Ghimbir, o aromă versatilă

Liniștitor și revigorant în același timp

Ghimbirul este bogat în gingerol, un complex de substanţe organice, ce îi imprimă proprietăţile farmacologice. Unul dintre efecte este cel antiinflamator. Complexul gingerol mediază enzimele responsabile de sinteza compuşilor cu rol proinflamator, rezultatul fiind diminuarea inflamaţiei, a durerii şi a febrei.

Cosmopolitul mirodeniilor, ghimbirul, este acum acasă în toată lumea. Provine din zonele tropicale și subtropicale precum Sri Lanka, Indonezia, India și Burkina Faso.

Cei mai mari fani are în Asia, dar și în America Latină și Caraibe este admirat pentru gustul unic, picant, cu o aromă de fructe și lămâie. Și în Europa este pe placul tuturor, deoarece pe lângă utilizarea clasică în gătit, el arată și talent real la prăjituri și produse de patiserie.

Ghimbirul este apreciat pentru aromele sale fine, dar în special pentru beneficiile sale pentru bunăstarea fizică. O ceașcă de ceai de ghimbir este remediul pe care îl alegi dacă este nevoie de ușurare după ce ai consumat multe dulciuri. Răcelile sunt alungate cu proprietățile sale de consolidare a sistemului imunitar. Ghimbirul poate fi savurat sub formă de ceai, condiment sau pur și simplu proaspăt ras și amestecat cu miere. Ingredientul prețios responsabil pentru remedii este Gingerol - uleiul esențial în ghimbir.

Sfaturi și trucuri pentru utilizare

Da, ne place tuberculul picant. Ție la fel? Iată câteva sugestii pentru utilizarea acestuia.

Apă de ghimbir

Această băutură fierbinte din învățătura ayurvedică stimulează metabolismul și în același timp are un efect calmant. Mai ales în sezonul rece, îți încălzește sistemul imunitar în mod corespunzător. Dar își păstrează și efectul picant atunci când este băut rece.


Este atât de rapid și ușor: lăsați o bucată de aprox. 2 cm de ghimbir sau 1-2 lingurițe de Ceai Ghimbir 100% Ecologic la fiert ușor într-un litru de apă timp de 10 minute. Dacă doriți, puteți rafina apa de ghimbir după gătire cu miere sau suc de lămâie.

Sirop de ghimbir pentru gât roșu

Aveți adesea gâtul uscat și iritat în toamnă? Siropul de ghimbir pentru gât roșu este un adevărat sfat pentru mamele și bunicile indiene. Un balsam pentru gât - și suflet.

Este atât de rapid și ușor: zdrobiți aprox. 2 cm bucată de ghimbir sau 1-2 lingurițe de Ceai Ghimbir 100% Ecologic, 2 lingurițe miere, ½ linguriță sare, sucul unei jumătăți de lămâie și un pic de piper proaspăt într-un mojar și amestecați. Lăsați să stea 15 minute, apoi amestecați din nou și apoi filtrați sucul printr-o sită.


Luați o linguriță de sirop de ghimbir la fiecare 15 până la 30 de minute. Un răsfăț pentru gât!

Ceaiul de ghimbir este printre cele mai recomandate și utilizate, pentru tratarea răcelilor sau a gripei iar acest lucru se datorează proprietăților antioxidante pe care le are. Este un adjuvant eficient împotriva microbilor, virușilor și a bacteriilor și ajută organismul să lupte cu boala, eliminând în același timp și toxinele din corp.

Pentru a afla mai multe informații despre produsele noastre pe bază de ghimbir, vă invităm să citiți articolul de mai jos:

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir macinat

9,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ceai Ghimbir

16,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir - Lamai

18,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Energizant

18,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Calmant

18,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Turmeric

18,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Calmant

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Turmeric

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir

13,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir Energizant

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Ghimbir - Lămâi

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare