Frunze de Păpădie: Beneficii Nebănuite

Taraxacum Officinale
Frunze de Păpădie: Beneficii Nebănuite

Păpădia este foarte iubită de copii, dar și adulții ar trebui să-i acorde o atenție deosebită, deoarece nu degeaba se numește ginsengul din Occident. Păpădia aparține familiei de floarea-soarelui și este numită și cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă etc. Păpădia este găsită pretutindeni, unde se află vegetație, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate și pe marginile drumurilor.

Eficient și multifuncțional

Păpădia întărește ficatul și vezica biliară. Când vine vorba de detoxifierea anuală de sfârșit de toamnă sau început de iarnă, este un companion bun și important. În plus, funcționează minunat împotriva oboselii de toamnă și este un bun tovarăș pentru femei în perioada delicată a lunii.

Pentru ce este bun?

Frunzele proaspete de păpădie și florile îmbogățesc fiecare salată. Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organismul de toxine. Infuzia de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest ceai se beau zilnic, două-trei căni pentru rezultate eficiente. Ceaiul se bea cel mai bine toamna sau iarna ca leac. Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Rețetă rapidă de mască de față: Se toarnă 3 linguri de fulgi de ovăz măcinat cu 50 ml de ceai de păpădie și se amestecă cu o lingură de miere. Se lasă să se absoarbă, apoi se aplică pe față timp de 30 de minute. Hrănește și curăță pielea.

Știați că?

Dacă îndepărtați tulpinile de flori, păpădia se transformă într-o spirală. Datorită acestei forme divine, Goethe a fost un mare fan și chiar a dedicat o poezie păpădiei.

 

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare