Cele mai frecvente întrebări
Agricultura Ecologica
Agricultura ecologica (termen similar cu agricultura organica sau biologica) este un procedeu de a cultiva plante, de a ingrasa animale si de a produce alimente, care se deosebeste fundamental de agricultura conventionala. Rolul acestui sistem de agricultura este de a produce hrana mult mai curata, mai potrivita metabolismului organismului uman, dar in deplina corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului in respect fata de natura si legile ei. Agricultura ecologica contribuie la cresterea activitatilor economice cu o importanta valoare adaugata si are o contributie majora la sporirea interesului pentru spatiul rural. Agricultura ecologica nu utilizeaza: fertilizanti si pesticide de sinteza, stimulatori si regulatori de crestere, hormoni, antibiotice si sisteme intensive de crestere a animalelor. Organismele modificate genetic si derivatele lor sunt interzise in agricultura ecologica.
BIO, Organic, Ecologic?
in România se foloseste denumirea de ECOLOGIC, in urma unor conveniri internationale. Produsele, culturile, fermele si standardele ECOLOGICE sunt aceleasi cu cele denumite ORGANIC (in limba engleza) sau BIO (in mai multe limbi straine).
Ce este un produs ecologic?
Produse obtinute din Agricultura Ecologica, certificate de organele competente.Comercializarea produselor ecologice se poate face direct de la ferma, sau prin comercianti inregistrati la M.A.D.R. O conditie esentiala pentru dezvoltarea agriculturii ecologice o reprezinta actiunile de promovare a conceptului de agricultura ecologica in vederea constientizarii consumatorilor asupra importantei produselor ecologice (calitate si sanatate), astfel incât acestia sa ofere un pret mai mare pentru produse de calitate superioara.
Diferenta dintre Ecologic si conventional (produs natural)
Agricultura ecologica nu utilizeaza: fertilizanti si pesticide de sinteza, stimulatori si regulatori de crestere, hormoni, antibiotice si sisteme intensive de crestere a animalelor. Organismele modificate genetic si derivatele lor sunt interzise in agricultura ecologica. Produsele ecologice sunt mult mai curate, mai potrivite metabolismului organismului uman, dar in deplina corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului in respect fata de natura si legile ei.
Standarde Ecologice
Sistemul de agricultura ecologica se bazeaza pe respectarea unor reguli si principii de productie stricte in conformitate cu legislatia comunitara si legislatia nationala in vigoare de implementare a legislatiei comunitare.
Ce este ceaiul?
Cum se prepara un ceai?
Ceai Alb si Ceai Verde: Este recomandat a fi preparat cu apa fierbinte care sa nu depaseasca 70-80 gr. C si lasat la infuzat 2-3 minute.
Ceaiul Negru: Turnati apa proaspata fiarta si lasati ceaiul la infuzie circa 2 minute (pentru un efect tonic lasati la infuzat maxim 5 minute). Are un efect de la neutru la calmant.
Ceai Rooibos, Mate, Lapacho: Turnati un litru de apa fierbinte peste 3 linguri de ceai. Lasati sa stea nu mai mult de 10 minute.
Ceai de Ghimbir: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste ceai. Lasati sa stea nu mai mult de 5-10 minute.
Infuzii (Ceai) de Fructe: Pentru un ceai de fructe delicios, puneti 1 lingura intr-o cana, aduceti la fierbere pentru putin timp si lasati pâna la 10 minute la infuzat.
Ceai de Plante (Amestec): Turnati apa fierbinte peste o lingura de ceai si lasati la infuzat 10 minute.
Ceai de Plante (Mono): Fiecare planta in parte are mod de preparare diferit pentru a obtine cea mai eficace bautura. Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati specialisti in terapie naturista.