Rețetă pentru
Steluțe Picante cu Scorțișoară și Migdale
Perfecte pentru zilele de Crăciun!
Ingrediente
- 250 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 350 g migdale măcinate fin
- 100 g ciocolată neagră dată prin răzătoare
- 2 lingurițe Zahăr Vaniliat
- 4 lingurițe de Scorțișoară măcinată
- 1 lingurițe Cuișoare măcinată
- 170 g unt
- 2 ouă
- 1 lamâi (coaja și zeama)
Preparare
- Se amestecă bine făina, cca. 200 g zahăr pudră, migdalele măcinate, condimentele și ciocolata răzuită.
- Untul se taie în cubulețe mici și se adaugă aluatului amestecând coaja de lămăie, 1 ou și 2 gălbenușuri de ou.
- Aluatul obținut lăsăm la frigider cel puțin 3 ore.
- Pe un fund de lemn presărat cu făină întindem aluatul și cu ajutorul formelor tăiem steluțe.
- Restul albușurilor de ou îl batem cu puțină zahăr pudră pînă obținem o spumă tare. Fursecurile așezate în tavă se ung cu glazura obținută dindin albuș. În cuptorul preîncălzit la 150°C lăsăm la copt cca.20 minute. Pentru a evita formarea aburilor lăsăm întredeschis ușa cuptorului cu ajutorul unei linguri de lemn.