Cum să vă întăriți imunitatea în sezonul rece?

Ce să includeți în programul zilnic și ce ajutoare să aduceți în bucătărie?
Cum să vă întăriți imunitatea în sezonul rece?
Cum să vă întăriți imunitatea în sezonul rece?

În zilele reci, virușii și microbii încep să ne atace, nici măcar nu te întorci și răceala este aici. Cum să vă consolidați imunitatea, ce să includeți în programul zilnic și ce ajutoare să aduceți în bucătărie pentru a vă putea bucura de o sănătate bună pe tot parcursul sezonului rece?

Dieta cinstită, jumătate de sănătate

Nu numai iarna, ar trebui să încercăm să mâncăm sănătos, să ne concentrăm asupra alimentelor de bază, să creștem aportul de fructe și legume - probabil că toți știm acest lucru. Dar ce alimente vor fi apreciate cel mai mult de corpul nostru în perioadele de răceală?

Unul dintre cei mai mari luptători împotriva răcelilor este vitamina C. Completați-o cu citrice, cătină, ardei sau măceșe. De asemenea, nu uitați de un aport suficient de vitamine B: pe lângă carne, le puteți găsi și în nuci, leguminoase și cereale integrale, ouă, prune, varză și legume cu frunze. Ar trebui să ne gândim și la vitamina D, pe care o asimilăm fără probleme vara, datorită soarelui, dar iarna o avem cu măsură. Prin urmare, merită să adăugați în farfurie somon, produse lactate, ciuperci sau gălbenuș de ou. În mod ideal, completați vitaminele în combinație cu elemente precum cupru, seleniu, calciu și zinc.
De asemenea, puteți încerca alimente încărcate cu substanțe benefice, să menționăm cătina sau echinaceea. Antibioticele naturale includ și usturoiul, ceapa, prazul sau merișoarele. Cu siguranță nu le evitați iarna!

Astăzi, știm deja că intestinul gros este unul dintre cele mai importante organe de imunitate din corpul uman. De aceea, aprovizionați-l cu bacterii lactice vii benefice, le puteți găsi în chefir și alte produse lactate acre sau, de exemplu, în varză acră. Este simplu, rapid și sănătos: ce v-ați mai putea dori?

O dietă sănătoasă include și un regim de hidratare, nu uitați să vă hidratați regulat (chiar și iarna, se aplică binecunoscuta regulă de doi litri pe zi), evitați băuturile reci și încercați să includeți mai multe ceaiuri și infuzii de plante.

Nu le luați cu voi inutil

Aveți nasul înfundat? Nu luați micii atacatori cu voi! Încercați să vă spălați mai des pe mâini, nu aveți nevoie de un săpun antibacterian special, o puteți face cu săpun obișnuit și apă caldă. De asemenea, din când în când, curățați-vă telefonul mobil, tastatura computerului sau, de exemplu, un stilou și alte articole folosite frecvent, cu un șervețel. Veți vedea că și astfel de fleacuri au un efect extraordinar!

Dacă aveți o răceală, gândiți-vă la alte persoane din zonă și tusiți sau strănutați în batiste, astfel încât să nu răspândiți bacterii sau viruși răuvoitori. În perioadele de boală, merită, de asemenea, să evitați concentrațiile mari de oameni (centre comerciale, cinematografe și teatre, etc.) și să picurați ulei esențial de arbore de ceai sau eucalipt în lampa de aromă, ambele având efecte dezinfectante.

Dormiți bine și râdeți

Sănătatea mentală este, de asemenea, o parte importantă a sănătății generale. Mai ales în perioadele critice, este important să dormiți suficient, în timpul căruia organismul se regenerează, creează suficienți anticorpi și, astfel, se poate apăra mai eficient. Stresul distruge în general apărarea corpului, așa că faceți-vă timp să vă relaxați sau să mergeți la un masaj.

Aerul proaspăt și exercițiile fizice sănătoase vă vor aduce beneficii. Nu trebuie să alergați imediat la sală, doar să mergeți mai mult, să uitați de lifturi și uneori să fugiți pe scări în sus sau să faceți o plimbare frumoasă în weekend. Mișcarea activă în aer curat este neprețuită, în orice vreme.

De asemenea, corpul se întărește gradual și regulat. Nu trebuie să săriți imediat într-un iaz cu gheață, dar uneori mergeți la saună, încercați să faceți duș cu apă rece cel puțin 2 minute pe zi (începeți la o temperatură care este tolerabilă pentru dvs. și reduceți la 20° C în fiecare zi) și învățați să nu supraîncălziți zonele în care trăiți în timpul zilei. Temperatura în camere ar trebui să nu depășească în mod ideal 22° C, iar în dormitor să fie chiar în jurul valorii de 18° C. Respirând aer supraîncălzit, vă uscați mucoasa nazală inutil. De asemenea, asigurați-vă că există umiditate suficientă, să aveți câteva plante în ghivece acasă sau la serviciu.

Ultimul sfat, dar foarte important, este simplu: râdeți! Să aveți o dispoziție bună, răspândiți-o (știm cu toții că zâmbetul este contagios), urmăriți o comedie bună și râdeți din plămâni. Eliberați hormonul fericirii, este o armă eficientă!

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

Ulei Es. Salvie

45,50 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare

Nasuc Infundat

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Flori de Tei

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Salvie

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Salvie

14,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Vreme Furtunoasa

18,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Vreme Furtunoasa

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Flori de Tei

14,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare