Rețetă pentru
Ciocănele de pui picante
CU CARTOFI DULCI PRĂJIȚI
Ingrediente
- 12 buc. pulpe inferioare de pui curățate
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe boia afumată Smokey Paprika
- 1/2 linguriță Steak That - mirodenii BBQ
- un praf de sare afumată
- piper negru măcinat
- 8 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 4 cartofi dulci
- 20 ml ulei de măsline
- 1 linguriță Holy Veggie - mirodenii BBQ
- sare Ayurverdic
Preparare
- Pentru ciocănelele de pui: Curățăm usturoiul și-l presăm. Amestecăm mirodeniile (boia afumată, Steak That) cu uleiul de măsline și mierea și condimentăm cu sarea afumată și piperul negru. Marinăm pulpele de pui cel puțin o oră sau putem lăsa peste noapte. Ciocănelele marinate le punem cîteva minute pe grătar, după care le lăsăm la foc mediu încă 20 minute, învărtindu-le de mai multe ori.
- Pentru cartofii dulci pai: Spălăm cartofii și îi curățăm. Amestecăm mirodeniile Holy Veggie cu uleiul și marină m cartofii tăiați Wedges. Alege funcți Grill la cuptor și lăsăm cartofii să se rumenească cca. 35 minute. Înainte de servire condimentă m cartofii dulci cu sare.