Postul Crăciunului

Beneficii extraordinare pentru sănătate, purificare pentru trup, spirit și suflet!
Postul Crăciunului
Postul Crăciunului

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii, este ținut cu strictețe în întreaga lume. Acesta ne dă ocazia curățării trupești și sufletești.
Se consideră că postind o zi pe săptămână îi oferim organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare. Un post de trei zile ne debarasează corpul de toxine şi curăţă sângele, unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar. Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal. Postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor.

Ce este Postul?


Postul este una dintre metodele în care se poate mânca cu plăcere și totuși detoxifiem și curățăm corpul cu trei mese pe zi, care constau exclusiv în alimente a căror digestie formează în organism mai puțini acizi. Acestea sunt în general fructe, legume, germeni și ierburi. Ideea din spatele unui astfel de tratament este că excesul de acizi din organism este descompus, aceștia având adesea un efect dăunător asupra metabolismului și contribuind la oboseală și stare generală de rău. O astfel de hiperaciditate poate fi cauzată de consumul excesiv de alimente care produc acid, stres constant și de mișcare puțină. De exemplu, alimentele cum ar fi carnea, ouăle, produsele lactate, zahărul și cerealele nu sunt folosite în timpul tratamentului deoarece produc acizi în timpul digestiei. În același timp, detoxificarea este susținută de mai multă mișcare și de reducerea stresului. Pe lângă recuperarea echilibrului intern acido-bazic și a detoxificării, există adesea un efect secundar pozitiv deoarece putem pierde în greutate în cazul postului și fără să ne fie foame.

Cu următoarele instrucțiuni, Postul are succes și în cazul începătorilor:

Ceaiuri pentru perioada Postului

SONNENTOR vine în ajutor cu 3 ceaiuri care ușureză perioada postului.

Ceai de Post

17,50 Lei
64,81 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare

 

Oferim un amestec deosebit de bun pentru a-ți găsi echilibrul. Cu o notă ușor florală este partenerul ideal în perioada de post, timpul e scurt, dar poate fi plin de plăcere! Practic și distractiv!

INGREDIENTE 100% ecologice:

Roiniță, Frunze de Zmeur, Urzică parfumată, Frunze de Alun, Urzică, Frunze de Frăguțe, Albăstrele

Pura Usurare

18,00 Lei
58,82 Lei/100

incl. 5% TVA, plus livrare

 

Cu o limpezime încântătoare și gust minunat, acest amestec corpolent întreține și stimulează armonia dintre corp și spirit. Se potrivește cu salate și supe ușoare. Savurați o senzație plăcută!

INGREDIENTE 100% ecologice:

35% Ovăz Verde, 20% Urzică, Fenicul, 10% Cardamom, Boabe de Ienupăr, Frunze de Mesteacăn, Scorțișoară Ceylon, Isop

Usor ca o Pana

18,00 Lei
66,67 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare

 

O combinație unică de urzică, flori de soc, lemongrass, ovăz verde, mate, crețișoară, petale de trandafir, petale de floarea-soarelui și ghimbir oferă o rază de lumină în zilelele de post, simțindu-vă ușori ca o pană. Cu un gust răcoritor, dar corpolent, cu o notă ușor amăruie și piperată, acest amestec este ceaiul perfect în timpul curei de detoxifiere și o bucurie în perioada de după mesele copioase şi excesele cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

INGREDIENTE 100% ecologice:

Urzică, Flori de Soc, Lemongrass, Ovăz Verde, Mate, Crețișoară, Petale de Trandafiri, Petale de Floarea-Soarelui, Ghimbir

Produse alimentare permise


Toate alimentele care formează bază sunt permise. Există liste extinse pentru care oamenii de știință au examinat mii de alimente pentru efectele lor exacte de aciditate și de bază. Care alimente sunt producătoare de bază sau acidificatoare nu puteți simți prin degustare. De exemplu, sucul de lămâie este unul dintre alimentele care formează bază (efect alcalin) deoarece prin digestie produce mai multe baze decât acizi.
Există o regulă de bază: aproape toate alimentele proaspete pe bază de plante sunt cele care formează prin digestie bază. Aveți grijă să consumați fructe, legume, ceai și ierburi de calitate ecologică. Cu cât este mai natural, cu atât mai bine. Deci, puteți mânca și bea în timpul postului:


