerba Mate, care conține mari cantități din acest compus chimic stimulator, Lapacho nu conține deloc. Cu alte cuvinte, această băutură specială este un ceai fără cofeină.

Este un lucru bun sau rău? Ei bine, asta depinde foarte mult de perspectiva noastră si ceea ce vrem de la o ceașcă de ceai dimineața.

Dacă aveți nevoie de o lovitură cu cofeină, ar fi mai bine să alegeți așa-numitul „ceai adevărat”, cafea sau Yerba Mate. (In cazul in care vă întrebați, „ceai adevărat” se referă la orice băutură provenită din planta Camellia Sinensis).

Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți consumul de cofeină, atunci beneficiile ceaiului Lapacho sunt o alegere excelentă. Dar asta, desigur, nu este tot ce poate oferi!

22,14 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Mate

Ce este ceaiul Mate?

Ceaiul de Mate este preparat din Yerba Mate (pronunțat „yehr-bah mah-teh”), un arbore sud-american asemănător plantei de ceai. Nu este „ceai adevărat”, deoarece nu este făcut din planta de ceai, Camelia Sinensis, dar are beneficii similare cu ceaiul, deoarece are un conținut ridicat de antioxidanți și conține cofeină.

De unde vine Yerba Mate?

Ceaiul Mate este originar din Paraguay, unde oamenii indigeni Guarani și comunitățile Tupi au fost primii care au cultivat planta și au făcut ceai. De atunci s-a răspândit în toată America de Sud și este cel mai popular în Argentina, Uruguay, Paraguay și Brazilia. Dacă ați călătorit vreodată în America de Sud, ați fi văzut fără îndoială literalmente pe toată lumea bând yerba ...

De ce ar trebui să beau ceai de Yerba Mate?

Vă va oferi un impuls energetic datorită conținutului natural de cofeină - și să fim sinceri, dacă este suficient de bun pentru echipa de fotbal din Anglia, este suficient de bun pentru noi! Yerba este un ceai fabulos de încercat dacă doriți să vă impresionați colegii - are un gust de ceai verde afumat, deci unul minunat de încercat dacă sunteți deja un fan Lachang Souchong sau o altă opțiune pentru iubitorii de Ceai Genmaicha.

Mate

17,50 Lei
19,44 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare