Cunoaște-ți cafeaua

Tehnici și moduri de preparare
Cunoaște-ți cafeaua

Cum îți place să îți bei cafeaua? Neagră sau ai prefera cu lapte? Poate ești un mare fan al spumei de lapte dulce, cremoasă, cu espresso?

Specialități de cafea din toată lumea: Black Eye, de asemenea Red Eye sau Dead Eye - două espresso care se adaugă la o cafea neagră cu filtru (SUA)

Dacă îți place să-ți bei cafeaua puternică sau cremoasă cu lapte, prepararea espresso este potrivită pentru tine. În timp ce iubitorii puriști a băuturii negre fără lapte se vor bucura de interpretarea modernă a cafelei cu filtru.
Cu informațiile pe care le-am rezumat aici pentru tine și o mică experimentare, vei reuși să îți faci cafeaua ta preferată acasă, în cel mai scurt timp.
Reține amestecul de cafea, calitatea apei, gradul de măcinare, cantitatea și timpul de pregătire. Pare, dar nu este atât de dificil. La final, ceea ce contează este: ce îți place!

Amestecul

Cel mai bun mod de a primi sfaturi este să alegi o cafea potrivită. Indiferent dacă preferi cafele cu filtru cu flori fructate sau un espresso dulce cu o notă de cacao, o conversație rapidă cu barista de încredere te ajută să găsești amestecul potrivit.

Apa

Cafeaua este 98% apă. Calitatea și temperatura apei determină gustul. Duritatea recomandată a apei este de aproximativ 60 mg / l cu un pH de aproximativ 7 și o temperatură de 88-96 ° C în funcție de metoda de preparare. Există filtre de apă pe piața organică sau poți folosi pur și simplu apă minerală plată. Aceasta este ideală pentru cafeaua de acasă.

Cantitatea

Ca și în cazul ceaiului, raportul dintre cafea și apă trebuie să fie ideală. Prea puțină sau prea multă cafea măcinată pentru aceeași cantitate de apă poate duce la o extracție prea mare sau mai mică. Cu alte cuvinte, cafeaua are un gust apos sau amar.
Valorile de orientare bune sunt:
cafea cu filtru - 15g cafea pentru 250 ml apă,
espresso - 7g cafea pentru 25 ml apă.
Extracția este termenul tehnic pentru obținerea ingredientelor solubile în apă din cafea.

Exemplu:
Dacă crema espresso-ului este extrem de întunecată și cafeaua are un gust foarte amar, este extrasă excesiv.
Dacă crema espresso-ului este deosebit de ușoară sau nu există deloc și cafeaua are un gust apos, aceasta este sub-extrasă.

Grad de măcinare și timp

Depinde de tipul de cafea dorită. Un espresso are nevoie de o măcinare fină, cu un timp de pregătire de 25 de secunde. La rândul său, cafeaua cu filtru se prepară cu un grad mediu de măcinare peste 2-3 minute. Iubitorii presei franceze pot alege o măcinare grosieră și să dureze 4 minute pentru a-și prepara cafeaua preferată.
Cel mai bun rezultat este obținut cu cafeaua proaspăt măcinată, deoarece după 15 minute, cafeaua măcinată își pierde 60% din aroma sa.

Produse recomandate:

Cafea Verde

18,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare