Istoria și cultura cafelei

Trecutul și prezentul savurosului stimulent
Istoria și cultura cafelei

A fost odată ca niciodată ...
Istoria cafelei începe în „Kaffa” din Etiopia, Africa. Comercianții le-au adus în Yemen, de unde boabele strălucitoare și-au început călătoria plăcută în întreaga lume.

Se spune că leagănul cafelei este locul unde se presupune că omul își are originea. În provincia "Kaffa" din Etiopia. Poate acesta este motivul pentru care mirosul de cafea proaspăt preparată ne fermecă atât de mult.

Din nou, fermierii buni au descoperit-o. A fost izbitor faptul că caprele erau întotdeauna atât de pline de viață atunci când mestecau fructele unui anumit arbușt. Așa că au cules câteva și au mers la focul de tabără, unde le-au gustat. Dezamăgiți, au aruncat boabele amare în foc, unde, potrivit legendei, s-a ridicat un miros plăcut.
Cu entuziasm, au raportat descoperirea lor către călugării din cea mai apropiată mănăstire. Aceștia au făcut o bere din aceste boabe, cu ajutorul cărora au putut avea conversații animate toată noaptea.
Un căpitan olandez a contrabandat în cele din urmă cafeaua din țară în centrul orașului port "Mocha", astăzi Al Mukha. De aici numele Mokka pentru mica cafea neagră.

Aztecii vedeau cafeaua ca un intoxicant pe care femeile și copiii nu aveau voie să îl consume.

Primele cafenele cu numele "Kaveh Kanes" au fost create în Mecca în secolul al XI-lea. În secolul al XVII-lea, băutura neagră a ajuns în cele din urmă în Austria datorită asediului turc. Casele de cafea s-au dezvoltat rapid într-un loc de întâlnire socială.

„Unde se servește cafeaua, există har, prietenie, fericire”.
Ansari Djerzeri Hanball Abd-al-Kadir, șeic arab, secolul al XVI-lea.
Când a fost ultima dată când te-ai dus la cafeneaua ta preferată? Dacă acum ai chef de cafea, ce zici de un espresso sau de o cafea filtrată manual turnată acasă?

Produse recomandate:

Cafea Verde

18,50 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare