Romania - Szakács Csaba

În România, brand-ul SONNENTOR înseamnă transparență și valoare adăugată pentru viitor.

Csaba este singurul fermier SONNENTOR din România. Proiectul nostru comun a început în anul 2001, ajungând în zilele noastre la peste 200 ha cultivate. Inginer silvic, de meserie, el ne-a uimit prin devotamentul şi stilul unic de abordare, exemplară pentru fiecare fermier Ecologic, practicând agricultura Ecologică ca şi un stil de viaţă şi nu doar o sursă de venit. Fiind unicul fermier Bio-Dinamic din România pe suprafețe mari, cunoştinţele lui în domeniu sunt cunoscute şi apreciate în cercurile Demeter din toată lumea. Csaba ne oferă constant cea mai înaltă calitate de plante, fructe de pădure şi condimente din bogăţiile Transilvaniei.

Munca lui a fost apreciată chiar şi de prinţul Charles, prezent în Transilvania pentru diverse proiecte în Agricultură Ecologică.

Din 2002 SONNENTOR cumpără plante, mirodenii și flori din România, mulțumit lui Csaba Szakács. În 2000, el a luat o decizie, a vrut să lucreze cu o companie care cooperează în mod echitabil și în condiții egale cu el. Când a auzit de SONNENTOR, nu sa gândit prea mult: a călătorit la Sprögnitz și a bătut la ușa lui Johannes Gutmann. „Când l-am întâlnit pe Csaba, am fost sceptic. Am apreciat entuziasmul său, dar i-am spus că pentru a colabora trebuie neapărat să obțină un certificat ecologic. M-am gândit că nu vom mai auzi de el” spune el, adăugând: „Am rămas uimit când ne-a vizitat doi ani mai târziu și mi-a spus: Johannes acum putem începe". În aceeași vară am cultivat o jumătate de hectar de trandafiri în spatele casei lui Csaba din Reghin.

O provocare majoră a fost aderarea la UE în 2007. Peste 70% dintre persoanele care au făcut o muncă valoroasă în mediul rural, ca lucrători pentru recoltare, au emigrat. Această situație a reprezentat, de asemenea, o provocare pentru Csaba Szakács. De-a lungul timpului, însă, a reușit să obțină mulți noi lucrători pentru recoltare și astfel să creeze noi locuri de muncă. Acest lucru facilitează munca manuală, asigurând culesul.

Calitatea excepțională

Clima din Transilvania, datorită căldurii și perioadei de vegetație mai îndelungate, este foarte benefică pentru trandafiri, albăstrele etc. Obiectivul ambițios de a deveni prima firmă cu certificat ecologic Demeter în România a fost realizat împreună în 2004. Între timp, aproximativ 120 de hectare sunt gestionate conform normelor directoare Demeter. Acest lucru a creat mai mult de 10 locuri de muncă permanente. În plus, mulți lucrători zilieri, pentru recoltare, din regiune găsesc muncă în câmpuri și culeg cu grijă florile și frunzele plantelor valoroase.

Vânzări în România

Cu parteneriatul deja existent de cultivare, a fost evidentă pentru noi necesitatea de a furniza plantele și condimentele de la SONNENTOR și pe piața românească. În acest scop, în 2006, împreună cu partenerii Thomas Weinraub și fermierul Csaba Szakács, am înființat filiala SONNENTOR România, care a devenit mai mult decât o companie.

Sunt familia SONNENTOR din România!

Obținem următoarele produse din Romania

Afine Ecologic | © SONNENTOR
Afine Ecologic
Albăstrele Ecologic | © SONNENTOR
Albăstrele Ecologic
Flori de Soc Ecologic | © SONNENTOR
Flori de Soc Ecologic
Frunze de Mesteacăn Ecologic | © SONNENTOR
Frunze de Mesteacăn Ecologic
Frunze de păpădie Ecologic | © SONNENTOR
Frunze de păpădie Ecologic
Frunze de zmeur Ecologic | © SONNENTOR
Frunze de zmeur Ecologic
Gălbenele Ecologic | © SONNENTOR
Gălbenele Ecologic
Leurdă Ecologic | © SONNENTOR
Leurdă Ecologic
Măceșe Ecologic | © SONNENTOR
Măceșe Ecologic
Merișoare (Afine roșii) Ecologic | © SONNENTOR
Merișoare (Afine roșii) Ecologic
Mușețel Ecologic | © SONNENTOR
Mușețel Ecologic
Petale de floarea-soarelui Ecologic | © SONNENTOR
Petale de floarea-soarelui Ecologic
Petale de trandafiri Ecologic | © SONNENTOR
Petale de trandafiri Ecologic
Sunătoare Ecologic | © SONNENTOR
Sunătoare Ecologic
Urzică Ecologic | © SONNENTOR
Urzică Ecologic