Sirop de cimbru(de cultură) home-made
Rețetă pentru

Sirop de cimbru(de cultură) home-made

Un sirop kutz-kutz super delicios din cimbru versatil în două variante, făcut acasă.
  • Vegetarian
  • Vegan
  • Fără lactoză
Pentru 4 persoane
30 minute

Ingrediente

Preparare

  1. Varianta de sirop de tuse pentru adulți: Baza pentru aceasta este o tinctură de cimbru pe bază de alcool. Alcoolul dizolvă puțin mai eficient uleiurile esențiale decât un ceai. Puneți 4 lingurițe de cimbru uscat cu 100ml de alcool 40% într-un borcan sigilabil și lăsați-l să se absoarbă timp de 3 săptămâni la temperatura camerei. Apoi filtreți printr-o sită într-o cratiță și aduceți la fierbere tinctura. Acest lucru permite evaporarea unei mari părți din alcool. Apoi adăugați 100g zahăr și fierbeți până când zahărul s-a dizolvat complet. Umpleți sticle cât siropul încă este fierbinte și gata! O lingură de sirop poate fi luată de până la 3 ori pe zi. Perioada de valabilitate 6 luni.
  1. Varianta de sirop de tuse - potrivită pentru copii: În primul rând, se prepară un ceai puțin mai puternic. Pentru a face acest lucru, se toarnă 4 lingurițe de cimbru cu 200ml de apă clocotită. După 15 minute, turnați ceaiul printr-o sită într-o cratiță, adăugați 100g zahăr și 1 lingură suc de lămâie și lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 15 minute. Copiii pot lua 1 linguriță de 1-3 ori pe zi. Siropul pentru tuse poate fi păstrat la frigider timp de aproximativ 1 lună.

Produse recomandate:

incl. 5% TVA, plus livrare

incl. 5% TVA, plus livrare