Dovleac cu spaghete în stil mexican
Rețetă pentru

Dovleac cu spaghete în stil mexican

¡hola! A venit toamna și, odată cu ea, sezonul dovleacului.
 • Vegetarian
 • Vegan
 • Fără gluten
 • Fără lactoză
Pentru 4 persoane
1 ora 15 min.

Ingrediente

Preparare

 1. Preîncălziți cuptorul la 200°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
 1. Tăiați în două dovleceii spaghete pe lungime, curățați-i de semințe și ungeți fiecare jumătate cu 1 linguriță de ulei de gătit.
 1. Așezați jumătățile de dovleac pe foaia de copt și coaceți-le în cuptorul încins timp de 45 de minute, până când puteți străpunge ușor dovleacul cu o furculiță. În funcție de conținutul de apă al dovleacului, timpul de coacere poate varia cu +/- 10 minute.
 1. Între timp, pentru guacamole, se curăță avocado de sâmburi, se decojesc, se taie în cubulețe și se pun într-un bol. Adăugați sucul de lămâie și zdrobiți cu o furculiță sau cu un piure de cartofi. Se adaugă granulele de usturoi, sarea și piperul. Spălați coriandrul și menta, scuturați-le și uscați-le, tocați-le mărunt și încorporați-le de asemenea. Se condimentează după gust cu suc de lămâie, sare, piper și granule de usturoi.
 1. Pentru umplutura mexicană, puneți fasolea și porumbul într-o strecurătoare, spălați-le și scurgeți-le. Se decojește usturoiul și se toacă mărunt. Se spală ceapa de primăvară și se taie în inele fine. Se spală roșiile în apă fierbinte și se taie în jumătăți sau felii, în funcție de mărimea lor.
 1. Se încing 2 linguri de ulei de gătit într-o tigaie. Prăjiți usturoiul și ceapa de primăvară timp de aproximativ un minut, amestecând constant, până când se dezvoltă un miros aromat. Adăugați porumbul, fasolea, chimenul, paprika afumată, sarea și piperul, amestecați și sotați timp de 2-3 minute. După ce lichidul s-a evaporat, adăugați roșiile de curmale și passata de roșii. Se amestecă și se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Apoi se condimentează după gust.
 1. Cu ajutorul unei furculițe, "rupeți" puțin "pulpa" jumătăților de dovleac finit, astfel încât firele de pulpă, asemănătoare spaghetelor, să se desprindă.
 1. Faceți o fântână în centru și adăugați umplutura mexicană. Stropiți deasupra 1 lingură de iaurt alternativ de soia și puneți deasupra o lingură de guacamole. Se ornează cu frunze de mentă și coriandru și se servește.

Produse recomandate:

Chimen macinat

12,00 Lei
20,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

29,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

Usturoi granulat

12,00 Lei
30,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

29,00 Lei/100g

incl. 9% TVA, plus livrare

57,00 Lei/1000g

incl. 9% TVA, plus livrare