Cimbrul de Cultură: Leac pentru zeci de afecțiuni

Thymus Vulgaris
Cimbrul de Cultură: Leac pentru zeci de afecțiuni
Cimbrul de Cultură: Leac pentru zeci de afecțiuni

Cimbrul de cultură este un versatil. Îl cunoaștem ca o plantă de condimente care este utilizată în principal în alimente greu de digerat, cum ar fi mâncărurile de vânat și ciuperci. Acesta este, de asemenea, un însoțitor valoros în ceașcă. Acesta impresionează nu numai prin gustul său minunat aromat, ci și prin proprietățile sale pozitive. Mai ales în sezonul rece, cimbru este un “must have” pe raftul de condimente și ceai. Ca și ceai, condiment sau ca o baie de plante plăcută, este un partener excelent în faze în care cineva se simte tremurând și fără energie.

Eficient și multifuncțional

Cimbrul de cultură este o plantă medicinală, în special pentru căile respiratorii. Este folosit pentru tuse de toate felurile și aduce, de asemenea, ușurare în sezonul febrei fânului. Dar, de asemenea, ajută digestia cu gustul său puternic, picant.

Pentru ce este bun?

Cimbrul de cultură este o plantă tipică din bucătăria provensală și, datorită proprietăților sale digestive, este potrivit și pentru preparatele grase. Cimbrul de cultură se potrivește deosebit de bine cu mâncărurile cu ciuperci, dovleac și cartofi. Lintea, brânza, mielul și vânatul se armonizează perfect cu aroma minunată a cimbrișorului. Băut ca ceai sau ca supliment la inhalări, este minunat. O baie de cimbru de cultură este benefică în timpul sezonului rece.

Dacă doriți să răspândiți mirosul de cimbru de cultură în casa dvs., un încălzitor este foarte potrivit. Puneți o mână de cimbru pe sită, aprindeți lumina ceaiului și relaxarea va veni de la sine. Puteți, de asemenea, să vă delectați în timpul zilei cu o pungă mică din pânză umplută cu cimbru.

Această rețetă de ceai evocă un sentiment dulce de vară în ceașcă:

1 linguriță de cimbru de cultură, 1 linguriță floare de tei, 1 linguriță floare de soc cu un pahar de apă fierbinte se lasă de la cinci până la zece minute. Când ceaiul a atins temperatura de băut, îndulciți-l cu 1 linguriță de miere. Nu încălziți mierea la peste 40 ° C, ca să se păstreze enzimele valoroase.

Știați că?

Cimbrul de cultură era folosit de războinici înainte de bătălii periculoase: o baie în el se spunea că le dădea un curaj special. Astăzi planta este, de asemenea, populară ca hrană pentru albine și este fericită să aibă un loc însorit în grădină, astfel încât să poată dezvolta o aromă deosebit de intensă. Apropo, ruda sălbatică a cimbrului este cimbrul sălbatic. Aceasta formează și covoare parfumate în locuri pietroase, nisipoase și însorite.

 

 

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

Cimbru de Cultura

14,00 Lei

incl. 5% TVA, plus livrare