Fructe prețioase din Flora Spontană

Cu „ketchup-ul” de măceșe, oțetul balsamic de boabe de soc și siropul de cătină, vrem să vă prezentăm rețete simple pentru fructe de pădure colectate din flora spontană.
Fructe prețioase din Flora Spontană
Fructe prețioase din Flora Spontană

Fructe de toate felurile se coc aproape neobservate în păduri și garduri vii de la sfârșitul verii încoace. Cu ketchup-ul de măceșe, oțetul balsamic de de boabe de soc și siropul de cătină, vrem să vă prezentăm rețete simple și să trezim aceste fructe din somnul lor profund!

Fruct mic, efect mare!

Măceșele, boabele de soc și boabele de cătină au un lucru în comun: sunt semnificativ mai mici decât fructele de la supermarket și au relativ puțină pulpă. Acest lucru face puțin mai laborioasă procesarea lor, dar nu afectează ingredientele! Dimpotrivă - antioxidanții, vitaminele și mineralele sunt concentrate în cantități mari în fructele mici și puternice. La fel ca vitamina C, care stimulează imunitatea. Dintre acestea, măceșele pot conține de aproximativ 20 de ori mai multă decât lămâile.

Îngheață o dată, te rog! Fructele de cătină, dar și porumbarul, de exemplu, au un gust foarte acru, dar devin mai blânde, mai dulci și mai gustoase după primul îngheț. Dacă nu doriți să așteptați, puteți pur și simplu să împachetați fructele în congelator pentru o noapte.

Atenție, unele sunt otrăvitoare! Unele fructe de pădure colectate din flora spontană, cum ar fi boabele de soc și scorușele, conțin ingrediente toxice în starea lor brută, care pot duce la vărsături și greață. Gătitul distruge substanțele nedigerabile, iar fructele sălbatice devin comestibile.

Vă rog să nu mâncați tot! Pentru noi, fructele de pădure sunt un plus binevenit și o îmbogățire sănătoasă a meniului. Cu toate acestea, pentru păsări și alte animale sălbatice, acestea sunt vitale ca sursă de hrană. Când colectați, vă rugăm să vă asigurați întotdeauna că le mai rămân și lor suficiente.

„Ketchup” de măceșe

Când mergem în pădure, fructele roșii ale trandafirului sălbatic strălucesc spre noi încă din august - măceșele. Au un gust dulce, aromat și pot fi transformate în gem, piure, lichior și multe altele. Cu „ketchup-ul” de măceșe de data aceasta vă prezentăm o rețetă de măceșe de alt fel. Fanilor felurilor de mâncare picante le va plăcea și probabil vor fi uimiți că ketchup-ul poate fi făcut și fără roșii.

Sfat: există sâmburi mici, duri și păroși în interiorul măceșelor. În cazul persoanelor sensibile, firele de păr atunci când consumă „ketchup” de măceșe - chiar și cu gem și piure - pot duce la dureri în gât și ușoare probleme de stomac. Aici ar fi indicat să răzuiți miezul cu o lingură înainte de procesare. Pentru prepararea ulterioară a „ketchup-ului”, măceșele sunt apoi tocate și fierte la aburi cu ceapă. Restul se face așa cum este descris în rețetă. Cu toate acestea, amestecul trebuie să fiarbă într-o oală închisă timp de aproximativ 30 de minute.

Măceșele pot fi uscate și depozitate pentru iarnă. În medicina populară, ceaiul de măceșe este recomandat pentru răceli și probleme cu vezica urinară.

Oțet balsamic de boabe de soc

Boabele de soc, numite și de boabe de soc negru, ne oferă cadouri bogate de două ori pe an. Primăvara cu flori parfumate pentru sirop și ceai și la sfârșitul verii cu fructele sale negre-violete. Există o mulțime de rețete cu fructele dulci, tarte. De data aceasta optăm pentru oțetul balsamic din boabe de soc, pentru că ne place această delicatesă dulce-acră și minunat de cremoasă cu salată, brânză și altele. Yummy!

Sirop de cătină

Utilizarea boabelor colorate de cătină ca medicament și mâncare datează de pe vremea celților. Astăzi există o concepție greșită persistentă conform căreia fructele de munte - fructele de cătină - sunt otrăvitoare. Ceea ce este pe jumătate adevărat, deoarece boabele amare și acre nu sunt cu adevărat comestibile. Când sunt gătite în piure, gemuri și sirop, le puteți folosi pentru a seta accente și surprize deosebite - cum ar fi siropul de cătină, care amintește de sucul de grapefruit.

Sfat: boabele de cătină, bogate în pectină pot fi folosite pentru a îngroșa sucurile și jeleurile de fructe. Cantități mici sunt suficiente.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Cuisoare macinat

10,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Nucsoara macinata

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Piper Alb macinat

11,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Piper Negru boabe

12,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Rozmarin

9,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare