Rețetă pentru
Prăjitură de ciocolată
Magia ciocolatei, îmbinată cu Deliciul Fructelor
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g zahăr brut din trestie
- 8 g zahăr vanilat
- 6 ouă
- 150 g de ciocolată topită
- 150 g făină integrală de spelta
- 1/2 pliculeț de praf de copt
- gem de zmeură și izmă bună după gust
- PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATĂ
- 1/8 l smântână lichidă
- 125 g ciocolată de gătit
- Deliciul fructelor după gust
Preparare
- Se separă ouăle. Se bate untul cu zahărul și zahărul vanilat până când devine foarte pufos. Se adaugă treptat cele 6 gălbenușuri. Se adaugă ciocolata topită. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează cu grijă în amestec.
- Se bat albușurile cu puțin zahăr până când se întăresc și se încorporează cu grijă. Se întinde amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 160-170 °C timp de aproximativ 25 de minute. Se unge prăjitura încă caldă cu gem de zmeură strecurat.
- Pentru glazura de ciocolată, se aduce smântâna la fierbere, se ia de pe foc și se adaugă ciocolata rasă. Se aduce la fierbere, amestecând continuu, până când se omogenizează complet. Se lasă să se răcească până când glazura devine de consistența smântânii. Acoperiți prăjitura cu glazura de ciocolată.
- Se presară Deliciul fructelor peste glazura caldă.