Ne asumăm: Suntem Responsabili!
Prin urmare, angajamentul nostru merge mult peste gama noastră diversă de produse ecologice. Indiferent dacă numiți asta ”umani” sau ”naturali”, noi suntem convinși că numai comportamentul respectuos este durabil. Este frumos să vedem că munca noastră aduce roade.
Noi, cei de la SONNENTOR, credem că aprecierea și respectul nu au făcut vreun rău cuiva. Noi aderăm la
acest lucru, în relația cu toți cei din jurul nostru, fie angajații noștri, fermierii, furnizorii, clienții, parteneri,etc… Sunt pur și simplu: colegii noștri. O veți regăsii pe tot parcursul desfășurării activității noastre de la Agricultura Ecologică și până la Economia Binelui Comun.
Succesul este împărțit.
Iar succes avem din belșug. Creștem constant, depășindu-ne limitele și așteptările. Azi, peste 400 de suflete permit soarelui nostru să strălucească în jurul lumii. Aprecierea oamenilor, a naturii și protecția mediului înconjurător joacă un rol important în principiile noastre, precum și comerțul direct, neutralizarea emisiilor CO 2 , eliminarea uleiului de palmier din producție și utilizarea materiilor prime regenerabile în locul plasticului la ambalajele noastre. Când este vorba de succesul financiar, credem că toată lumea ar trebui să beneficieze de el, nu doar unii. Acesta este motivul pentru care lucrăm conform principiilor „Economiei Binelui Comun”. Trăiește și lasă-i și pe alții să trăiască, recunoașterea reciprocă a meritelor, aprecierea și cooperarea fructuoasă. Acesta este filosofia noastră.
Întreaga lume este un sat. Iar noi cunoaștem bine lumea satului.
Maria Zach, Kurt Kainz și Helga Bauer au fost primii care au crezut în ideea lui Johannes Gutmann și au cultivat plante și mirodenii certificate și controlate în agricultură ecologică. Azi există sute de fermieri ecologici în Austria și Germania. Însă nu totul se poate cultiva în aceste țări. Astfel, avem parteneri și prieteni peste tot în lume. În România, Nicaragua, Tanzania, Spania și Kosovo, fermierii și familiile lor lucrează cu noi, bazându-se pe un contact personal continuu. Ne cunoaștem, ne bazăm unul pe celălalt și ne bucurăm de încrederea reciprocă. Considerăm parteneriatul și cooperarea noastră pe termen lung o misiune. În consecință, 80% dintre produsele noastre provin din comerț direct, de exemplu gălbenele de la familia Schmidt din Austria, izmă bună (turcească) de la familia Cordes din nordul Germaniei și ardei iute de la familia Ayo din Tanzania.
Să lucrăm împreună este mai bine decât singuri.
Credem în cooperare în loc de concurență aprigă. În loc de profit, vrem să maximizăm binele comun. O declarație RĂSUNĂTOARE, care se poate simți prin pași mici: la grădiniță, prin prânzul gratuit oferit angajaților, prin instruirea fermierilor ecologici din Nicaragua, prin comerțul direct cu partenerii noștri dimprejurul lumii, prin absența plasticului, prin crearea noilor locuri de muncă – dorim să creștem bunăstarea tuturor celor care sunt parte a lanțului nostru comercial. Standardele noastre sunt pietrele de temelie ale „Economiei Binelui Comun”: demnitatea umană, dreptatea socială, solidaritatea, sustenabilitatea mediului înconjurător, implicarea democratică în luarea deciziilor și transparența.