Masa de Crăciun este cea mai importantă tradiție românească de Sărbători. Atunci familia se întregește, cei dragi te vizitează, chiar și cei plecați din țară vin pentru o gustare „ca la mama acasă”, cu preparate la care s-au gândit tot anul. Măncăruri tradiționale și deserturi pe măsură cu aroma specifică de sărbători! Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sărbători, numai bune pentru a-i îndulci pe cei dragi. SONNENTOR vine în ajutorul tău cu o gamă largă de condimente ecologice.
Chiar şi o cantitate mică poate spori aroma.
Valoroase ca aurul pur, preţioase ca bijuteriile strălucitoare şi luxoase ca mătasea, condimentele au fost întotdeauna bunătăţi deosebite. De-a lungul secolelor nici un alt aliment nu a căpătat atăta atenţie ca aceste delicatese fine care pot răsturna un simplu fel de mâncare într-un desfăţ gastronomic. Suntem foarte grijulii cu aceste comori, deoarece aceste plante şi mirodenii sunt de neînlocuit în bucătărie. Cultivate ecologic, culese atent şi procesate cu blândeţe de fermieri ecologici experimentaţi – acestea sunt secretele amestecurilor de mirodenii şi ale condimentelor noastre.
Scortisoara Ceylon - baton - Trezeşte amintirile din copilăria pofticioasă.
Scortișoara este un condiment apreciat nu doar pentru aroma sa plăcută, ci și pentru toate beneficiile sale pentru sănătate. Scorțișoara este obținută din partea interioară a unor copaci veșnic verzi, din soiul Cinnamomum. Scoarța este răzuită și apoi este pusă la soare să se usuce, în timp ce se răsucește și formează acele bețișoare de scorțișoară pe care le cunoaștem. De asemenea, scorțișara mai poate fi găsită și sub formă de pudră, obținută prin măcinarea bețișoarelor.
Știai că? Scorțișoara este folosită din cele mai vechi timpuri și datează de peste 4.000 de ani, de pe vremea Egiptului Antic. Scorțișoara era considerată un condiment valoros și rar în acea perioadă și era deseori vândut la prețuri mari sau era dăruit zeilor ca semn al recunoștinței.
Vanilie macinata - Esența îmbrățișării fără sfârșit
Păstăile de vanilie sunt fructele unei orhidee numită Vanilla planifolia. E singura dintre zecile de specii de orhidee care produce fructe comestibile. Calitatea și aroma variază in funcție de locul unde se cultivă. Unele zone produc boabe cu un conținut mai mare de vanilină.
Știai că? Este al doilea cel mai scump condiment din lume, dupa șofran. E folosită din antichitate pentru gustul ei, miros și calități benefice organismului. Este o mirodenie și un condiment, în același timp.
Anason Stelat - Nu poate lipsi din Turtă dulce sau din Vin Cald,...
Condimentele pot avea tot felul de forme și dimensiuni, iar anasonul stelat este un exemplu clasic în acest sens. Deși anasonul stelat este cunoscut în special pentru culoarea sa închisă și forma sa unică de stea, acest condiment are și multe beneficii pentru sănătate. Dulce, picant și aromat, anasonul stelat este cunoscut şi sub numele de "anason chinezesc"
Știai că? Crește sub forma unor păstăi de culoare maroniu închis, fiecare conținând câte o sămânță de dimensiunea unui bob de mazăre. Acest condiment provine dintr-un arbore peren originar din sudul Chinei și nord-estul Vietnamului, fiind însă cultivat și în Laos, Coreea, Japonia, Taiwan și Filipine.
Cuisoare - De nelipsit în prăjiturile de iarnă!
Un condiment cu personalitate, cu gust iute-amărui, fierbinte și persistent. În bucătărie, se folosesc la prepararea prăjiturilor cu fructe, la aromarea vinului fiert și ceaiului.
Știai că?: Arborele de cuișoare este o plantă exotică, mereu verde, cu o înalțime de pana la 10-12 metri. Înflorește de două ori pe an. Este originar din Insulele Moluce, din Asia de sud-est. Florile ei cresc în buchete şi, când înfloresc, se deschid ca nişte clopoţei coloraţi în roşu cu alb. Totuşi, arborii maturi înfloresc rareori, pentru că mugurii florilor se culeg pentru a fi folosiţi drept cuişoare. Arborele produce aceste cuişoare abia la vârsta de 20 de ani şi rămâne fertil încă 50 de ani.
Turtă Dulce - Haideți la copt de Turte Dulci!
O iarnă fără Turte Dulci e ca și o supă fără sare. Prepararea turtei dulci poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul, coptul merge foarte repede. Și la partea cea mai frumoasă, cea cu decoratul, îi putem implica și pe cei mici in activitate.
Știai că: Turta dulce (Lebkuchen) are marele avantaj că aluatul odată făcut rezistă la rece și o săptămână bună iar dupa coacere turta rezistă zile bune, după o săptămână este parcă mai bună ca în prima zi.
Nucsoara - Mai mult decât un condiment!
Nu este o nucă și nu trebuie spartă. Numele este înșelător, deoarece nucșoara este de fapt miezul unor fructe tropicale asemănătoare piersicii. Are o aromă fină și un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esențiale care aduc a portocală, lămâie și camfor.
Știai că? În gastronomie nucșoara este foarte des utilizată in Asia, dar a cucerit și bucătăria europeană, intrând prin Portugalia, la mijlocul secolului al XV-lea. În secolul al XVII nucșoara a fost una din cauzele pentru care olandezii au declarat război britanicilor, în ceea ce a ramas în istorie ca "războiul condimentelor". Azi Indonezia, Sri Lanka și India produc impreuna mai mult de 12.000 de tone de nucșoară, in fiecare an. Suficient cât să ajungă pentru toata lumea.
Instant Ciocolata Calda - SchlauKakao - O experienţă de gust căruia nu-i puteţi rezista!
Pentru diminețile leneșe, un plus de energie, doar știm că ciocolata bine-dispune! Negresa (brownie) este cel mai popular dulce al copilăriei, este o prăjitură simplă dar care are parte mereu de o mare apreciere.
Știai că? Boabele de cacao sunt semințele arborelui Theobroma cacao, originar din America Centrala și de Sud. Istoria ciocolatei începe acum patru mii de ani când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud. Arborele de cacao poate atinge 8 metri în 12 ani, înflorește în tot cursul anului, având aproape 100.000 flori în buchete, dar din care doar 0,2 % dau fructe. Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar amanda (pulpa de cacao) se folosea pentru prepararea băuturii zeilor, “tchocolaltl”, ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii și cu gust foarte plăcut.