La SONNENTOR suntem CO2 Neutru - dar Pozitivi!

Obiectivul nostru: o amprentă negativă de carbon
La SONNENTOR suntem CO2 Neutru - dar Pozitivi!
La SONNENTOR suntem CO2 Neutru - dar Pozitivi!

Soarele nostru zâmbitor își întinde razele în peste 50 de țări din întreaga lume. Este minunat să vezi că agricultura ecologică câștigă din ce în ce mai mulți fani. În același timp, cererea din ce în ce mai mare pentru produsele noastre lasă urme - sub forma emisiilor de CO2. Pentru a ajunge la clienții noștri entuziaști, avem nevoie de multă energie. Transportul și încălzirea reprezintă surse majore de emisii de CO2 - în total aproximativ 260 de tone. S-ar putea crede că, creșterea economică și durabilitatea sunt contradictorii. SONNENTOR și-a propus să demonstreze contrariul - cu succes. Cum functionează? Nu există o rețetă simplă, ci o serie de ingrediente care economisesc energie.

Produsele Ecologice folosesc mai puțin CO2.

Când ne aprovizionăm cu materii prime valoroase facem apel la fermierii noștri ecologici locali. Din păcate, nu toate plantele și condimentele cresc după colț. Ghimbirul, turmericul și alte plante se simt mai confortabil în climele mai calde. Cu toate acestea, indiferent dacă materiile prime provin din Austria sau Tanzania, ne bazăm pe comerțul echitabil și durabil și pe agricultura ecologică din întreaga lume. Aceasta produce cu aproximativ 25% mai puțin CO2 decât agricultura convențională. Pentru transportul produselor noastre, folosim camioane care s-ar fi întors în țara de origine goale. Nu este creat trafic inutil. Iar clienții noștri se pot bucura de o gamă largă de produse SONNENTOR.

Munca manuală protejează mediul și asigură locuri de muncă.

După ce materiile prime sunt cultivate și recoltate cât mai ecologic, de către fermierii noștri ecologici, ajung în fabrica noastră din Sprögnitz. Aici, credem în munca manuală, deoarece economisește mediul nostru mult CO2. Folosim utilaje, dacă este necesar, de ex. când umplem condimentele în pungi. Un alt avantaj al muncii manuale este crearea multor noi locuri de muncă și garantarea calității maxime, deoarece angajații noștri urmăresc cu atenție ceea ce iese din depozitul nostru. Apropo, personalul nostru provine în mare parte din zona înconjurătoare, ceea ce menține naveta și traficul la minimum.

Înotăm împotriva curentului - cu soare, lemn și energie verde

Plantelor noastre le place să fie păstrate într-un mediu perfect. Pentru a vă asigura că nu vor îngheța în timpul iernii, un sistem de încălzire pe așchii de lemn asigură condiții optime în halele noastre de depozitare și producție. Obținem așchii de lemn din deșeuri de lemn de la fermierii noștri organici locali. Arderea acestora produce doar atât CO2 cât ar apărea în mod natural prin putrezirea vegetației moarte în pădure. Pentru nevoile noastre de electricitate, folosim puterea soarelui. Instalația noastră fotovoltaică produce 30.000 kwh de energie electrică pe an - 10% din consumul nostru total de energie. Acoperim necesarul de energie electrică rămas cu 100% energie electrică verde.

Fără vorbe goale, doar humus.

Munca manuală, transportul durabil și utilizarea energiei regenerabile ne ajută să ne păstrăm amprenta ecologică mică. Cu toate acestea, emisiile de CO2 nu pot fi evitate în întregime, în special datorită transportului. Pentru a putea opera neutru CO2, cheia este compensarea climei. Aici intervine cooperarea noastră cu Ökoregion Kaindorf. SONNENTOR susține efortul acumulării metodice de humus - și, prin urmare, integrarea CO2 în sol. Alte efecte secundare pozitive sunt solurile sănătoase și bogate în nutrienți.

Următorul nostru obiectiv: o amprentă negativă de carbon. Un pas important pentru aceasta a fost lansarea propriei noastre ferme ecologice SONNENTOR, Frei-Hof, primul nostru pas către autosuficiență.

Amprenta de Carbon / Eroii coșului de Gunoi / Sustenabilitate / Protejăm Mediul