Hildegard von Bingen, viziune și spirit monastic

Hildegard von Bingen, una din cele mai renumite femei din Evul Mediu, sec. XII., a avut o viziune asupra modului de viată sănătos.
Hildegard von Bingen, viziune și spirit monastic
Hildegard von Bingen, viziune și spirit monastic

Puterea vindecătoare a plantelor a jucat un rol important în “iluminarea spirituală” a dânsei, Hildegard fiind o femeie nobilă, cu ţelul de a învăţa cât mai multe despre plante şi ierburi, şi de a transmite aceste cunoştinţe. A înfinţat două mănăstiri, a instruit călugăriţele în terapia cu plante şi a pus pe hârtie aceste cunoştinţe. Şi astăzi aceste descrieri au un rol extrem de important. Credinţa ei era că Dumnezeu a lăsat un leac pentru absolut orice suferinţă. Natura, în opinia sa, este farmacia perfectă la îndemâna omului.

SONNENTOR vă oferă o privire de ansamblu asupra formulelor şi resurselor folosite de această vindecătoare remarcabilă din Evul Mediu. Majoritatea acestor reţete sunt bazate pe originalele compoziţii descrise de dânsa. Unele compoziţii sunt adaptate la zilele noastre (datorită schimbărilor în timp a compoziţiilor plantelor).

Ceaiuri Hildegard Von Bingen

Enciclopedia Plantelor pentru ceaiuri!

Relaxant
Face doar bine!
Amestecul de roinita, salvie, levantica, patrunjel, fenicul si galbenele este tocmai potrivit pentru a incepe ceva bun de facut seara si sa fie terminat a doua zi.

Respiratie Usoara
Respira mai mult, vorbeste mai putin!
Respirati adanc. Va este greu? Atunci acest amestec este exact ce va trebuie.Florile de soc, salvia si menta va ofera o stare de spirit odihnitoare in zile fierbinti.

Energizant
Impuls picant de dimineata!
Inlocuiti cafeaua cu acest amestec de plante. Fenicul, isop, si macese, un adevarat impuls din natura! Raciti ceaiul si amestecati cu suc de fructe... minunat in zilele fierbinti de vara.

Incredere Deplina - Element Pamant
Fii încrezător şi aminteşte-ţi de rădăcinile tale! Sunt fudamentale şi reprezintă cea ce eşti. Pentru încrederea în sine şi adaptivitate.

Spirit Liber - Element Aer
Respiră adânc şi fi liber! Fi deschis oportunităţilor şi stăpăneşte cu uşurinţă cea ce viaţa-ţi oferă! Pentru imaginaţie şi libertate.

Suflet Linistit - Element Apa
Găseşteţi liniştea sufletească şi alocă-ţi timp pentru a te bucura de parfumul trandafirilor! A încetinii ritmul ajută la limpezirea gândurilor şi la alegerea căi potrivite. Pentru liniştea sufletească şi gânduri limpezi.

Vointa Puternica - Element Foc
Crede în puterea ta! Curajul şi încrederea in sine vor aprinde un foc real în tine! Pentru voinţă şi determinare.

... daca mai doriti sa incercati alte ceaiuri din retetele HILDEGARD von Bingen:

INCEARCA! - Ceai Hildegard - 20 plicuri diferite sortimente
20 pliculete diverse sortimente
Un amestec din gradina manastirii!

Natura ofera cele mai bune remedii si gusturi insemnate, Hildegard ne ofera in plus si spiritul monastic!

Condimentele noastre Hildegard von Bingen

Chiar și o cantitate mică poate spori aroma

Pelin Negru macinat
lat. Artemisia vulgaris
„Pelinul negru este o mirodenie destul de călduroasă, și dacă se gătește și se mănâncă în formă de piure, vindecă intestinele bolnave și încălzește stomacul.” Hildegard von Bingen
Grăsimi? Atunci pelinul negru este alegerea potrivită pentru a condimenta mâncarea. Mirodenia cea mai potrivită la mâncăruri pline de grăsimi: rață, gâscă fripturi,etc… Gust revigorant, piperat și ușor picant. Ajută la combaterea indigestiei, a greței și a gastritei. Folosiți în formă de condiment și pentru supe, legume și carne.
MEREU INCLUDEȚI PELIN NEGRU CÂND GĂTIȚI!

Psylli
lat. Plantago ovata

Datorită nivelului ridicat de fibre tărățele se umflă până la de 50 de ori în volum.
PREPARARE: ½ - 2 lingurițe de tărățe
Se poate lăsa circa 30 de minute în apă și se consumă cu multe lichide.
Sunt excepționale complementări la cereale, Smoothie și iaurturi.
Important: începeți pas cu pas o dietă care include tărățe de Psylli, fiind foarte bogat în fibre organismul trebuie să se obișnuiască cu acest aport mare de fibre și să se adapteze. Acordați o mare atenție hidratării suficiente.

Hildegard von Bingen...viziune şi spirit monastic

„Sufletului îi este dragă moderația în toate. Ori de câte ori un om mănâncă fără moderație sau face orice altceva de această natură, face rău puterilor sufletului său. Omul ar trebui să adopte mereu măsura potrivită în tot ceea ce face.” HILDEGARD VON BINGEN

Cu aceste cuvinte, Hildegard ne amintește de PROPRIA RĂSPUNDERE pentru sănătatea noastră.

Noi, cei de la SONNENTOR, am încercat să adaptăm rețetele ei cu grijă pentru a reflecta preferințele și gusturile de azi. Produsele noastre Hildegard sunt bazate pe învățăturile ei pe care le-a transmis de-a lungul veacurilor. Descrierile și recomandările privind puterea de vindecare a plantelor și extractelor își au originea în învățături străvechi și medicina populară.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

Ceaiul Armoniei

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Energizant

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

Relaxant

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

Respiratie Usoara

15,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare