Povestea Sonnentor: 35 de Ani de Promovare a Agriculturii Durabile și Moștenirea Globală ecologică

Călătoria noastră de la viziune la realitate.
Povestea Sonnentor: 35 de Ani de Promovare a Agriculturii Durabile și Moștenirea Globală ecologică
Povestea Sonnentor: 35 de Ani de Promovare a Agriculturii Durabile și Moștenirea Globală ecologică

Bine ați venit la Sonnentor, o călătorie care a început acum de mai mult de trei decenii, înrădăcinată în pasiunea pentru agricultura ecologică și angajamentul față de sustenabilitate. Începând din 1988, ne-am dedicat oferirii produselor ecologice de înaltă calitate, derivate din plante și fructe, totodată promovând cooperarea echitabilă și bunăstarea comună. Istoria noastră bogată, construită pe principii de resurse etice și responsabilitate față de mediu, ne-a permis să progresăm și să devenim un lider global în industria produselor ecologice. Pe măsură ce sărbătorim cea de-a 35-a aniversare, privim cu mândrie în urmă, deschizând calea pentru o planetă mai "verde" și mai sănătoasă. 

Începuturile și Pionieratul ecologic

Povestea noastră începe în 1988, când fondatorul nostru, Johannes Gutmann, s-a angajat într-o misiune de a împărtăși bogăția și puritatea produselor ecologice cu lumea. Inspirat de dragostea lui pentru Natură și convingerea că agricultura durabilă este cheia unui viitor sustenabil, el a pus bazele Sonnentor în pitoreasca regiune Waldviertel din Austria. Tânărul întreprinzător a avut o idee neobişnuită: el a dorit să vândă produsele provenite de la fermierii Ecologici din zona Waldviertel, unde s-a născut şi a crescut, sub logo-ul Soarelui Zâmbitor (cunoscut simbol medieval, cu 24 de raze de soare, care şi astăzi decorează porţile fermelor) la nivel local, naţional şi internaţional, acest pas fiind mult înaintat pentru segmentul de comerţ cu produse ecologice.

Caracteristica cea mai importantă fiind procesarea materiei prime chiar la ferme, permiţând micilor fermieri să supravieţuiască, să utilizeze experienţa şi tradiţia cultivării, şi astfel să ofere calitatea şi trasabilitatea cea mai bună produselor. Cu o dedicare neclintită și-a dorit să conserve biodiversitatea pământului și să încurajeze pe alții să facă același lucru.

Extinderea Globală

Pe măsură ce angajamentul nostru față de practicile sustenabile a crescut și sfera noastră de influență a crescut. Am extins gama noastră de produse pentru a include o varietate de delicii ecologice, de la ceaiuri aromate și condimente bogate la miere și cafea delicioasă. Produsele noastre, procesate cu bucurie, devotament și măiestrie, au devenit rapid populare nu doar în Austria, ci și în întreaga lume, ajungând la clienți din diferite colțuri ale lumii, cele mai mari pieţe de desfacere fiind Germania, Elveţia, Cehia şi alte ţări membre a UE.

Ceaiurile, condimentele si cafelele noastre, ecologice, sunt disponibile în peste 50 de ţări de pe mapamond, chiar şi în tări din afara Europei, incluzând Canada, Japonia, Indonezia, Korea, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, China, Australia şi Noua Zeelandă. Peste 90% din producţia noastră este destinată exportului. Din 1992 SONNENTOR are o filială in Cehia, Cejkovice, din 2006 în România, în Reghin, judeţul Mureş. În aceste filiale se practică nu doar comerţul, distribuţia, ci şi cultivarea, selectarea şi procesarea plantelor care nu se pot cultiva în zona Waldviertel, din cauza climatului. Ca şi o companie inovativă dar tradiţională, SONNENTOR reuşeşte astfel să combine agricultura ecologică, comerţul cinstit şi gustul natural. 

Sonnentor în România

În 2006, având in vedere colaborarea fructuoasă de peste 5 ani cu fermierul nostru, Dl. Ing. Szakacs Csaba, din Reghin, Johannes Gutmann a decis, împreună cu Thomas Weinraub, să aducă povestea de succes, SONNENTOR, pe piaţa din România, o țară cu un bogat patrimoniu cultural și o profundă apreciere pentru produsele sale naturale. Cu aceeași pasiune care a aprins călătoria noastră, am prezentat consumatorilor români gama noastră diversificată de ceaiuri ecologice, condimente, cafea și multe altele. De-a lungul anilor, produsele noastre au devenit sinonime cu autenticitatea și calitatea, câștigându-și locul neclintit în inimile oamenilor din România. Cu o cifră de afaceri anuală care a ajuns la peste 4.85 milioane lei (aprox. 1 milion Euro) în România și Bulgaria, SONNENTOR România este într-o continuă creștere, o creștere sănătoasă și stabilă.

Viziunea noastră de la bun început a fost crearea unei linii de producţie, unde o parte din materia primă obţinută local să devină produs SONNENTOR autentic iar din toamna anului 2022 SONNENTOR România a devenit Procesator Ecologic! Am investit într-o facilitate, un proiect "verde", în Inima Transilvaniei, care să ne asigure atât partea de depozitare și comercializare, dar mai ales ÎNCEPEREA PROCESĂRII PRODUSELOR SONNENTOR la nivel local. O investiție VERDE, din buget propriu de peste 1 milion de Euro, care oferă locuri de muncă și un exemplu de urmat în ceea ce numim noi Economia Binelui Comun.

Am început producția locală de ceaiuri vrac și condimente, comori autentice SONNENTOR produse în România. Suntem conștienți și suntem convinși de oportunitățile și bogățiile de pe aceste plaiuri magnifice, adevărată ”Grădină BIO a Europei”! Avem încredere în piața din România și în viziunea noastră.

Îngrijirea Cooperării Echitabile și al Comerțului Cinstit

La baza Sonnentor se află credința în cooperarea echitabilă, responsabilitatea socială și al comerțului cinstit. Credem că stimularea unei conexiuni directe cu fermierii și promovarea practicilor de comerț echitabil sunt esențiale pentru crearea unui ecosistem sustenabil. Achiziționând produsele noastre direct de la fermierii dedicați, ajutăm în mod direct comunitățile locale și contribuim la dezvoltarea lor socio-economică. În plus,angajamentul nostru față de salarii echitabile și condiții de muncă decente asigură că partenerii noștri sunt adevărați ambasadori ai colaborării echitabile.

Stewardship-ul Ecologic

In calitate de gardieni ai mediului înconjurător, îmbrățișăm responsabilitatea de a-l proteja pentru generațiile viitoare. Agricultura durabilă și metodele de cultivare ecologică sunt fundamentul practicilor noastre. Respectând ciclurile naturale de creștere și echilibrul ecosistemelor, minimizăm impactul nostru asupra mediului. Prin inițiativele noastre, cum ar fi plantarea de pajiști cu flori sălbatice pentru a sprijini albinele și alți polenizatori, contribuim activ la conservarea biodiversității și la protejarea sănătății planetei.

Împuternicirea Comunităților și Crearea de Oportunități

La Sonnentor, credem că fiecare persoană ar trebui să aibă oportunitatea să prospere. Suntem profund angajați în crearea de oportunități de muncă semnificative în regiunile dezavantajate, permițând indivizilor să-și susțină familiile și comunitățile. Prin promovarea antreprenoriatului local, ne străduim să îi inspirăm pe alții să se alăture mișcării ecologice și să contribuie la bunăstarea colectivă.
 
 

În timp ce sărbătorim 35 de ani de promovare a agriculturii durabile și oferirea de delicii ecologice lumii, suntem mai hotărâți ca niciodată să continuăm misiunea noastră. Sonnentor rămâne un etalon al practicilor etice, al respectului față de natură și a celebrării diversității culturale. Suntem plăcut impresionați de sprijinul pe care l-am primit din partea clienților noștri, fermierilor și partenerilor pe parcursul acestei povești remarcabile. Împreună, ne îndreptăm cu optimism către viitor, pregătiți să deschidem noi căi, să inovăm și să avem un impact pozitiv asupra planetei pe care o numim ACASĂ. Alăturați-vă nouă în călătoria noastră de a cultiva semințele sustenabilității și de a planta ideea unei planete mai verzi, mai sănătoase. Aceasta este esența ideologiei Sonnentor.


 
Cu bucurie privim înapoi în timp, recunoscători pentru fiecare pas pe care l-am făcut, și cu nerăbdare privim înainte, inspirați de oportunitățile care se deschid în fața noastră. Suntem dedicați să continuăm să producem produse ecologice de cea mai înaltă calitate, respectând natura și comunitățile noastre. Prin promovarea practicilor sustenabile și a cooperării echitabile, suntem hotărâți să fim un exemplu pentru alții și să contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru toți.

Așa cum soarele ne încălzește și ne hrănește pe noi și pământul nostru, așa dorim să răspândim căldură și lumină prin produsele noastre ecologice și prin angajamentul nostru față de mediul înconjurător. Fiecare ceașcă de ceai, fiecare aromă de condiment și fiecare strop de miere, sirop sau cafea, aduce cu sine povestea noastră de iubire pentru natură și de dorința de a împărtăși bunăstarea cu toți cei din jurul nostru.

În cei 35 de ani de existență, am construit o comunitate puternică și susținătoare, iar pentru aceasta suntem profund recunoscători. Suntem recunoscători pentru fiecare fermier și partener care a călătorit alături de noi și a contribuit la realizarea visului nostru de a face lumea un loc mai bun. Suntem recunoscători pentru fiecare client care a ales să susțină produsele noastre ecologice și să se alăture mișcării noastre pentru o agricultură mai bună și o planetă mai sănătoasă.


 
Pe măsură ce privim spre viitor, angajamentul nostru rămâne neschimbat: să fim un lider în promovarea agriculturii durabile și a produselor ecologice, să contribuim la protejarea mediului înconjurător și să avem unimpact pozitiv asupra comunităților noastre. Cu fiecare pas pe care îl facem, continuăm să ducem mai departe povestea noastră și să lăsăm o amprentă durabilă pe această lume minunată.

Vă invităm să vă alăturați acestei călătorii a dragostei și grijii față de natură, să experimentați bucuria produselor noastre ecologice și să împărtășiți cu ceilalți frumusețea acestei moșteniri globale. La Sonnentor, suntem pregătiți să facem împreună lumea un loc mai luminos și mai frumos pentru toți. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această călătorie și vă invităm să rămâneți alături de noi în viitorul încă neîmblânzit al sustenabilității și al produselor ecologice.

Împreună putem face o diferență și crea o schimbare reală pentru generațiile viitoare. Suntem Sonnentor - Experți în Ceaiuri și Condimente Ecologice, de peste 35 de ani și în continuare inspirați de valorile noastre fundamentale. Mulțumim că faceți parte din povestea noastră și că ne învățați, la rândul nostru, despre puterea și frumusețea naturii.

Cu dragoste și recunoștință, echipa Sonnentor.