Rețetă pentru
Curry de cartofi cu migdale și conopidă
O rețetă de post pentru zile de primăvară
Ingrediente
- 2 cartofi
- 1/2 conopidă
- 3 tulpini de țelină
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 cm de ghimbir proaspăt
- 100 ml lapte de cocos
- 1 lingura ulei de cocos
- 2 lingurite de Curry
- 4 linguri de mazăre (congelată)
- 1/2 linguriță Galangal
- Puțină Sare fină Ayurvedic
- 2 linguri fulgi de migdale
Preparare
- Curățați ceapa și ghimbirul și tăiați-le cubulețe mici. Curățați, de asemenea, morcovii și țelina și tăiați-le în cuburi mici.
- Apoi curățați cartofii și tăiați-i bucățele. Rupeți conopida în bucăți mici.
- Lăsați uleiul de cocos să se încălzească într-o tigaie. Prăjiți legumele fin tăiate cubulețe (ceapă, ghimbir, morcovi și țelină) viguros, amestecând continuu. Reduceți focul și prăjiți scurt praful de curry. Adăugați laptele de cocos.
- Adăugați cuburile de cartofi și turnați apă până când totul este acoperit. Acum sărați ușor curry-ul și fierbeți cartofii timp de aproximativ 15 minute la foc mic.
- Adăugați bucățelele de conopidă și mazărea (adăugați puțină apă dacă este necesar) și fierbeți încă 10 minute.
- Condimentați după gust cu galangal. Prăjiți fulgii de migdale într-o tigaie fără grăsime și la final presărați curry-ul cu aceștia.