Rețetă pentru
Friptură de miel picant
Friptură de miel potrivită pentru Masa de Paști - picant și dulceag
Ingrediente
- 1 kg pulpă de miel
- 100 g caise confiate
- 8 linguri de miere
- 250 g morcovi
- 2 buc. ceapă
- 1 praz
- 3 buc. păstârnac
- 1/2 linguriță fenicul
- 1/2 linguriță coajă portocală BIO răzuită
- 1/2 linguriță de coriandru
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță chili măcinat
- 1/2 linguriță cardamom măcinat
- 1/2 linguriță sare ayurvedic
- 3 linguri pesmet
- 1/8 l vin roșu
- 150g morcovi
- 2 ouă
- 2 linguri unt
- 1/ 2 linguriță ghimbir
- 1/2 linguriță Sare 12 Verdețuri
- 200 g gris
- 50 g parmezan ras
Preparare
- Rugați măcelarul să vă pregătească carnea pentru a o putea umple și rula.
- Morcovii și prazul le fierbeți la foc mic cu cardamom, le strecurați și lăsați la o parte.
- Zdrobiți toate condimentele într-un mojar și ungeți carnea bine pe ambele părți. Tăiați caisele uscate în bucăți mici, amestecați cu pesmet și 4 linguri de miere, apoi umpleți carnea. Adăugați morcovii și prazul, rulați carnea și legați cu sfoară de bucătărie. Ungeți carnea cu miere.
- Restul legumelor le punem ca și pat pentru ruloul de carne. În cuptorul preîncălzit la 250 grade lăsăm carnea 15 minute, după care turnăm vinul roșu, reducem focul la 180 grade și lăsăm încă o oră la gătit. Eventual, din când în când mai ungem carnea.
- Presărăm grisul în 600 ml apă clocotită și lăsăm câteva minute. Morcovii îi radem mărunt. Topim 2/3 unt și amestecăm, condimentăm cu ghimbir și sare ayurvedic. Adăugăm parmezanul și morcovii răzuiți. Din albușul de ou facem o spumă și amestecăm cu grisul . În tăvițe mici, unse cu unt, turnăm compoziția și lăsăm la cuptor cca. 20 minute la 180 grade.