Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen, una din cele mai renumite femei din Evul Mediu, sec. XII., a avut o viziune asupra modului de viată sănătos.

Hildegard von Bingen,

una din cele mai renumite femei din Evul Mediu, sec. XII., a avut o viziune asupra modului de viată sănătos.

Puterea vindecătoare a plantelor a jucat un rol important în “iluminarea spirituală” a dânsei, Hildegard fiind o femeie nobilă, cu ţelul de a învăţa cât mai multe despre plante şi ierburi, şi de a transmite aceste cunoştinţe. A înfinţat două mănăstiri, a instruit călugăriţele în terapia cu plante şi a pus pe hârtie aceste cunoştinţe. Şi astăzi aceste descrieri au un rol extrem de important. Credinţa ei era că Dumnezeu a lăsat un leac pentru absolut orice suferinţă. Natura, în opinia sa, este farmacia perfectă la îndemâna omului.

SONNENTOR vă oferă o privire de ansamblu asupra formulelor şi resurselor folosite de această vindecătoare remarcabilă din Evul Mediu. Majoritatea acestor reţete sunt bazate pe originarele compoziţii descrise de dânsa. Unele compoziţii sunt adaptate la zilele noastre (datorită schimbărilor în timp a compoziţiilor plantelor).

Potrivit concepţiei lui Hildegard von Bingen, cei care se află în neputinţa de a mânca, se pot reface prin consumarea de spelta, cea mai uşoră cereală, de digerat, care conţine cei mai mulţi aminoacizi.

„Spelta este cereala ideală; este încălzitoare, uleioasă şi puternică, este mai blândă decât celelalte cereale”. Hildegard

Spelta este de fapt precursorul grâului şi conţine cei mai mulţi aminoacizi în comparaţie cu celelalte cereale. Punctele sale forte sunt conţinutul ridicat de proteine, vitaminele A, B şi E precum şi minerale, fiind bine tolerat de persoanele care suferă de alergie la grâu. SONNENTOR foloseşte exclusiv spelta care nu a fost încrucişat cu grâu pentru a mări productivitatea! Acelaşi lucru se aplică speltei prăjite, din care se poate prepara „cafea” instant.

Ceaiuri, condimente, produse bazate pe spelta…viziunea şi spiritul monastic.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare