Halleluja

Utilizăm modulele cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Dacă veți continua să utilizați site-ul nostru, vom presupune că sunteți bucuroși să primiți toate cookie-urile de pe acest site. Politica de confidentialitate

Romania - Szakács Csaba

Romania - Szakács Csaba

În România, brand-ul SONNENTOR înseamnă transparență și valoare adăugată pentru viitor.

Csaba este singurul fermier SONNENTOR din România. Proiectul nostru comun a început în anul 2001, ajungând în zilele noastre la peste 200 ha cultivate. Inginer silvic, de meserie, el ne-a uimit prin devotamentul şi stilul unic de abordare, exemplară pentru fiecare fermier Ecologic, practicând agricultura Ecologică ca şi un stil de viaţă şi nu doar o sursă de venit. Fiind unicul fermier Bio-Dinamic din România pe suprafețe mari, cunoştinţele lui în domeniu sunt cunoscute şi apreciate în cercurile Demeter din toată lumea. Csaba ne oferă constant cea mai înaltă calitate de plante, fructe de pădure şi condimente din bogăţiile Transilvaniei.

Munca lui fiind apreciată chiar şi de prinţul Charles, prezent în Transilvania pentru diverse proiecte în Agricultură Ecologică.

Din 2002 SONNENTOR cumpără plante, mirodenii și flori din România, mulțumit lui Csaba Szakács. În 2000, el a luat o decizie, a vrut să lucreze cu o companie care cooperează în mod echitabil și în condiții egale cu el. Când a auzit de SONNENTOR, nu sa gândit prea mult: a călătorit la Sprögnitz și a bătut la ușa lui Johannes Gutmann. „Când l-am întâlnit pe Csaba, am fost sceptic. Am apreciat entuziasmul său, dar i-am spus că pentru a colabora trebuie neapărat să obțină un certificat ecologic. M-am gândit că nu vom mai auzi de el” spune el, adăugând: „Am rămas uimit când ne-a vizitat doi ani mai târziu și mi-a spus: Johannes acum putem începe". În aceeași vară am cultivat o jumătate de hectar de trandafiri în spatele casei lui Csaba din Reghin.

O provocare majoră a fost aderarea la UE în 2007. Peste 70% dintre persoanele care au făcut o muncă valoroasă în mediul rural, ca lucrători pentru recoltare, au emigrat. Această situație a reprezentat, de asemenea, o provocare pentru Csaba Szakács. De-a lungul timpului, însă, a reușit să obțină mulți noi lucrători pentru recoltare și astfel să creeze noi locuri de muncă. Acest lucru facilitează munca manuală, asigurând culesul.

Calitatea excepțională

Clima din Transilvania, datorită căldurii și perioadei de vegetație mai îndelungate, este foarte benefică pentru trandafiri, albăstrele etc. Obiectivul ambițios de a deveni prima firmă cu certificat ecologic Demeter în România a fost realizat împreună în 2004. Între timp, aproximativ 120 de hectare sunt gestionate conform normelor directoare Demeter. Acest lucru a creat mai mult de 10 locuri de muncă permanente. În plus, mulți lucrători zilieri, pentru recoltare, din regiune găsesc muncă în câmpuri și culeg cu grijă florile și frunzele plantelor valoroase.

Vânzări în România

Cu parteneriatul deja existent de cultivare, a fost evidentă pentru noi necesitatea de a furniza plantele și condimentele de la SONNENTOR și pe piața românească. În acest scop, în 2006, împreună cu partenerii Thomas Weinraub și fermierul Csaba Szakács, am înființat filiala SONNENTOR România, care a devenit mai mult decât o companie.

Sunt familia SONNENTOR din România!

 • Afine

  Afine Ecologic

 • Albăstrele

  Albăstrele Ecologic

 • Bucăți de mere

  Bucăți de mere Ecologic

 • Flori de Soc

  Flori de Soc Ecologic

 • Frunze de Mesteacăn

  Frunze de Mesteacăn Ecologic

 • Frunze de păpădie

  Frunze de păpădie Ecologic

 • Frunze de zmeur

  Frunze de zmeur Ecologic

 • Gălbenele

  Gălbenele Ecologic

 • Leurdă

  Leurdă Ecologic

 • Măceșe

  Măceșe Ecologic

 • Merișoare (Afine roșii)

  Merișoare (Afine roșii) Ecologic

 • Mușețel

  Mușețel Ecologic

 • Petale de floarea-soarelui

  Petale de floarea-soarelui Ecologic

 • Petale de trandafiri

  Petale de trandafiri Ecologic

 • Sunătoare

  Sunătoare Ecologic

 • Urzică

  Urzică Ecologic