Lumea senzuală a miresmelor!

Aromaterapia este importantă în arta vindecării. Vă dorim: utilizare responsabilă, sigură şi plăcută!
Lumea senzuală a miresmelor!
Lumea senzuală a miresmelor!

Fie că este un câmp aromat de lavandă, coaja unei portocale, o plimbare în pădure sau un trandafir ... simțim parfumul plantelor, iar acest lucru se datorează uleiurilor esențiale. Lumea aromelor obținute în mod natural din plante este foarte versatilă și privește înapoi pe o tradiție veche de secole. Cunoscută sub numele de "aromaterapie", este o parte integrantă a artelor de vindecare în multe culturi și câștigă în popularitate și la noi. Află cum poți utiliza ajutoarele aromate și ce trebuie să iei în considerare atunci când le utilizezi.

Ce este uleiul esențial?

Uleiurile esențiale sunt parfumurile care sunt conținute în glandele uleioase minuscule din flori și frunze și joacă un rol important în viața plantelor. Ele servesc la atragerea insectelor, comunică cu plantele vecine și protejează împotriva bolilor. De obicei sunt extrase din plante cu ajutorul distilării cu aburi și sunt considerate esența pură a plantelor, iar utilizarea lor variază de la sănătate la cosmetice naturale și bucătărie. Produsele secundare rezultate din distilare, hidrolatele respectiv apa florală sunt folosite ca și produse de îngrijire și remedii.

Proprietățile și efectul lor

Din punct de vedere chimic, uleiurile esențiale constau într-un număr mare de substanțe complexe precum alcooli, esteri și nu au nimic în comun cu uleiurile vegetale grase, cum ar fi uleiul de măsline. Când se usucă pe hârtie, nu lasă pete de grăsime, în cel mai bun caz, margini colorate. Paleta de culori variază de la galben pastel până la albastru, verde, chiar până la maro. Consistența poate varia în funcție de planta de pornire, de la lichid subțire la rășinoase. Toate uleiurile esențiale au în comun că sunt sensibile la căldură, inflamabile, ușor volatile și nu sunt solubile în apă. Asta înseamnă că deja numele de „Esențial” înseamnă ceva de genul „divin”.

Întotdeauna în avantaj

La fel cum uleiurile esențiale îndeplinesc sarcini importante în viața plantelor, acestea au și multe efecte asupra organismului uman. Mirosurile au o importanță considerabilă pentru noi. Ele furnizează informații despre mediul nostru, calitatea alimentelor, ne pot influență dacă putem mirosi pe cineva și astfel și la alegerea partenerului nostru. De asemenea, sunt strâns legate de amintiri și emoții și ne pot influența inconștient starea de spirit. De îndată ce absorbim un ulei esențial, fie prin piele, gură sau aerul respirat, informațiile trec direct în sistemul limfatic și influențează sistemul imunitar și nervos, precum și eliberarea hormonilor: Lavanda favorizează eliberarea de serotonină și, prin urmare, are un efect calmant . La rozmarin, corpul răspunde cu norepinefrină, ceea ce ne face atenți și activi. Această listă poate continua și arată cât de diversă și cuprinzătoare este lumea uleiurilor esențiale.

Utilizarea aromelor divine

Dacă plantele și mirodeniile sunt folosite în scopuri de vindecare, absorbim uleiuri esențiale prin simpla consumarea a unui ceai, dar în formă diluată. Numai când aromele sunt obținute prin distilare, este vorba de uleiul esențial pur. Pentru câteva picături, este nevoie deja de cantități mari de material vegetal. Pentru a obține 1 litru de ulei esențial de trandafir, care este unul dintre cele mai valoroase și mai scumpe uleiuri din lume, este nevoie, de exemplu, de 5 tone de petale de trandafir. De aceea, utilizarea necorespunzătoare sau supradozajul acestor ingrediente vegetale puternic concentrate poate face mai mult rău decât bine. Una dintre cele mai importante reguli, mai ales dacă uleiurile esențiale trebuie să acționeze ca uleiuri de masaj sau de corp pe piele, este să le diluezi. Un emulgator adecvat și, în același timp, foarte hidratant și regenerant pentru piele, este, de exemplu: Uleiul de Jojoba. 

