Lista de Plante și Mirodenii pentru Concediu

Evident, pregătită de Tine! Din seria DIY (Do It Yourself)
Lista de Plante și Mirodenii pentru Concediu
Lista de Plante și Mirodenii pentru Concediu

Știai că plantele și mirodeniile sunt tovarășii tăi cei mai buni atunci când călătorești? Dacă stomacul tău îți joacă feste, nervii tăi sunt la pământ sau pur și simplu te simți rău, avem câteva sfaturi pentru pachetul de plante pentru vacanța ta.

Pregătește-ți singur picăturile pentru drum

Plantele vă ajută să rămâneți echilibrați în timp ce călătoriți. Iată două rețete pentru senzația de rău la stomac și una pentru dureri de cap, amețeli.

Ca o alternativă, încearcă înainte drum un ceai Calmează-ți Stomacul din seria Toate-s Bune!

Pregătirea celor 2 rețete: Puneți amestecul de plante într-un vas de sticlă, care se închide ermetic, aproximativ 1/3 plin, restul se completeazaă cu alcool, închideți recipientul și așezați-l pe pervazul ferestrei. Lăsați amestecul timp de 2 săptămâni și agitați-l zilnic. Apoi strecurați compoziția și turnați în flacoane mici de sticlă închise la culoare.

Mestecă mirodenii - simplu și rapid

Mirodeniile se pot evidenția în gust, nu numai în cratiță. Un pachet de mirodenii în bagajele de mână este un partener de călătorie excelent. Cardamomul și feniculul vă mențin în formă, țin stomacul în echilibru și, pe de altă parte, oferă o respirație proaspătă. Mestecă de 3x zilnic câteva semințe de mirodenii.

Uleiurile esențiale țin circulația sângelui sub control

Parfumurile plăcute ale unor amestecuri de plante sunt, de asemenea, bine venite. Puneți o sticlă de ulei esențial în buzunar și mirosiți-l dacă este necesar. Recomandăm în special uleiul esențial Relaxant - Hildegard și uleiul esențial Minte Limpede din seria Toate-s Bune!

Prepară-ți singur Spray contra insecte!

Unele mirosuri nu le plac deloc insectelor. Acest spray preparat în casă ajută la menținerea insectelor la distanță și este plăcut - răcoritor după o înțepătură de insecte. Umple o sticlă vaporizantă de 100 ml cu 40 ml de alcool și o lingură de oțet de mere. Adaugă 10 picături de ulei esențial (de exemplu: lavandă, scorțișoară, rozmarin, menta, eucalipt, lemongras, cuișoare, etc.) și agită bine flaconul. Umpleți restul cu apă - și este gata pregătit!

Sfat: De altfel, pentru înțepături de insecte puteți folosi o frunză proaspătă de pătlagină, ușor mototolită.

Ai stat prea mult la Soare?

... acum te-ai ascunde în umbră. O tinctură de mușețel te răcorește, o cremă de gălbenele regenerează și hidratează pielea. Puteți face o tinctură de mușețel conform rețetelor de mai sus de picături de drum.

  • 200 ml ulei (Măsline, Jojoba sau Cocos)
  • 10g ceară de albine
  • 1 pumn de flori de Gălbenele (proaspete sau uscate)

Se toarnă uleiul într-o sticlă termo-rezistentă și se încălzește pe baie de apă. Adăugați florile de gălbenele în ulei și lăsați-l timp de aproximativ 20 de minute să fiarbă la temperatură mică. Strecurați uleiul într-un al doilea vas, adăugați ceara de albine și încălziți-o pe baia de apă până când se dizolvă complet. Se lasă amestecul să se răcească puțin și apoi se toarnă într-un recipient de unguent închis la culoare. Se lasă să se răcească încet.

Vă dorim un concediu plăcut!

Produse recomandate:

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Coada Soricelului

14,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Fenicul

20,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Galbenele

16,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Levănțică

20,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Musetel

14,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Roiniță

14,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare