Scurt istoric

Unde bucuria creşte în mod natural: SONNENTOR

Produse Ecologice (BIO) de calitate sub logo-ul soarelui zâmbitor.

SONNENTOR a fost fondat în 1988, de Johannes Gutmann, la 23 de ani, directorul general al companiei. Tânărul întreprinzător a avut o idee neobişnuită: el a dorit să vândă produsele provenite de la fermierii Ecologici din zona Waldviertel, unde s-a născut şi a crescut, sub logo-ul soarelui zâmbitor (cunoscut simbol medieval, cu 24 de raze de soare, care şi astăzi decorează porţile fermelor) la nivel local, naţional şi internaţional. Acest pas fiind mult înaintat pentru segmentul de comerţ cu produse ecologice. Caracteristica cea mai importantă fiind procesarea materiei prime chiar la ferme, permiţând micilor fermieri să supravieţuiască, să utilizeze experienţa şi tradiţia cultivării, şi astfel să ofere calitatea şi trasabilitatea cea mai bună produselor.

Economia şi Ecologia – parteneri complementari

Lucrul manual şi tradiţional adaugă enorm la calitatea excelentă ale amestecurilor de plante si cafea la SONNENTOR, şi aşa dorim să fie şi în continuare. Specializarea şi lucrul manual sunt contraacţiuni simple şi evidente la descendenţa supraproducţiei şi la constanta creştere a preţurilor pe piaţa agricolă. Prezervăm zonele în care activăm prin alocarea unei părţi majore a profitului fermierilor şi locuitorilor din zonă. Astfel pentru SONNENTOR comerţul cinstit începe chiar în casele lor. Momentan SONNENTOR are peste 300 de angajaţi şi peste 500 de producători certificaţi, fermieri ecologici, din zonă şi din toata lumea.

Produs în Waldviertel – de găsit în toată lumea

SONNENTOR Krauterhandels GmbH este activă nu doar pe piaţa din Austria, cele mai mari pieţi de desfacere fiind Germania, Elveţia, Cehia şi alte ţări, membre a UE. Ceaiurile, condimentele si cafelele noastre, ecologice, sunt disponibile în peste 50 de ţări de pe mapamond. Chiar şi în tări din afara Europei, incluzând Canada, Japonia, Indonezia, Korea, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, China, Australia şi Noua Zeelandă. Peste 90% din producţia noastră este destinată exportului. Din 1992 SONNENTOR are o filială in Cehia, Cejkovice, din 2006 în România, în Reghin, judeţul Mureş. În aceste filiale se practică nu doar comerţul, distribuţia, ci şi cultivarea, selectarea şi procesarea plantelor care nu se pot cultiva în zona Waldviertel, din cauza climatului. Ca şi o companie inovativă dar tradiţională, SONNENTOR reuşeşte astfel să combine agricultura ecologică, comerţul cinstit şi gustul natural. SONNENTOR Austria, după 31 de ani de activitate, a ajuns la o cifră de afaceri anuală de peste 50 milioane de Euro, împreună cu cele 3 filiale din Cehia și România cifra de afaceri se ridică la peste 60 milioane de Euro.

România – prezent şi viitor

În 2006, având in vedere colaborarea fructuasă, de peste 5 ani, cu fermierul nostru, Dl. Ing. Szakacs Csaba, din Reghin, Johannes Gutmann a decis, împreună cu Thomas Weinraub, să aducă povestea de succes, SONNENTOR, pe piaţa din România.

...astfel s-a înfiinţat s.c.SONNENTOR s.r.l.

Acest pas aducând încrederea necesară pentru o dezvoltare durabilă în relaţia cu producătorul local, fermier ecologic certificat. Cu o cifră de afaceri anuală care a ajuns la peste 4.85 milioane lei (aprox. 1 milion Euro) în România și Bulgaria, SONNENTOR România este într-o continuă creștere, o creștere sănătoasă și stabilă. Viziunea noastră de la bun început a fost crearea unei linii de producţie, unde o parte din materia primă obţinută local să devină produs SONNENTOR autentic.

...din toamna anului 2022 SONNENTOR România a devenit Procesator Ecologic...

Am investit într-o facilitate, un proiect "verde", în Inima Transilvaniei, care să ne asigure atât partea de depozitare și comercializare, dar mai ales ÎNCEPEREA PROCESĂRII PRODUSELOR SONNENTOR la nivel local. O investiție VERDE, din buget propriu de peste 1 milion de Euro, care oferă locuri de muncă și un exemplu de urmat în ceea ce numim noi Economia Binelui Comun.

Am început producția locală de ceaiuri vrac și condimente, comori autentice SONNENTOR produse în România.
Suntem conștienți și suntem convinși de oportunitățile și bogățiile de pe aceste plaiuri magnifice, adevărată ”Grădină BIO a Europei”! 

Avem încredere în piața din România și în viziunea noastră.