Postul Sfintelor Paști

Regenerare și purificare pentru trup, spirit și suflet! Abstinența totală de la alimente nu este ușoară pentru nimeni. Cu rețetele noastre, puteți mânca cu plăcere în timp ce vă ușurați și regenerați corpul.

O metodă populară de a regenera corpul și sufletul și de a câștiga mai multă vitalitate este postul. Are o tradiție îndelungată și se bucură de o apreciere enormă de câțiva ani datorită dovezilor științifice. Desigur, renunțarea completă la alimente nu este ușoară pentru toată lumea. Astfel, vă puteți bucura de mai multe variante de post, unde câteva alimente selectate sunt totuși permise și efectul de sănătate este similar cu cel al postului negru.

Ce este Postul?


Postul este una dintre metodele în care se poate mânca cu plăcere și totuși detoxifiem și curățăm corpul cu trei mese pe zi, care constau exclusiv în alimente a căror digestie formează în organism mai puțini acizi. Acestea sunt în general fructe, legume, germeni și ierburi. Ideea din spatele unui astfel de tratament este că excesul de acizi din organism este descompus, aceștia având adesea un efect dăunător asupra metabolismului și contribuind la oboseală și stare generală de rău. O astfel de hiperaciditate poate fi cauzată de consumul excesiv de alimente care produc acid, stres constant și de mișcare puțină. De exemplu, alimentele cum ar fi carnea, ouăle, produsele lactate, zahărul și cerealele nu sunt folosite în timpul tratamentului, deoarece produc acizi în timpul digestiei. În același timp, detoxificarea este susținută de mai multă mișcare și de reducerea stresului. Pe lângă recuperarea echilibrului intern acido-bazic și a detoxificării, există adesea un efect secundar pozitiv, deoarece putem pierde în greutate în cazul postului și fără să ne fie foame.

Cu următoarele instrucțiuni, Postul are succes și în cazul începătorilor:

Ceai de Post

Oferim un amestec deosebit de bun pentru a-ți găsi echilibrul. Cu o notă ușor florală este partenerul ideal în perioada de post, timpul e scurt, dar poate fi plin de plăcere! Practic și distractiv!

Ceai de Post

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

INGREDIENTE 100% ecologice:

Roiniță, Frunze de Zmeură, Urzică parfumată, Frunze de Alun, Urzică, Frunze de Frăguțe, Albăstrele

Produse alimentare permise


Toate alimentele care formează bază sunt permise. Există liste extinse pentru care oamenii de știință au examinat mii de alimente pentru efectele lor exacte de aciditate și de bază. Care alimente sunt producătoare de bază sau acidificatoare, nu puteți simți prin degustare. De exemplu, sucul de lămâie este unul dintre alimentele care formează bază (efect alcalin), deoarece prin digestie produce mai multe baze decât acizi.
 Există o regulă de bază: Aproape toate alimentele proaspete, pe bază de plante sunt cele care formează prin digestie bază. Aveți grijă să consumați fructe, legume, ceai și ierburi de calitate ecologică. Cu cât este mai natural, cu atât mai bine. Deci, puteți mânca și bea în timpul postului:


• Fructe coapte (chiar și fructe uscate)
• Legume, cartofi și salate
• Ciuperci ca și păstrăvul scailor sau hribi (chiar și uscate)
• Plante și mirodenii
• Nuci, migdale și alune de pădure
• Amestec de semințe
• Germeni
• Uleiuri de calitate: ulei de in, ulei de măsline, ulei de cânepă, ulei de nuci etc.
• Băuturi: Apă, ceai de plante, sucuri din fructe și legume puțin diluate

Nu sunt permise alimentele care produc acid

Postul de bază renunță la toate alimentele care produc un exces de acid în timpul digestiei lor. Acestea sunt:


• Carne și cârnați
• Pește și fructe de mare
• Ouă
• Lapte și lactate
• Cereale și produse din cereale (pâine, produse panificație, paste, orez, etc.)
• Leguminoase ca și fasole, linte, năut
• Zahăr, prăjituri, biscuiți, dulciuri de nici un fel
• Băuturi: limonadă, alcool, sucuri, nectare, Energy Drinks


Plante și mirodenii pentru stomac

Puteți ajuta organele digestive cu plante și condimente, care facilitează digestia. Agenți buni de digestie sunt, de exemplu: fenicul, chimen, coriandru, ienupăr, oregano și leuștean. În plus, cu amestecuri delicioase de condimente de bază, puteți vrăji orice fel de mâncare de legume într-o masă spectaculoasă. Chiar dacă este permisă o anumită cantitate de sare naturală în timpul postului, aceasta ar trebui înlocuită în mare parte cu plante și condimente. Plante cu gusturi deosebit de intense, cum ar fi: salvie, rozmarin, coriandru și pătrunjel, conferă legumelor un gust puternic și totodată plăcut. Piper și chili sunt de asemenea permise și accelerează metabolismul. 

Este important și stilul de viață

Stresul și lipsa de mișcare sunt, de asemenea, considerațe factori de acidifiere, precum și efortul fizic ridicat. De aceea în perioada de post nu este importantă doar alimentația corectă. Relaxarea, liniștea, sporturile ușoare, plimbările în natură, dar și toate activitățile care sunt distractive, promovează efectul de eliminare a acizilor. Pentru fumători se aplică: atunci când ținem post renunțăm la toate otrăvurile – și la nicotină. Poate reușiți prin post chiar și să renunțați la fumat?

Atenție cu alimentele crude seara

Luând ultima masă cât mai devreme posibil, ameliorează sarcina orgenelor de digestie peste noapte. În cazul postului, fructele proaspete, legumele și salatele sunt foarte populare. Adesea nu suntem obișnuiți cu atâtea alimente crude și pot apărea probleme digestive. În acest caz, este preferabil ca seara să consumați mâncăruri calde, cu legume gătite în locul celor crude.

Putem face ceva greșit?


Cel mai bun lucru în timpul postului: Nu puteți greși. Chiar și cei care nu pun în aplicare instrucțiunile chiar 100%, fac un lucru bun. O mulțime de legume și fructe, reducerea stresului și exercițiile fizice au întotdeauna un efect pozitiv - fizic și mental. Cu toate acestea, nu ar trebui să se înceapă postul în timpul sarcinii, sau dacă există tulburări de alimentație, în cazul unor boli, fără sfatul medicului.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ceai de Post

15,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Pura Usurare

16,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare