Suntem Din Principiu Împotriva Monoculturii

Trăiască diversitatea!
Suntem Din Principiu Împotriva Monoculturii
Suntem Din Principiu Împotriva Monoculturii

Cei care se ocupă de produse ecologice trebuie să susțină diversitatea, deoarece Agricultura Ecologică și culturile speciale merg mână în mână. De aceea, lucrăm împreună cu fermierii noștri pentru a promova diversitatea - pe câmp și pe farfuriile noastre.

Agricultura produce recolte monotone

Câmpii de cartofi și porumb, cât vedeți. Din păcate, acest peisaj este prea familiar iar în ultimele decenii, fermele de monocultură au înlocuit din ce în ce mai mult soiurile de plante din patrimoniu. Se estimează că aproape 75 la sută din soiurile noastre de cultură au dispărut în ultimii 100 de ani.

Soiuri speciale - Rarități frumoase

Culturile deosebit de speciale au devenit acum adevărate rarități în agricultura domestică. De ceva timp, oamenii au fost atrași de păstrarea culturilor speciale. Sunt angajați în mod conștient în păstrarea rarităților și a soiurilor vechi.

Cine zice organic trebuie să zică și diversitate

Veți găsi mulți care sunt de părerea asta aici la SONNENTOR, pentru că noi, în principiu, suntem împotriva monoculturilor. Constatăm că diversitatea și produsele BIO, Ecologice merg mână în mână și suntem susținuți activ de fermierii noștri. În mod deloc surprinzător, biodiversitatea contribuie la acumularea de humus și asigură astfel soluri sănătoase și fertile, esențiale pentru fermele noastre. În plus, varietatea de pe teren protejează în mod natural plantulele de dăunători și boli.

Ne place gustul acestuia!

Un alt efect secundar al biodiversității care nu poate fi subestimat: odată cu creșterea biodiversității, farfuriile noastre devin mai colorate și mai delicioase. Pe fermele noastre experimentăm cu multe soiuri de plante rare.