Pentru o utilizare responsabilă, respectați următoarele:

Uleiuri esențiale...

 • Cumpărați calitate ecologică și acordați atenție să fie 100% naturale
 • Nu poate fi utilizat la bebeluși și copii mici, cu câteva excepții. Alegerea și dozarea trebuie clarificate la medic sau moașă.
 • În timpul sarcinii și alăptării, precum și la vârstnici, sau în caz de astm, epilepsie, hipertensiune, alergie și boli de piele, trebuie utilizate cu cea mai mare atenție și, cel mai bine, în consultare cu un medic
 • Să fie întotdeauna închis, ținut în siguranță de copii și ferit de animale de companie
 • A nu se freca în ochi și nu se aplică pe mucoase
 • Stocați într-un loc întunecos și folosiți-l în câteva luni
 • Depozitați în recipiente de sticlă, deoarece pot ataca plasticul

Sfat: Pentru pielea sensibilă, se recomandă un test de toleranță. În acest scop, 3 picături din uleiul esențial respectiv se diluează cu 1 linguriță ulei vegetal și se aplică pe interiorul antebraţului şi apoi să-l acoperiţi cu un plasture pentru 24 ore. Dacă în acest timp apare roşeaţă, mâncărime în zona aplicării sau dificultăţi de respiraţie, înseamnă că sunteţi alergic/ă la vreun component din uleiul respectiv. În acest caz vă sfătuim să evitaţi utilizarea uleiul testat.

Uleiuri esențiale pentru saună, lămpi difuzoare & CO.

Utilizarea uleiurilor esențiale în lampa aromaterapie este una dintre cele clasice. Încălzite peste o lumânare în apă, aromele se răspândesc rapid în aer și își dezvoltă efectul într-un mod foarte confortabil. Deja 10 picături de ulei esențial sunt suficiente. Dacă doriți, puteți utiliza și vaporizatore sau difuzoare de aromaterapie.

Pentru experiențe decente folosiți  Piatra ceramica Soare . Acestea pot fi folosite întotdeauna în loc de lămpi aromaterapie, dacă nu sunt posibile folosința lor, exemplu în mașină sau în birou. Copiilor li se pot oferi pietre aromatice ca „ancoră” pentru școală sau grădiniță.  Inger pazitor se potrivește foarte bine aici.

Băi cu uleiuri esențiale este o metodă foarte eficientă și o mică pauză din viața de zi cu zi. Datorită apei calde, moleculele aromate sunt absorbite rapid pe întreaga suprafață a pielii și ne permit să ne relaxăm. Pentru o cadă plină, diluați 15 picături de ulei esențial în 5 linguri de emulgator (ulei vegetal, sare, pământ vindecător, lapte vegetal, ...). Lumânări aprinse, închideți ochii și bucurați-vă.

Sare de baie cu Levănțică relaxantă

Se amestecă 5 linguri de  cu 15 picături de  Levantica . În sticluțe bine închide poate fii ținut luni întregi, sau puteți să-l faceți și cadou unor prieteni.

Baie "mai frumoasă ca Cleopatra"

Se amestecă o ceașcă de hidrolat de trandafir cu o ceașcă de lapte de ovăz, 3 picături  Trandafiri 10% (in Ulei Jojoba) , 3 picături de  Ylang Ylang la o cadă plină de apă caldă.

Cine obișnuia să transpire în saună fără să folosească uleiuri esențiale a ratat ceva. 5-10 picături de Eucalipt Proaspăt ptr. Saună , și  Portocale Dulci pur sau amestecat în vasul de apă întăresc efectul de saună, stimulează sistemul imunitar și promovează circulația sângelui. Chiar și amestecurile finisate, cum ar fi Briză Energizantă ptr. Saună , fac din ședința de saună o experiență relaxantă pentru toate simțurile.

Keep Rollin - DIY - Parfumurile naturale Roll On făcute acasă

Parfumurile naturale Roll On făcute în casă sunt „aromaterapie pentru drum”. Foarte la îndemână, se potrivesc în orice buzunar, și aplicate pe temple, frunte, gât și încheietura mâinii ajunge repede în sânge unde își dezvoltă repede efectul. Pentru preparare, puneți 5 picături de ulei esențial într-un Roll On de 10 ml și umpleți sticluța cu ulei de jojoba. Dacă doriți, puteți adăuga flori uscate la roll-on pentru decor.

Roll On - Minte limpedă

Pentru dureri de cap amestecă 3 picături de  Menta cu 2 picături de  Levantica , acest amestec este indicat și la drum.

Roll On - Somn ușor

Cu 3 picături de  Levantica , 2 picături de  Extract de Vanilie stresul se dizolvă în aer și face loc pentru odihnă și relaxare. 

DIY spray dezinfectant pentru salteaua Yoga

Covorașul tău de Yoga - casa ta pentru o zi însorită - ar trebui să fie îngrijit în mod regulat. Este destul de ușor cu un spray special de casă! Poate fi folosit ca ritual de încălzire înainte de ora de Yoga sau de curățare după terminarea orei. Uleiurile esențiale au efect dezinfectant și asigură un parfum fin și proaspăt.

Preparare spray pentru saltele Yoga:

 • în sticluța pulverizanta de 100ml se toarnă rachiu de vin sau vodcă cam pînă la înălțime de 1 cm
 • se adaugă 1 lingură de oțet
 • 10 picături ulei esențial de Patchouli - stoc limitat , 8 picături  Eucalipt  și 2 picături de  Levantica și se completează cu apă distilată
 • Sfat: Este recomandat și pentru odorizant cameră sau dezinfectarea și curățarea tastaturii calculatorului

Mod de utilizare: Agitați bine înainte de utilizare și distribuiți aproximativ 10 flit-uri pe covorașul de yoga. Lăsați să acționeze un timp scurt și îndepărtați picăturile mai mari cu o cârpă. A se păstra aproximativ 6 luni.

Ulei de corp și masaj

Absorbția uleiurilor esențiale prin piele a fost întotdeauna folosită la masaj. În combinație cu uleiuri vegetale hrănitoare, ingredientele active intră rapid în fluxul sangvin și mângâie pielea și simțurile. Pentru un ulei de masaj, cel mai bine este să dizolvați, în 50 ml ulei de măsline sau de migdale care îmbunătățește circulația săngelui, 15 picături de ulei esențial. Pentru uleiurile de corp auto-fabricate, este recomandat uleiul de jojoba valoros și regenerant pentru piele. Se absoarbe repede și profund și lasă o senzație minunat de catifelată.

Ulei de corp revigorant

Amestecați 50 ml ulei Jojoba cu 5 picături de ulei esențial de  Portocale Dulci și 2 picături de  Rozmarin și după duș masați acest ulei pe pielea umedă.

Utilizăm amestecat sau pur?

Uleiurile esențiale sunt clasificate în funcție de volatilitatea lor, cu note de vârf (cap), -de mijloc (inimă) și -de jos (picior): notele de vârf își desfășoară parfumul și efectul foarte repede, notele de mijloc ulterior și notele de jos la sfârșit. Nota de vârf include uleiul răcoritor de mentă, parfumurile florale, cum ar fi trandafirul aparțin notei de mijloc și uleiul balsamic din lemnul de santal la nota de jos. Când se amestecă uleiuri esențiale, cantitățile de parfum trebuie combinate într-un raport echilibrat. Dar, deoarece percepția parfumurilor este ceva foarte individual, ar trebui să-ți urmezi întotdeauna propriul nas. Ceea ce-ți aduce un zâmbet pe față poate altuia îi deranjează nasul.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

Levantica

42,00 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare

Menta

42,00 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare

Portocale Dulci

25,50 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare

Ylang Ylang

53,00 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare

incl. 19% TVA, plus livrare

Inger pazitor

38,50 Lei

incl. 19% TVA, plus livrare