Ziua Internațională a cafelei

An de an, în prima zi a lunii octombrie, iubitorii cafelei îşi arată preţuirea față de această băutură!
Ziua Internațională a cafelei
Ziua Internațională a cafelei

La 1 octombrie 2017, se celebrează în întreaga lume, Ziua internaţională a cafelei la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Cafelei (OIC).

Ziua internaţională a cafelei marchează, la nivel global, atât drumul boabelor de cafea de la plantaţie până la magazinul local, dar şi activitatea oamenilor care sunt implicaţi în acest proces. Totodată, este promovată industria cafelei, într-un context de colaborare constantă între ţările producătoare şi ţările consumatoare.

"Cafeaua este aur pentru omul de rând și, ca și aurul, aduce fiecărei persoane sentimentul de bogăție și de noblețe." - Șeicul Abd-al-Kadir

Știai că?

Etiopia este considerată a fi locul de naştere al arborelui de cafea şi a culturii de cafea. Se pare că arborele de cafea a fost descoperit în jurul anului 850 d.Hr., de către un păstor de capre, Khalid, care a remarcat faptul că oile sale erau foarte active după ce mâncau boabele roşii ale unei anumite plante. Le-a încercat şi el, remarcând un efect asemănător. Khalid le-a povestit despre descoperirea sa unor călugări, care reticenţi, iniţial, au descoperit destul de repede efectele cafelei şi au folosit-o pentru a rămâne treji în timpul slujbelor. Băutura a fost numită ''qahwa'', cuvânt care în arabă înseamnă revigorant. Din lumea musulmană, cultivarea şi mai ales consumul s-a răspândit în India, Italia şi restul Europei, Indonezia şi Americi.

Astăzi, arborele de cafea este cultivat în peste 70 de ţări, în principal în America Latină, Asia de Sud şi Sud-Est, precum şi în Africa. Cafeaua este uşor acidă (PH 5.0-5.1) şi are un efect de stimulare asupra sistemului nervos uman datorită conţinutului de cafeină. Aceasta este una dintre cele mai consumate băuturi din lume.

Aromat și fin, natural pe deplin!

Viena este renumită pentru cafenelele tradiţionale şi cafeaua superbă. Din acest motiv am denumit gama noastră de cafea "Ispită Vieneză". Amestecurile din cele mai pure boabe ecologice de Arabica sunt prăjite cu atenţie pentru a păstra fineţea aromei. Boabele provin din culturi ecologice cu peste 60% din proiectul nostru propriu din Jinotega, Nicaragua, și restul din achiziții de la fermieri certificați ecologic și controlați prin programe "Fair Trade"!

Gama "Ispită Vieneză" de cafea este oferită în patru variante: Cafea - Ispita Vieneza - Melange boabe , Cafea - Ispita Vieneza - Espresso boabe , Cafea - Ispita Vieneza - Decafeinizata , Cafea - Ispita Vieneza - INSTANT .

...Ispita este în ceașcă... Savureaz-o ! 

Să te simți bine! 

Gama Nicaragua -  Cafea Origine Unica Nicaragua boabe și Cafea Verde , la pliculețe ambalate individual – cu boabe de cafea care provin 100% din proiectul nostru ”Direct Trade”.

Uşor acidulat şi puternic aromat, cafeaua obţinută din boabe 100% Arabica, sunt prăjite aproape de perfecţiune – un adevărat deliciu pentru cunoscătorii şi iubitorii de cafea !!!

Cafeaua verde este cea mai potrivită băutură în cazul în care doriți să reduceți din greutate și să o faceți cu plăcere! În doar 2-3 minute de infuzat, cu ajutorul pliculețelor ambalate individual pentru păstrarea prospețimii, aveți băutura Dumneavoastră preparată și gata de servire! Un miros plăcut de fânețe proaspată, culoare verde deschis, gust asemânător cu mazărea prospată, ușor gust dulce și o notă de gust de pământ.

Cafea Ecologică, BIO, de Origine Unică, Jinotega, Nicaragua.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Cafea Verde

18,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare