Rădăcină de Păpădie prăjită: Nechezol - înlocuitor de cafea

O cafea de rădăcină de păpădie ai voie să bei în orice moment al zilei sau al nopții, deoarece băutura fierbinte decofeinizată, fără boabe, nu îți va oferi anxietate, doar pură plăcere a gustului.
Rădăcină de Păpădie prăjită: Nechezol - înlocuitor de cafea

Fără cafeină și fără boabe!

Alternativele la cafea sunt foarte la modă, deoarece oferă o senzație bună dar fără cafeină și fără anxietate. La fel ca această variantă cu rădăcini de păpădie prăjite. Păpădie? Da, ai auzit bine. Pentru că nu numai frunzele plantei ne îmbogățesc dieta. Nechezol, așa cum o știm din timpurile apuse, un înlocuitor de cafea, poate fi făcută din rădăcinile sale.

De fapt, nu este nimic „greșit” în legătură cu acest excelent înlocuitor al cafelei - dimpotrivă: în timp ce boabele de cafea parcurg un drum foarte lung pentru a ajunge în ceașca noastră și pentru a produce cantități uriașe de emisii de CO2, păpădia, super planta, crește și în regiunile europene.

Această alternativă de cafea pe bază de plante este, de asemenea, fără cafeină, fără gluten, blândă pentru stomac și digerabilă. Și totuși stimulant datorită substanțelor amare și aromelor prăjite pe care le conține. Exact ceea ce trebuie pentru toți cei cărora nu le place cafeaua normală sau care doresc să-și reducă consumul de cafea.

Cafea din rădăcină de păpădie? Nechezol & Co.

De ce se numește băutura înlocuitor de cafea este evident - nu este o cafea adevărată care este făcută din boabe de cafea. Dar ai auzit vreodată de nechezol? Bunicii și părinții noștri pot să își amintească încă alternativa la cafeină făcută din rădăcini de păpădie sau cicoare cu acest nume. Nechezol este numele ironic dat de români unui surogat de cafea numit oficial cafea cu înlocuitori, impus pe piață în ultimii ani ai regimului comunist în România.
Cafeaua naturală dispăruse din comerțul socialist în anii '80, datorită limitării drastice a importurilor, în scopul lichidării, cu orice preț, a datoriei externe a României. ... Se mai putea găsi doar în shop-uri (magazinele cu vânzare în valută, unde aveau acces numai cetățenii străini pentru că cetățeanul român nu avea, în general, dreptul să dețină valută) și, desigur, pe piața neagră, unde cel mai apreciat produs la acea vreme era Wiener Caffe, comercializată în pachete aurii. < Sursa: Wikipedia 

Așa are gustul!

Și ce gust are cafeaua din rădăcina de păpădie proaspăt preparată? Ni se pare foarte aromat, plăcut, cu un echilibru armonios între dulceață și aciditate - dar cel mai bine este să-l încercați! Dacă doriți, puteți adăuga o lingură de lapte (de plantă), puțină miere sau cardamom. Fie că preparați băutura fierbinte ca mocha, filtru de cafea sau în mod tradițional într-un filtru de ceai, este, de asemenea, o chestiune de gust.

Mai multe despre păpădie

Oboseală de primăvară? Păpădia este una dintre cele mai bune plante împotriva asteniei anuale de primăvară. Efectul său stimulant îl face, de asemenea, tovarășul perfect pentru un mic dejun. Fanii păpădiei pot bea, de asemenea, planta populară ca un ceai. Infuzia de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest ceai se beau zilnic, două-trei căni pentru rezultate eficiente. Ceaiul se bea cel mai bine toamna sau iarna ca leac. Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare