Ulei încălzitor cu Chili și Rozmarin

Acest ulei home-made chiar ne încălzește iarna. Este nevoie doar de 3 ingrediente și puțin timp.
Ulei încălzitor cu Chili și Rozmarin
Ulei încălzitor cu Chili și Rozmarin

Cadourile home-made sunt renumite pentru faptul că întotdeauna încălzesc inima celui care le primește. Uleiul nostru DIY de chilli-rozmarin încălzește, de asemenea și picioarele reci și vă ajută pe dvs. și pe cei dragi să treceți cu bine peste sezonul rece.

Sticluțe umplute și decorate cu drag, sunt o surpriză perfectă pentru prieteni și familie.

Pentru o sticluță de ulei aveți nevoie de:

125 ml ulei de jojoba (sau alt ulei purtător cu caracteristici similare)
10 g Chili păstăi
7 g Rozmarin uscat

Este atât de ușor:

Sfărâmați ușor chiliul și rozmarinul într-un mojar din lemn sau ceramică pentru a elibera uleiurile esențiale. Se toarnă într-o oală și se acoperă cu uleiul de jojoba. Se încălzește amestecul. Nu-l lăsați să se încălzească prea mult - chiar înainte ca uleiul să atingă punctul de fierbere, reduceți temperatura și lăsați-l să se înmoaie la foc mic timp de aproximativ o oră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn sau plastic. Apoi scoateți oala de pe foc și lăsați uleiul să se răcească. De îndată ce nu mai este fierbinte, puteți turna uleiul într-o sticlă. Devine și mai decorativ dacă adăugați bulbi de ardei iute și o crenguță de rozmarin proaspăt. Dar asigurați-vă că rozmarinul este complet acoperit cu ulei. Depozitat în întuneric, răcoros și uscat, uleiul va rezista un an bun.

Masați-vă picioarele cu puțin ulei când este frig. Dacă uleiul este foarte fierbinte, cel mai bine este să folosiți mănuși de unică folosință. Altfel: Nu uitați să vă spălați pe mâini după masare! Păstăile mici sunt foarte puternice! :)

Produse recomandate:

Chili pastai

12,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Rozmarin

10,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare