Rețetă pentru
Salată fenicul și pere cu pui marinat
...SAU CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ LA GRĂTAR
Ingrediente
- 4 linguri miere
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite Wong's - mirodenii orez
- 300 g piept de pui
- 2 buc. fenicul
- Sare ayurverdic
- Piper negru măcinat
- 1 ceapă
- 2 buc. pere
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 4 linguri miere
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe Wongs - mirodenii pentru orez
- 300 g piept de pui
- 2 buc. fenicul
- Sare Ayurverdic
- Piper negru măcinat
- 1 ceapă
- 2 buc. pere
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 4 linguri ulei de alune de pădure
- 200 g brânză de capră
- miez de nucă
Preparare
- Amestecăm 2 linguri de miere cu uleiul de floarea soarelui și 1/2 linguriță de Wongs -a amestec pentru orez. Pieptul de pui îl clătim și îl uscăm cu un prosp de bucătărie. Ungem cu marinata obținută și lăsăm cca. o oră la marinat.
- Spălăm feniculul și îl curățăm. Parte verde îl tocăm fin, iar restul după cel tăiem în două. îl tăiem fășii. Încălzim într-o tigaie 1 lingură de ulei și călim feniculul cca. 5 - 7 min., condimentăm cu sare și piper.
- Curățăm ceapa verde și-l tăiem bucăți. Spălăm perele, una dintre ele îl tăiem în două, scoatem sâmburii și-l tăiem fășii. Amestecăm feniculul cu fășiile de pere și bucățiile de ceapă.
- Amestecăm zeama de lămâie cu uleiul de alune de pădure, condimentăm cu sare și piper. Adăugăm acest dressing la salată și lăsăm să se amestece aromele. Tăiem miezul de nucă grob și prăjim într-o tigaie fără grăsime. Încălzim cuptorul la 200 grade (sau 180 cu ventilație).
- Tăiem și cealaltă pară, iar brânza de capră în patru. Așezăm într-o tavă pe hârtie de copt feliile de pere, deasupra punem bucățiile de brânză. Ungem cu miere și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm în cuptor cca. 10 min. la rumenit
- Încălzim o tigaie și prăjim fileurile de pui, condimentănd cu sare și piper. După ce s-au rumenit, le tăiem fășii. Împărțim salata pe patru ferfurii, adăugăm după plac pui sau brânză, și presărăm cu nuci.