• Fructe coapte (chiar și fructe uscate)
• Legume, cartofi și salate
• Ciuperci ca și păstrăvul scailor sau hribi (chiar și uscate)
• Plante și mirodenii
• Nuci, migdale și alune de pădure
• Amestec de semințe
• Germeni
• Uleiuri de calitate: ulei de in, ulei de măsline, ulei de cânepă, ulei de nuci etc.
• Băuturi: apă, ceai de plante, sucuri din fructe și legume puțin diluate

Nu sunt permise alimentele care produc acid

Postul de bază renunță la toate alimentele care produc un exces de acid în timpul digestiei lor. Acestea sunt:


• Carne și cârnați
• Pește și fructe de mare
• Ouă
• Lapte și lactate
• Cereale și produse din cereale (pâine, produse panificație, paste, orez, etc.)
• Leguminoase ca și fasole, linte, năut
• Zahăr, prăjituri, biscuiți, dulciuri de orice fel
• Băuturi: limonadă, alcool, sucuri, nectare, Energy Drinks

Plante și mirodenii pentru stomac

Puteți ajuta organele digestive cu plante și condimente care facilitează digestia. Agenți buni de digestie sunt, de exemplu: fenicul, chimen, coriandru, ienupăr, oregano și leuștean. În plus, cu amestecuri delicioase de condimente de bază puteți transforma orice fel de mâncare de legume într-o masă spectaculoasă. Chiar dacă este permisă o anumită cantitate de sare naturală în timpul postului, aceasta ar trebui înlocuită în mare parte cu plante și condimente. Plante cu gusturi deosebit de intense, cum ar fi: salvie, rozmarin, coriandru și pătrunjel conferă legumelor un gust puternic și totodată plăcut. Piper și chili sunt de asemenea permise și accelerează metabolismul. 

Este important și stilul de viață

Stresul și lipsa de mișcare sunt, de asemenea, considerațe factori de acidifiere, precum și efortul fizic ridicat. De aceea, în perioada de post nu este importantă doar alimentația corectă. Relaxarea, liniștea, sporturile ușoare, plimbările în natură, dar și toate activitățile care sunt distractive, promovează efectul de eliminare a acizilor. Pentru fumători se aplică: atunci când ținem post renunțăm la toate otrăvurile – și la nicotină. Poate reușiți prin post chiar și să renunțați la fumat?

Atenție cu alimentele crude seara

Luând ultima masă cât mai devreme posibil ameliorăm sarcina organelor de digestie peste noapte. În cazul postului, fructele proaspete, legumele și salatele sunt foarte populare. Adesea nu suntem obișnuiți cu atâtea alimente crude și pot apărea probleme digestive. În acest caz, este preferabil ca seara să consumați mâncăruri calde, cu legume gătite în locul celor crude.

Putem face ceva greșit?


Cel mai bun lucru în timpul postului: nu puteți greși. Chiar și cei care nu pun în aplicare instrucțiunile chiar 100%, fac un lucru bun. O mulțime de legume și fructe, reducerea stresului și exercițiile fizice au întotdeauna un efect pozitiv - fizic și mental. Cu toate acestea, nu ar trebui să se înceapă postul în timpul sarcinii sau dacă există tulburări de alimentație, în cazul unor boli, fără sfatul medicului.

Între mese trebuie să beți multe lichide: ceaiuri de plante sau apă. Câteodată puteți consuma și suc proaspăt de fructe sau legume diluate cu puțină apă. Nu se recomandă să beți direct la mese deoarece lichidul diluează lichidele digestive ale stomacului și poate astfel să reducă activitatea enzimelor.

 

Postul înseamnă curăţare, detoxifiere şi îndepărtarea cauzelor care provoacă boli. Aşadar, ceea ce este benefic pentru sănătatea noastră spirituală se dovedeşte util şi pentru sănătatea noastră fizică.

 

Produse recomandate:

Ceai de Post

17,50 Lei
64,81 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare

Pura Usurare

18,00 Lei
58,82 Lei/100

incl. 5% TVA, plus livrare

Usor ca o Pana

18,00 Lei
66,67 Lei/100g

incl. 5% TVA, plus livrare