Cinci plante pentru iarnă

Lasă Soarele să strălucească!
Cinci plante pentru iarnă
Cinci plante pentru iarnă

Lumină puțină, frig și aer uscat. Iarna afectează mintea multora. Vestea bună: în schimb, ne vin în ajutor cele cinci plante din flora spontană, perfecte pentru iarnă, care ne readuc energia soarelui.

Muşeţel

Noi și bunicile știm secretul: mușețelul este planta siguranței. Mușețelul ne dă căldură și ne calmează.

Faceți-vă confortabil cu un spray pentru cameră cu mușețel:

75 ml de apă sau ceai de mușețel
25 ml alcool
10 picături de ulei esențial de mușețel

Nalba de pădure

Nalba de pădure este o plantă foarte hidratantă, care conține mult mucilagiu. În mod ideal, nalba de pădure ar trebui să fie preparat rece: Puneți 2 linguri de nalba de pădure în 1L de apă rece și lăsați-o acoperită cel puțin 3 ore, sau mai bine peste noapte. Răciți cu atenție la temperatura camerei, apoi strecurați. Foarte recomandat persoanelor sensibile la aerul uscat.

Flori de tei

Respirați relaxați și lăsați soarele să vă umple inima! Gustul dulceag și aromat al florilor de tei vă va aduce în orice situație un zâmbet pe față. Similar cu nalba de pădure, florile de tei sunt, de asemenea, ideale atunci când aerul este uscat. Un sfat tentant: rafinați-vă ceaiul de floare de tei cu o picătură de smântână sau lapte vegetal și o lingură de miere de floare de tei. Plăcere pură!

Flori de soc

Desigur, se crede că socul are și proprietăți medicinale și fiecare parte a plantei - scoarță, frunze, flori și fructe - a fost folosită în medicina domestică încă din zilele lui Hipocrate. Ierburarii medievali foloseau rădăcinile ca diuretic, scoarța pentru a grăbi travaliul și fructele de pădure pentru a calma hemoroizii. Scoarța de soc preparată este, de asemenea, un medicament excelent pentru mame după naștere, pentru a calma durerea și a readuce energia. Florile de soc erau utilizate deja de pe vremuri pentru sinusuri umflate (sinuzită), răceli, gripă, bronșită, diabet și constipație. De asemenea, pot fi utilizate pentru a crește producția de urină (ca diuretic), pentru a crește transpirația (ca diaforetic) și pentru a opri sângerarea.

Sunătoare

Să strălucească soarele! Sunătoarea nu poartă degeaba numele său obișnuit „plantă ușoară”. Dacă vă apropiați nasul de un pachet de ceai, puteți mirosi literalmente vara. Sunătoarea miroase a fân proaspăt. În ceea ce privește gustul, care este destul de amar, sunătoarea ne ajută să ne concentrăm și să ne liniștim mintea. Aceasa ne amintește sufletul de vară.

Produse recomandate:

Flori de Soc

20,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Flori de Tei

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Musetel

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Musetel

14,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Nalba (de padure)

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Sunatoare

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare