Mărul - asul în bucătărie

Oare câte știm despre fructele preferate ale austriecilor?
Mărul - asul în bucătărie
Mărul - asul în bucătărie

Ce au în comun prințul Rudolf, Elstar și Gala? Exact, acestea sunt 3 dintre cele aproximativ 3000 de soiuri diferite de mere care cresc în Austria. Varietatea excelentă contribuie cu siguranță la faptul că mărul este unul dintre cele mai populare tipuri de fructe în rândul austriecilor. Există varietatea perfectă de mere pentru fiecare fel de mâncare și fiecare gust - gustul variază de la dulce la tartru până la acru. Un alt avantaj al acestui mare fruct de pom sunt diferitele perioade de recoltare și durata de depozitare a soiurilor individuale de mere - deci este posibil să vă bucurați de mere locale aproape tot timpul anului.

Merelor le place cel mai bine într-o pivniță aerisită și datorită etilenei gazoase pe care o emit, acestea își au locul lor acolo, deoarece alte fructe și legume se pot strica mai repede lângă ele. Acest lucru poate fi văzut și în coșul cu fructe - de îndată ce un măr este lângă banane, acestea se înnegresc mult mai repede. Dar puteți utiliza acest efect în avantajul dvs. și puteți coace fructele și legumele necoapte cu un măr.

UN MĂR PE ZI ...


... ține docotorul departe! Mărul nu este considerat degeaba un superaliment local - este bogat în acid folic, vitamina C, potasiu, fier și magneziu. Cantitatea sa mare de fibre ajută, de asemenea, la o digestie lentă.

Ce să faci cu coaja?

Pentru majoritatea felurilor de mâncare, coaja poate fi lăsată pe mere fără probleme - este bine cunoscut faptul că majoritatea vitaminelor se află direct sub coajă. Dacă doriți oricum să-l scoateți, nu trebuie să-l aruncați la compost - proaspăt sau uscat puteți face un ceai aromat cu coajă de mere.

Ce gust are mărul?

Merele sunt versatile datorită gamei largi de arome ale diferitelor soiuri. Mărul își are locul atât în ​​preparatele dulci, cât și în cele sărate. Cu raportul său echilibrat de dulceață și aciditate, se potrivește bine cu mâncărurile fripte și oferă sosurilor echilibrul potrivit. Merele merg, de asemenea, bine ca un echilibru în supele de legume consistente și se potrivesc foarte bine cu ceapa și țelina. Un suc proaspăt stors din mere și morcovi nu este doar un punct culminant al gustului, ci și un adevărat stimulent energetic (asigurați-vă că adăugați o picătură de ulei - pentru vitaminele liposolubile din morcov!)

Mărul și prietenii lui aromați

În formă coaptă sau fierte, se potrivește bine cu ghimbir, scorțișoară, vanilie și cardamom.

Întrucât mărul își are locul binemeritat în bucătăria consistentă, puteți mixa cu ușurință cu niște Chili Fulgi . De asemenea, mărul se înțelege bine cu arome afumate, un vârf de cuțit de SMOKEY SALT (Sare de Mare Afumata) sau SMOKEY PAPRIKA (Boia Afumata) trezește papilele gustative.

 

Produse recomandate:

Bucuria Iernii

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 9% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Deliciul Fructelor

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Mere Coapte

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Semineu

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare