Recomandări pentru o cafea reușită

Ce să faci și ce să nu faci pentru a obține o cafea bună
Recomandări pentru o cafea reușită

Cafeaua este un produs natural.
Fiecare recoltă este diferită. Prin urmare, nu trebuie să ne mirăm dacă cafeaua noastră preferată nu va avea gustul întotdeauna la fel de-a lungul anilor. Dacă prăjitoul are grijă să nu prăjească cafeaua prea întunecată (aroma altfel prăjită ar îneca toate aromele fine), putem fi mereu surprinși de boabele mici obraznice și de varietatea lor unică de arome.

Prăjire blândă

Prăjirea unei cafele bune necesită timp. Anume cel puțin 12 minute. Acesta este singurul mod de a descompune toți acizii din fasole și nenumăratele arome se pot dezvolta în pace.

Se macină proaspătă


Cafeaua proaspăt măcinată are cel mai bun gust.
Cafeaua măcinată pierde aproximativ 60% din aroma sa după 15 minute dacă este lăsată deschisă.

Calitatea apei

Cafeaua este 98% apă. Calitatea și temperatura apei determină gustul. Duritatea recomandată a apei este de aproximativ 60 mg / l cu un pH de aproximativ 7 și o temperatură de 88-94 ° C în funcție de metoda de preparare. Există filtre de apă pe piața organică. Apa minerală plată este ideală de asemenea pentru prepararea cafelei.

Cafea espresso sau la filtru

Printre altele, este o chestiune de conținut de cofeină. Espresso are mai puțină cofeină decât cafeaua de filtru, deoarece cofeina stimulantă este solubilă în apă. Cu cât apa curge mai mult prin cafeaua măcinată, cu atât se dizolvă mai multă cofeină.

Laptele ideal

Pentru a reuși o minunată cafea cu spumă, este nevoie de lapte potrivit. Spuma se datorează proteinei și nu conținutului de grăsimi. Laptele proaspăt este cel mai potrivit pentru acest lucru. Proteina din lapte începe să se coaguleze la 74 ° C, motiv pentru care laptele nu trebuie încălzit în continuare. În acest fel, zahărul dulce din lapte este păstrat, datorită căruia aromele din cafea ies la iveală.

Produse recomandate:

Cafea Verde

18,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare