Rețetă pentru
Cremă de vanilie cu bucățele de compot de pere
Un desert simplu și delicios, ușor de făcut vegan.
Ingrediente
- COMPOT:
- 1 lămâie
- 3 pere
- 0,5 linguriță de Scorțișoară
- 0,25 linguriță de condiment Turtă Dulce
- 1 praf de Vanilie Măcinată
- 1 praf de Sare fină Ayurvedic®
- CREMA DE VANILIE:
- 500 g iaurt grecesc
- 0,5 linguriță Vanilie Măcinată
- 2 linguri sirop de arțar
- ALTE INGERDIENTE:
- 1 pară
- 100 g biscuiți
Preparare
- Pentru compot se spală perele, se taie în jumătate, se scoate miezul și se taie cubulete mici. Apoi puneți 50 ml de apă împreună cu sucul de lămâie într-o cratiță și încălziți până fierbe. Se amestecă condimentele. Reduceți focul și adăugați perele cuburi. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când. Lăsați să se răcească puțin.
- Stoarceți lămâia. Pentru topping, puneți o pară tăiată în sferturi, îndepărtați miezul și tăiați felii fine. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă.
- Se mărunțesc biscuiții. Împărțiți aproximativ trei sferturi în patru pahare. Se toarnă peste ei compotul de pere și crema de vanilie. La final, se ornează cu pesmeturile de biscuiți rămase, două felii de pere și cimbru proaspăt.
- VARIANTA VEGANĂ A DESERTULUI: Pentru o variantă vegană a desertului, înlocuiți iaurtul grecesc cu o alternativă de iaurt vegană.